Επανέρχονται οι ανησυχίες γιά Ευρώπη – Κίνα


Η παγκοσμιοποίηση των αγορών σε όλο της το μεγαλείο. Με τις αγορές να το βιώνουν για τα καλά σήμερα, αφού οι ευρωαγορές πρωτίστως είχαν να αντιπαρέλθουν την αναμενόμενη ρευστοποίηση των χθεσινών υπερ-κερδών που προκάλεσε η ευφορία για τη δημιουργία ευρωμηχανισμού στήριξης των χωρών μελών της, αλλά ΚΑΙ τις ανησυχίες για ενδεχόμενη υπερθέρμανση της κινεζικής οικονομίας!!!

Έπρεπε να λειτουργήσουν τα…
.

αντανακλαστικά των επενδυτών που αντέδρασαν στις θετικές εξελίξεις στη Wall για να περιοριστούν οι απώλειες στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στη αμερικανική αγορά και εκεί βεβαίως υπήρξαν οι αναπόφευκτες ανησυχίες των επενδυτών για την αποτελεσματικότητα των Ευρωπαίων και για την πιθανή επέκταση της κρίσης, όμως στη συνέχεια ανακοινώθηκαν θετικά μάκρο για τις χονδρικές πωλήσεις και για την αγορά εργασίας (νέες προσλήψεις), που αντιστάθμισαν τις αρχικές απώλειες. Όχι τελείως όμως …

Έτσι τελικώς οι βασικοί δείκτες στην αμερικανική αγορά έκλεισαν με μικτά πρόσημα. Αναλυτικότερα ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,33% στις 10.749,62 μονάδες, ο Nasdaq αντιθέτως τερμάτισε έστω οριακά υψηλότερα κατά 0,03%, ενώ ο S&P υποχώρησε κατά 0,34%.

Στην Ευρώπη από το -2% του μεσημεριού τελικώς οι απώλειες περιορίστηκαν ενώ σε μία περίπτωση, στη Φρανκφούρτη, ο Dax γύρισε και θετικός. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση της τάξης του 0,99%, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,33%, ενώ στο Παρίσι ο CAC τερμάτισε την ημέρα με απώλειες της τάξης του 0,73%.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *