Σόιμπλε: Μακρύς ο δρόμος για την επίλυση της κρίσης

Η Ευρώπη έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της για να λύσει την κρίση , τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο περιοδικό Spiegel, σε μια συνέντευξη του που θα δημοσιευτεί την Κυριακή.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επισήμανε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν ένα σημαντικό βήμα στην Σύνοδο της Τετάρτης αλλά δεν θα είναι το τελευταίο ραντεβού τους για την….
αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε «κλειδί» το ρόλο της Ιταλίας , η οποία όπως τόνισε πρέπει να κάνει την δουλειά της και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.

Όταν ρωτήθηκε αν ο EFSF έχει την δυνατότητα να διασώσει την Ιταλία , ο Σόιμπλε τόνισε πως η ερώτηση δεν έχει νόημα καθώς η Ιταλία απλά πρέπει να κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί για ολοκληρώσει της μεταρρυθμίσεις, να μειώσει το έλλειμμα της και να ενισχύσει την ανάπτυξη της.

Η Ιταλία βρίσκεται στο στόχαστρο των αγορών το τελευταίο διάστημα με τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι να ρίχνει τις ευθύνες στο ευρώ και όχι στην κυβέρνηση του. Μάλιστα την Παρασκευή η απόδοση του Ιταλικού δεκαετούς ομολόγου ξεπέρασε το 6% σε δημοπρασίες ομολόγων για πρώτη φορά από την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στο θέμα της Ελλάδας, ο Σόιμπλε είπε ότι μολονότι η Ευρώπη προτιμά ένα εθελοντικό “κούρεμα” του χρέους από τις τράπεζες, “δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί και ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος”.

Πάντως από την μεριά του ο εκπρόσωπος των τραπεζών Τσάρλς Νταλάρα εμφανίστηκες αισιόδοξος ότι η συμμετοχή των ιδιωτών θα ξεπεράσει το 90% στο ελληνικό PSI.

http://www.newscode.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *