Πούτιν: Η Ρωσική Ομοσπονδία σε μεγάλο βαθμό καλύπτει την διατροφική ασφάλεια

ΜΙΛΑΝΟ. Η Ρωσία εισφέρει σημαντική συνεισφορά στην εξασφάλιση της διατροφικής ασφάλειας στον κόσμο, κατάφερε σημαντική να αυξήσει το δυναμικό εξαγωγής σιτηρών που έφτασε στους 30 εκατομμύρια τόνους, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν…

“Η Ρωσία η οποία κατέχει ένα δέκατο όλων των εδαφών προς καλλιέργεια στον πλανήτη και ένα πέμπτο των αποθεμάτων του γλυκού νερού στον κόσμο, σε μέγιστο βαθμό συμβάλλει στην εξασφάλιση της διατροφικής ασφάλειας στον κόσμο. Το 2014 είχαμε μία από τις μεγαλύτερες σοδειές σιτηρών, πάνω από 105 εκατομμύρια τόνους “, είπε ο Πούτιν στα εγκαίνια της Εθνικής Ημέρας της Ρωσίας στην Παγκόσμια Έκθεση “EXPO-2015” στο Μιλάνο.

Τόνισε ότι το γεγονός αυτό επέτρεψε όχι μόνο πλήρως να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες, αλλά και να αυξήσουμε σημαντικά το δυναμικό εξαγωγών. “Έως 30 εκατομμύρια τόνους. Η Ρωσία σήμερα είναι η Τρίτη στον κόσμο χώρα από το μέγεθος εξαγωγών σιτηρών “, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Πριν τα εγκαίνια ο Πούτιν είχε διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό Ματτέο Ρέντσι, στις οποίες συζητήθηκαν η σύγκρουση στην Ουκρανία, η κατάσταση στη Λιβύη, η διμερής συνεργασία και προβλήματα που προέκυψαν λόγω των οικονομικών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στη Μόσχα.

“Παρά το γεγονός ότι για γνωστούς λόγους ο αμοιβαίος τζίρος πέρσι μειώθηκε κατά 10%, η Ιταλία συνεχίζει να παραμένει ένας από τους βασικούς εταίρους της Ρωσίας στο εμπόριο “, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ανάμεσα σε θέματα της συνεργασίας αποκάλεσε, ειδικότερα, την ενέργεια. Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η ιταλική εταιρία Enel επένδυσε σημαντικά ποσά στη ρωσική ηλεκτροενεργειακή υποδομή. Με τη σειρά τους, οι ρωσικοί όμιλοι “Rosneft” и “Lukoil” έχουν ενεργητικά σε πετρελαιοπαραγωγικές εταιρίες της Ιταλίας. “Είναι σημαντικό ότι με τον τρόπο αυτό συμπληρώνουμε το παραδοσιακό σχήμα πωλητής – αγοραστής “, επισήμανε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν απαρίθμησε ανάμεσα στους σημαντικούς τομείς συνεργασίας και τους τομείς υψηλών τεχνολογιών, την αεροπορική, τη διαστημική βιομηχανία και τις πυρηνικές τεχνολογίες. Τόνισε ότι η εταιρία Sukhoi από κοινού με Ιταλούς εταίρους προωθεί στη διεθνή αγορά το αεροσκάφος Sukhoi Superjet 100. “Την παρούσα στιγμή ο φάκελος παραγγελιών αποτελεί 150 αεροσκάφη”, είπε ο Πούτιν.

Ο Ρέντσι είπε ότι μίλησε με τον Πούτιν για τον Φιόντορ Ντοστοέβσκι ο οποίος το γνωστό του ρητό “Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο ” έγραψε στην Φλωρεντία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή ακριβώς η προσέγγιση “έχει θεμελιώδη σημασία για τη μοίρα της ευρωπαϊκού ηπείρου “.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *