Ραχήλ: Τα βάζουν μαζί μου γιατί θέλουν να αυξήσουν την προίκα τους από ελιές και ποτάμια!

Ανατρεπτική. Αποκαλυπτική. Εξομολογητική. Η Ραχήλ Μακρή μετά τη διαγραφή της από τους ΑΝΕΛ μιλά στο protothema.gr για την επόμενη μέρα της πολιτικής της ζωής.
Απαντά στα σενάρια που τη θέλουν να μετακομίζει στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για όλα όσα ακούστηκαν για την πολιτική σχέση της με τον Πάνο Καμμένο σημειώνοντας πως η ίδια δε σκοπεύει να γίνει ποτέ μαξιλαράκι κανενός στην πολιτική. Μετά από ένα μικρό πρόβλημα υγείας και μία επέμβαση είναι έτοιμη να ξαναδώσει τη μάχη της ακόμη πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά έστω και αν δεν ανήκει πια στους ΑΝΕΛ.


-Πρώτα από όλα περαστικά. Μαθαίνω ότι είχατε μία περιπέτεια με την υγείας σας ελπίζω να έχετε ταχεία ανάρρωση. Όλα καλά;

Σας ευχαριστώ θερμά, ήταν μια έκτακτη αλλά επιβεβλημένη επέμβαση που είχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χάρη στον γιατρό μου κ. Σταματίου. Παρόλο που αντιμετωπίζω ακόμα μετεγχειρητικούς πόνους πήγα στο κοινοβούλιο καθώς θεωρώ προέχει ακόμα και της υγείας μου η υπεράσπιση των πολιτών του Νομού Κοζάνης και ολόκληρης της Χώρας από μια κυβέρνηση που εμπαίζει τους θεσμούς με προσχηματικές ψήφους εμπιστοσύνης.

-Η επόμενη μέρα πως είναι για εσάς; Είναι μοναξιά, είναι οργή, είναι απογοήτευση αυτό που κυριαρχεί;


Η επόμενη μέρα είναι δουλειά. Η περιπέτεια της υγείας μου και τα παιχνίδια που κορυφώθηκαν για να με απομακρύνουν από το κόμμα του κ. Καμμένου κατανάλωσαν πολύτιμο χρόνο από τον κοινοβουλευτικό μου έλεγχο. Αυτό που προέχει σε έναν βουλευτή είναι να προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, όχι να υπογράφει τροπολογίες που εμποδίζουν το έργο της δικαιοσύνης και να αναγνωρίζει τον εαυτό του σε είδη ζώων, χωρίς να υπάρχει ουδεμία επώνυμη αναφορά σε αυτόν ή στον πολιτικό φορέα στον οποίο ανήκει.

-Το ερώτημα είναι πια σαφές. Ποια είναι η επόμενη κίνησή σας μετά τη διαγραφή σας;


Έχω δουλέψει τα περισσότερα νομοσχέδια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Συνάδελφοι από άλλα κόμματα απορούσαν πού βρίσκω τον χρόνο να προετοιμάζω εισηγήσεις μέχρι και για τρία νομοσχέδια την ημέρα. Για το μόνο που δεν είχα χρόνο είναι να προετοιμάσω την επόμενη κίνηση μου, να δημιουργήσω κλίκες και να δράσω παρασκηνιακά.

-Θα πάτε στο ΣΥΡΙΖΑ;


Το έχω δηλώσει πολλές φορές. Αυτή την στιγμή είμαι βουλευτής του Ελληνικού Λαού. Για την αυριανή μέρα το μόνο που ξέρω είναι ότι θα συνεχίσω να εκπροσωπώ την Κοζάνη και ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, όπως το Σύνταγμα ορίζει. Δεν κάνω ούτε σενάρια, ούτε μεθοδεύω κινήσεις για το μέλλον. Σενάρια για την υποτιθέμενη επιθυμία μου να πάω στο Σύριζα διαδίδουν ο Άδωνης Γεωργιάδης που παίρνει γραμμή από τον Μουρούτη και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ ανώνυμα σε δημοσιεύματα. Δεν γνωρίζω εάν οι ονειρώξεις έχουν κοινή αφετηρία αλλά δεν με ενδιαφέρει να το μάθω. Η κοινωνία βιώνει βαθιά ανθρωπιστική κρίση και σκοπεύω να είμαι μέρος της επίλυσης του προβλήματος. Πέρα και πάνω από κομματικούς σχηματισμούς και μικροπολιτικά παιχνίδια κάνω ότι μου λέει η καρδιά και η λογική μου. Εκεί μέσα υπάρχει μόνο η φωνή του Λαού. Τον Ελληνικό Λαό θα υπηρετήσω από όποιο μετερίζι με προστάξει να το κάνω. Άλλωστε είναι ο μόνος που μπορεί να με στείλει σπίτι μου

-Υπήρξατε από τα άτομα που στήριξε περισσότερο ο αρχηγός του κόμματος, πως νιώθετε μετά από αυτή την εξέλιξη;


Είναι αλήθεια ότι δυνάμει απαιτήσεων από τη βάση του κινήματος μου ανατίθεντο γεωμετρικά αυξανόμενες υποχρεώσεις. Κατά γενική ομολογία ανταποκρίθηκα επιτυχημένα σε αυτές, λαμβάνοντας εμπειρία από τα όποια λάθη και δύναμη από τις επιτυχίες. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι το μόνο που νιώθω είναι ότι επιτέλεσα το καθήκον μου. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

-Ομολογουμένως και εσείς ήσασταν άνθρωπος που το στηρίξατε πολλές φορές. Τελικά στην πολιτική η απογοήτευση είναι κάτι αναμενόμενο;


Σας παραπέμπω σε μια ρήση του αξιομακάριστου πρώην Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ για τον ευεργετηθέντα.

-Πάνος Καμμένος. Ποια η σχέση σας στην πορεία των χρόνων και πως φτάσατε σήμερα στη διαγραφή σας;


Η διαγραφή μου είναι πολιτική. Σε αυτή την πράξη δεν πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος ενέργησε σε καμιά περίπτωση συναισθηματικά. Άλλωστε οι προϋποθέσεις που έθεσα και τις απέρριψαν ως υβριστικές ήταν καθαρά πολιτικές, με βασικότερη την μη συνεργασία με την Συγκυβέρνηση που έχει βυθίσει την Ελληνική Κοινωνία σε βαθύτατη αξιακή και οικονομική κρίση.

-Σας είπε κάτι που να δικαιολογούσε την απόφασή του αυτή;


Με εξώδικη πρόσκληση ζητούσα να μάθω γιατί κατηγορούμαι. Ακόμα και στα σκοτεινά χρόνια της γερμανικής κατοχής και της Χούντας οι αντιστασιακοί γνώριζαν το κατηγορητήριο και οι διαδικασίες, έστω και προσχηματικά τηρούνταν. Αντίθετα στην περίπτωση μου ζήτησαν να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου όργανα που δεν είχαν συγκληθεί καταστατικά ή δεν διέθεταν αρμοδιότητα δυνάμει του κανονισμού της Βουλής. Σε τέτοιες παρωδίες δεν ήταν δυνατόν να συμμετέχω. Το έχω δηλώσει και το εννοώ ότι θα ταράξω στη νομιμότητα όποιον χλευάζει τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Φυσικός πολιτικός μου κριτής είναι μόνο ο ψηφοφόρος της Κοζάνης εν είδει και οι Έλληνες συμπολίτες μου εν γένει. Εν κατακλείδι θα δανειστώ ένα σύνθημα από τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ: “Συγνώμη για την ενόχληση, θέλουμε δημοκρατία”


-Είναι πίκρα, είναι στενοχώρια, είναι απογοήτευση για ένα νέο άτομο όπως εσείς με αγώνα να του κόβεται η φόρα με μία διαγραφή;


Δυστυχώς για αυτούς που έλπιζαν ότι θα μου “κόψουν τα πόδια” επιβεβαιώνω αυτό που έχω δηλώσει και εννοώ. Ότι δηλαδή θα ταράξω στη νομιμότητα όποιον χλευάζει τη δημοκρατία και τους θεσμούς.


-Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Είναι τιμωρία; Είναι απόρριψη;


Είναι θεσμική προσήλωση στον πρώτο και βασικό στόχο της θεσμικής και Συνταγματικής ανατροπής των κομμάτων της Συγκυβέρνησης που εξυπηρετούν συμφέροντα αλλότρια των Πολιτών αυτής της Χώρας. Πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα αποτελέσω ως βουλευτής μαξιλαράκι κανενός που συντάσσεται με δυνάμεις που έχουν κηρύξει κοινωνικό πόλεμο οικονομικής εξαθλίωσης των συμπολιτών μου.

-Κόντρες συνεχώς. Από τη Φωτεινή Πιπιλή μέχρι τον Πέτρο Τατσόπουλο. Είστε εκρηκτικό άτομο είναι αλήθεια… Αυτό πληρώσατε; Και τι έχετε να πείτε για τις κόντρες αυτές;


Η υπομονή μου είναι απέραντη. Τα κανάλια προβάλουν μόνο την κορύφωση των επιθέσεων που οφείλω να μην αφήσω αναπάντητες. Πολλοί προσπαθούν να με κάνουν να ασχοληθώ μαζί τους γιατί πιστεύουν ότι θα απασχολήσουν τα μέσα και θα κερδίσουν μια συνέντευξη. Τι να πω μπορεί να θέλουν να αυξήσουν την προίκα τους από ελιές και ποτάμια.

-Εκτός από τις κόντρες αλήθεια υπάρχουν και καλές σχέσεις με πολιτικούς άλλων χώρων; Υπάρχουν άραγε άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους τα οποία εκτιμάτε ως καλούς πολιτικούς;


Έχω πολύ καλές σχέσεις με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις υβριστών, σεξιστών, φασιστών και άλλων ατόμων που χρίζουν ιατρικής βοήθειας και νομίζουν ότι η επίθεση προς το πρόσωπο μου αποτελεί πολιτική θέση και στάση.

-Η φράση επιστροφή στο μεγάλο μαντρί ως ατάκα παίζει πολύ τις τελευταίες μέρες. Μικρό μαντρί η ΑΝΕΛ και μεγαλύτερο πιο τελικά;


Οι ΑΝΕΛ είχαν και έχουν πολλά προβλήματα αλλά δεν ήταν μαντρί. Το μεγάλο μαντρί είναι αυτό της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που ονειρεύονται κάποιοι να δημιουργήσουν για να εξασφαλίσουν τίτλους και καρέκλες σε βάρος του Ελληνικού Λαού

-Τα ΜΜΕ πάντως ασχολούνται συνεχώς μαζί σας. Σας ενοχλεί το ότι ασχολούνται από το τι θα πείτε μέχρι το τι θα φορέσετε;

Τα ΜΜΕ καλό θα ήταν να αναζητήσουν το κοινοβουλευτικό μου έργο και τις ερωτήσεις που έχω καταθέσει. Πολλά το κάνουν ήδη. Κάθε άλλη ενασχόληση με τις ενδυματολογικές ή προσωπικές μου επιλογές αφήνουν παγερά αδιάφορο τόσο τον Ελληνικό Λαό, όσο και εμένα την ίδια.

-Να ρωτήσω κάτι τελευταίο; Παπαγαλάκια υπάρχουν τελικά;


 Και το ρωτώ για το σήμα κατατεθέν της μπλούζας που είναι σαφές ότι είχε πολιτικό μήνυμα.
Η μπλούζα μου δεν είχε πολιτικό μήνυμα. Αντίθετα ο λόγος εκείνης της ημέρας στην ολομέλεια είχε βαθύτατο πολιτικό περιεχόμενο. Επειδή η συγκυβέρνηση δεν είχε απάντηση σε αυτά που έλεγα ήθελαν να στρέψουν αλλού την προσοχή του κόσμου και χρησιμοποίησαν την μπλούζα. Τα επικοινωνιακά κόλπα δεν θα κρατήσουν στη ζωή μια Συγκυβέρνηση που στερείται λαϊκής νομιμοποίησης.

protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *