Χαράτσια-σοκ με τα φετινά εκκαθαριστικά για μικρομεσαίους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων

Αναλυτικά παραδείγματα που επεξεργάστηκε το “ellnews.com” αποκαλύπτουν πόσο εξωπραγματικοί είναι οι φόροι εισοδήματος που προκύπτουν φέτος εξαιτίας της εφαρμογής του «μνημονιακού» νόμου 4110/2013……

Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2013 απέκτησαν πενιχρά εισοδήματα από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους ή είχαν ζημιές αντί για κέρδη έρχονται φέτος αντιμέτωποι με νέα υπέρογκα χαράτσια που θα εξαναγκάσουν τους περισσότερους να βάλουν οριστικά “λουκέτο”! Επιπλέον, χιλιάδες άλλοι φορολογούμενοι που κατά τη διάρκεια του 2013 απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια και δεν είχαν εισοδήματα από άλλες πηγές, ακόμη και άνεργοι, καλούνται φέτος κι αυτοί να καταβάλουν δυσανάλογα υψηλούς φόρους.

Αιτία για την επιβολή των νέων αυτών εξωφρενικών φορολογικών επιβαρύνσεων είναι η εφαρμογή των νέων επαχθών φορολογικών ρυθμίσεων του ν. 4110/2013 με τις οποίες καταργήθηκαν όλα τα αφορολόγητα όρια κι οι εκπτώσεις φόρου και επιβλήθηκαν φόροι με συντελεστές 26%-33% στα καθαρά φορολογητέα εισοδήματα από την άσκηση ατομικών επιχειρήσεων και 10%-33% στα εισοδήματα από ακίνητα.

Οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται φέτος για πρώτη φορά και, σε συνδυασμό με τις ήδη ισχύουσες ρυθμίσεις για τα τεκμήρια διαβίωσης και την επιβολή προκαταβολής φόρου 55%, εκτινάσσουν φέτος στα ύψη τις φορολογικές επιβαρύνσεις για τη συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων που κατά τη διάρκεια του 2013 άσκησαν ατομικώς κάποια επιχείρηση ή εισέπραξαν ενοίκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ……………Εξοντωτικοί οι φόροι για τους αυτοαπασχολούμενους

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *