Μακελειό με τσεκούρια σε Συναγωγή – Με αντίποινα απειλεί το Ισραήλ – Τέσσερις νεκροί

Πλημμύρισε στο αίμα μια Συναγωγή στην Δυτική Ιερουσαλήμ όταν δυο άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια, μαχαίρια και πιστόλια μπήκαν μέσα και άρχισαν να σφάζουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 8 τραυματίσθηκαν.

Οι δράστες, παλαιστίνιοι, από την ανατολική Ιερουσαλήμ έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι χαρακτήρισε σήμερα ενέργεια “απόλυτου τρόμου” την επίθεση. “Αυτό απλώς δεν έχει καμία θέση στην ανθρώπινη συμπεριφορά”, είπε ο Κέρι.
“Άνθρωποι που είχαν πάει να λατρέψουν τον Θεό στο ιερό της συναγωγής δέχτηκαν επίθεση με τσεκούρι και με μαχαίρι και δολοφονήθηκαν μέσα στον ιερό τους χώρο σε μία ενέργεια απόλυτου τρόμου και άσκοπης βαρβαρότητας”, είπε ο Κέρι και πρόσθεσε ότι είχε συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
“Η παλαιστινιακή ηγεσία…πρέπει να ξεκινήσει να κάνει βήματα για να συγκρατήσει κάθε είδους υποκίνηση (στη βία) που προέρχεται από τη ρητορική της ή από τη ρητορική άλλων ανθρώπων και να επιδείξει το είδος της ηγεσίας που είναι απαραίτητος ώστε να εισέλθει η περιοχή στο μονοπάτι της ειρήνης”, τόνισε ο Κέρι.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε ως άμεσους υπεύθυνους για την υποκίνηση βίας τη Χαμάς και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, μετά την αιματηρή επίθεση σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι μεταξύ των πιστών.
“Η επίθεση αυτή είναι το άμεσο αποτέλεσμα της υποκίνησης βίας από τη Χαμάς και τον Αμπού Μάζεν”, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ θα αντιδράσει “με σιδηρά πυγμή σε αυτές τις δολοφονίες εβραίων” που προσεύχονταν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *