Μετά το προσωρινό σοκ έρχεται η συνειδητοποίηση!


Πως η κρίση θα γίνει ευκαιρία για βαθιές αλλαγές και όχι ο μηχανισμός στήριξης προσωρινή σωτηρία

Γράφει ο Παναγιώτης Γρηγορίου, Φυσικός – Φροντιστής

Το ΠΑΣΟΚ αντέχει τα μέτρα του Δ.Ν.Τ.; Γνωρίζουν καλά το ΠΑΣΟΚ όσοι Υπουργοί και Βουλευτές υποστηρίζουν το αντίθετο; Μήπως ο λαός πρέπει να τοποθετηθεί στην ιστορική αυτή απόφαση με δημοψήφισμα; Μήπως διαφορετικά θα έχουμε βίαιη ανατροπή του πολιτικού συστήματος; Μήπως καραδοκούν επίδοξοι σωτήρες, εκμεταλλευόμενοι την οργή του λαού από τις συνέπειες της κρίσης, και οδηγηθούμε τελικά σε πολύ χειρότερο πολιτικό σύστημα; Μήπως οδηγηθούμε στην πολιτική κατάληξη της Ουγγαρίας και αναδείξουμε «άφθαρτους» νεοφασίστες να….
.

μας κυβερνήσουν;

Έτσι κι αλλιώς εδώ και αρκετά χρόνια, ειδικά από τους νέους, αμφισβητείται το υπάρχον πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Δεν δέχονται να τους κυβερνούν ανεπαρκή πρόσωπα, χωρίς επαγγελματική επάρκεια, με μόνη γνώση και τέχνη τη διαχείριση της εξουσίας προς όφελος του κόμματος. Για χρόνια τώρα βιώνουμε διαφθορά και διαπλοκή τόσο από πολιτικούς, όσο και από κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Για πάνω από 30 χρόνια γνωρίζουμε ότι επιβαρύνεται σκανδαλωδώς ο προϋπολογισμός και χρεωνόμαστε για εξοπλιστικά προγράμματα για την εθνική μας ασφάλεια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εγγυάται την ασφάλειά μας;

Το ζήτημα είναι μπορεί ο Πρωθυπουργός να κατονομάσει τους υπεύθυνους της διαπλοκής; Δεν μπορεί να μην έχουν όνομα όσοι επωφελήθηκαν από τη διαφθορά και τη χρεοκοπία της χώρας. Μπορεί ο Πρωθυπουργός να καταγγείλει ότι η Γερμανία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στήριξης, ανάγκασε τη χώρα μας να χρεωθεί πιο πολύ αγοράζοντας γερμανικά υποβρύχια; Κι αυτό γιατί η Γερμανία δανείζεται με 1,5% και εμάς θα μας «βοηθήσει» με επιτόκιο 5%;

Κύριε Πρωθυπουργέ δεν σας τίμησε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του για να πληρώσει τον λογαριασμό των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά για να εφαρμόσετε διαφορετική οικονομική πολιτική και να βγούμε από τα αδιέξοδα. Αυτή όμως εδώ και επτά μήνες μέχρι σήμερα παραμένει ανύπαρκτη. Βρίσκεται ακόμη στα συρτάρια της διαβούλευσης. Αναλώνεται στην προσπάθεια συντονισμού των Υπουργείων σας.

Αντί για αναδιανομή εισοδημάτων θα οδηγηθούμε στη σύγκριση του μεγάλου υπαρκτού εισοδήματος με το ανύπαρκτο (μηδενικό – απολύσεις) σύμφωνα με το Δ.Ν.Τ. Αν όντως έχουμε απωλέσει την εθνική μας κυριαρχία λόγω οικονομικής εξάρτησης, τι τα θέλουμε τα όπλα που αγοράζουμε; Για να προστατευθούμε από τα φαντάσματα του παρελθόντος; Έχει χρεοκοπήσει περισσότερο το πολιτικό σύστημα από την οικονομίας μας γιατί αυτό είναι υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση.

Μην συνεχίζετε να προσφέρετε υπηρεσίες στους ληστές. Μην εξακολουθείτε να προστατεύετε λαμόγια και νταβατζήδες. Μόνο αν διασφαλίσετε κοινωνική δικαιοσύνη θα μπορέσετε να πείσετε το λαό να δεχθεί τις επώδυνες αλλαγές που θα επιφέρει η νέα κατάσταση του Δ.Ν.Τ.

Κε Πρωθυπουργέ πάρε μέτρα «εσωτερικών υποθέσεων». Κάνε τώρα ανασχηματισμό. Διώξε όσους Υπουργούς περισσότερο μιλάνε και λιγότερο δουλεύουν. Μας στοιχίζουν πολλά εκατομμύρια. Δώσε εντολές για επιθετική ανάπτυξη κόντρα στην αναμενόμενη ύφεση. Μόνο με τον δανεισμό που θα βγούμε;

Το Δ.Ν.Τ. απαιτεί μέτρα μόνο κατά των εργαζομένων. Περικοπή μισθών, συντάξεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση απολύσεων κλπ. Δηλαδή οι εργαζόμενοι ευθύνονται σε παγκόσμιο επίπεδο για τις κρίσεις των κρατών! Έτσι τα βλέπει το Δ.Ν.Τ. Συμφωνείς και εσύ κε Παπανδρέου, σοσιαλιστή Πρωθυπουργέ; Δεν το πιστεύω… Πάρε λοιπόν και τα δικά σου μέτρα ενάντια σ’ αυτούς που ευθύνονται για την κρίση της χώρας.

Να κάνετε και λίγο τη διαφορά. Να δείξετε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι χρεωμένο από τον ελληνικό λαό να κάνει έργο διαφορετικό από αυτό που θα έκανε ΛΑΟΣ – ΝΔ ή μια κυβέρνηση «εθνικής κρίσης». Γιατί εσείς κε Πρωθυπουργέ είμαι σίγουρος ότι από το 2000 γνωρίζατε ότι το έλλειμμα μεγάλωνε συνεχώς και πριν τις εκλογές γνωρίζατε ότι έχει γίνει θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού. Άρα είχατε στη φαρέτρα σας μέτρα, σίγουρα όχι αυτά του Δ.Ν.Τ. Τα άλλα είχατε, τα άλλα υποσχεθήκατε. Να ματώσουν αυτοί που πρέπει. Μήπως δεν καταφέρατε, πράγματι λόγω της μάχης με τις αγορές, να έχετε συνεργάτες Υπουργούς, να οδηγήσουν τα μέτρα εκεί που θέλατε;

Πράγματι δηλώσατε ότι θέλετε να δώσετε οξυγόνο όπου υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη όπου υπάρχει αδικία, διαφάνεια στο σκοτάδι, σιγουριά στην ανασφάλεια, ανάπτυξη για όλους. Πώς όμως κε Πρωθυπουργέ; Ήδη κλείνουν επιχειρήσεις καθημερινά, πτωχεύουν νοικοκυριά, χάνουν σπίτια. Καμία τιμωρία – δικαιοσύνη μέχρι σήμερα σ’ αυτούς που στα σκοτεινά καταχράστηκαν τον πλούτο της χώρας. Αν συνεχίσει έτσι το παιχνίδι πρέπει να λάβει υπόψη το Δ.Ν.Τ., και ειδικά εσείς, ότι ο λαός θα δώσει τη δική του απάντηση στους δρόμους. Ο «τρομοκράτης» απέναντι στον Χρυσοχοΐδη.

Κε Πρωθυπουργέ το Δ.Ν.Τ. δε νοιάζεται αν τελικά η Ελλάδα ορθοποδήσει ή αν θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά πως και μόνο θα αναδιαρθρώσουμε το χρέος μας. Πως δεν θα χάσουν λεφτά οι χώρες στις οποίες χρωστάμε. Η αξιοπιστία όμως της χώρας μας διεθνώς δεν ανακτάται με το να πεινάσουν οι εργαζόμενοι, όπως θέλει το Δ.Ν.Τ., για να πληρωθούν τα δάνεια. Γιατί έτσι μπαίνει ήδη σε αμφισβήτηση διεθνώς το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Αρχίζει αργεντινοποίηση και προωθείται ένα νέο πολιτικό τοπίο καλό ή κακό που η θύελλα της φτώχειας και της ύφεσης θα φέρει στον τόπο.

Γνωρίζετε καλύτερα κύριε Πρωθυπουργέ ότι το Δ.Ν.Τ. έφερε στην Μ. Βρατανία τη Μ. Θάτσερ. Κάντε κάτι. Δεν θέλουμε εμείς τη δική μας Θάτσερ. Ήδη τα πρώτα συννεφάκια φαίνονται στον ορίζοντα. Η μόνη σας επιτυχία είναι η σύλληψη της τρομοκρατίας. Χέστηκε η φτώχεια γι’ αυτή τη νίκη. Την τρομοκρατία των λαμόγιων που συνεχίζουν την κλοπή και οδηγούν το λαό στον οικονομικό θάνατο πότε θα τον συλλάβετε;

Ας περιγράψει ο Πρωθυπουργός ξεκάθαρα ότι σήμερα βρισκόμαστε στη δύνη της κατάρρευσης ανθρώπινων αξιών με την κατ’ ανάγκην ανακατανομή εισοδήματος υπέρ των ξένων τοκογλυφικών αγορών και της διάσωσης των ρίσκων των τραπεζών. Έτσι μπορεί να προλάβει την κοινωνική εξέγερση πριν αυτή οδηγηθεί σε τυφλή βία. Γιατί μετά το προσωρινό σοκ έρχεται η συνειδητοποίηση!

http://www.paratiritisfthiotidas.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *