Εθισμένοι στη χλιδή την ώρα που ο κόσμος πεινάει

nikol salaminios
TEΛΕΙΩΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ 
Εθισμένοι στη χλιδή την ώρα που ο κόσμος πεινάει
Το «μπουγιουρντί» στον λαό από τους υπουργούς του… μνημονίου

Η Κυβέρνηση που για το καλό του τόπου, όπως διαλαλεί, περικόπτει τις αστείες ούτως ή άλλως συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ανακόπτει με την πολιτική της την ανάπτυξη της χώρας με αποτέλεσμα εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο και χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι να μένουν άνεργοι και σε απόγνωση, οφείλει όχι μόνον να τηρεί τα προσχήματα αλλά και να δίνει το καλό παράδειγμα.
Κάθε μέρα, με κάθε ευκαιρία, τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης πρέπει να δείχνουν ταπεινοφροσύνη και την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δράμα που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Μόνο και μόνο τότε μία κυβέρνηση μπορεί να κοιτάξει άνετα τον πολίτη στα μάτια και να τον «απειλήσει» αν χρειάζεται ότι θα οδηγηθεί σε αυτοκαταστροφή. αν στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν υπερψηφιστούν οι κυβερνητικές επιλογές.

Η σημερινή αποκάλυψη του «Ελεύθερου Τύπου» δείχνει ότι μόνον ταπεινοί και εγκρατείς δεν είναι υπουργοί της κυβέρνησης. Οι υπουργοί του μνημονίου, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι μόνον τα μέτρα που εκείνοι έλαβαν, τα φοροεισπρακτικά μέτρα εναντίον μικρομεσαίων, φτωχών κι αδυνάτων είναι αυτά που αποδίδουν στη φάση που βρέθηκε η ελληνική οικονομία, αποδεικνύονται λάτρεις της χλιδής. Αποδεικνύονται αθεράπευτα εθισμένοι στα οφέλη της εξουσίας που ο λαός τους οδήγησε.
Για ψύλλου πήδημα γίνονται μετακινήσεις με ελικόπτερα super puma και με αεροσκάφη liar jets. Η απόσταση Αθηνών – Βρυξελλών είναι για κάποιους ανάλογη αυτής της κλασικής διαδρομής του τρόλεϊ «Κολιάτσου – Παγκράτι». Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι οι ανάγκες υποχρεώνουν τη συχνή επίσκεψη στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ας γίνει με την κοινή πτήση και σε οικονομικές θέσεις. Όταν μάλιστα τους υπουργούς συνοδεύει κουστωδία ολόκληρη παρατρεχάμενων. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που η περιστολή δαπανών ισχύει για όλους. Κυρίως για τους δημοσίους λειτουργούς που θέσπισαν τα μέτρα.
Με Σούπερ Πούμα από Τζιά για… κερί στην Παναγιά
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα για τη VIP μετακίνησή του από την Κέα στην Τήνο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Η συνολικής διάρκειας 3 ωρών πτήση του κ. Πάγκαλου κόστισε 17.000 ευρώ.

Δυστυχώς δεν έχει αεροδρόμιο στο σπίτι του!
Οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες είναι συχνές. Τακτικό και το μπουγιουρντί που έρχεται στον ελληνικό λαό και συνήθως είναι κοντά στα 50.000 ευρώ. Χαρακτηριστικά και τα δύο προκλητικά ταξίδια του κ. Δρούτσα εντός και εκτός Ελλάδας. Στο πρώτο ο κ. Δρούτσας αξίωσε το VIP αεροσκάφος να μετακινηθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να τον μεταφέρει στην Κρήτη. Το ίδιο συνέβη και κατά την επιστροφή. Το βαρύ… πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών κόστισε 24.000 ευρώ όταν η business μετακίνηση με αεροπλάνο της γραμμής είναι 350 ευρώ.
Διπλάσιο και το κόστος του διήμερου ταξιδιού του στο Σεράγεβο τον περασμένο Ιούνιο, αφού το αεροσκάφος Legacy έκανε δύο φορές το δρομολόγιο με επιστροφή.
Τι είναι τα 200.000 ευρώ μπροστά στα δισ. του ελλείμματος
Ο υπουργός Οικονομικών που ασχολείται με τα δισεκατομμύρια του ελλείμματος και του χρέους της χώρας προφανς θεώρησε αμελητέο το ποσό των 145.700 ευρώ (μαζί με τέλη στάθμευσης, κέτερινγκ, οδοιπορικά, διανυκτέρευση προσωπικού=200.000 ευρώ) που κόστισε το ταξίδι του με αεροσκάφος Gulfstream στην Ουάσινγκτον τον Απρίλιο.
Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου που έχει τακτικό προορισμό τις Βρυξέλλες, δύο μόνον επισκέψεις του στοίχησαν 110.000 ευρώ με συνοδεία 3 και 4 ατόμων αντίστοιχα.

NEWBEAST

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

  1. Ανώνυμος

    Μια λύση υπάρχει αδέλφια, ν ατους πάρουμε το κεφάλι, αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ (ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΜΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜ….Ε) ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ Η΄ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΑΝΩΡΙΜΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΕΣ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. ¨ΟΧΙ στους πολιτικάντηδες που τα τελευταία 35 χρόνια έκαναν τα πάντα για να μας εξαθλιώσουν και μας διαλύσουν. Οι έλληνες πολίτες θα πρέπει να δώσουμε επιτέλους μία απάντηση σε όλους αυτούς που μας θεωρούν πιόνια. ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ….

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΣΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΛΑ
    ΠΕΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑΗ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ….
    ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ
    ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΣΙΠΑ ΝΑ ΠΟΥΝ
    ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ
    ΜΑΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ..ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ
    ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ
    ΠΟΙΟ ΛΟΙΠΝ ΕΧΕΤΕ ΩΣ ΗΘΙΚΟ?
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΖΟΥΝ ΜΕ 500ΕΥΡΩ Η ΑΝΕΡΓΟΙ Η ΧΩΡΙΣ ΝΟΣ/ΜΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΕΚΟ
    ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ???
    ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΑΙ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ
    ΠΟΙΟ?ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ?
    ΠΩΣ? ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΙ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ
    ΕΧΩ ΟΠΩΣ ΛΙΓΟΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ
    ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ Η ΑΛΕΚΑ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
    ΗΤΑΝ Η ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ?
    ΕΙΠΕ Η ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ?
    ΛΟΙΠΟΝ?
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑ
    ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕΤΑ???
    ΔΙΟΛΟΥ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ?
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΕΝΤΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΑ ΕΛΛΑΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ?
    Τι ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗ Η ΧΩΡΑ ΧΑΘΕΙ?
    ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΒΟΜΒΕΣ
    ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ?
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
    Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΚΙ ΟΣΟΙ ΛΕΤΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΔΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ
    ΔΕΝ ΩΡΙΜΑΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ
    ΕΤΣΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ Μ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΕΙ Θ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕΒΟΜΕΝΗ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ Η ΙΔΕΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΟΝΗΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΙΑΝΑ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΑΛΥΠΗΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΣΤΙΣ 7/11/2010
    ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΛΑΟ
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 100% ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
    ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥΣ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Οι κοπριτες αυτοι κατακλεβουν και καταχρεωνουν τον Ελληνικο λαο ακομα και τωρα. Αφαιρουν απο τους συνταξιουχους και τους εργαζομενους πολυτιμα Ευρω, ενω οι ιδιοι σπαταλουν αναλγητα το δημοσιο χρημα. Ετσι κανανε παντοτε, τωρα θα αλλαξουν ;

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Οι κυβερνώντες είναι πρότυπα προς αποφυγήν. Η σπατάλη, η διαφθορά, ο νεποτισμός, ο κομματισμός, το ρουσφέτι, η υποκρισία, η ψευτιά, η εξαπάτηση, η δολοπλοκία, η αδιαφορία για τα προβλήματα του κοσμάκη, η αναποτελεσματικότητα, η ανηθικότητα, η αναξιοκρατία, η ατιμία, η αφιλία, η αφιλοτιμία,η κοινωνική αναλγησία, ο αρριβισμός, η εγωπάθεια, ο εγωϊσμός, η κακοήθεια, η έλλειψη πραγματικής παιδείας, είναι ΟΛΑ χαρακτηριστικά των πολιτικών μας. Αντανακλούν (δυστυχώς) σε ένα μεγάλο βαθμό χαρακτηριστικά και πολλών συμπολιτών μας. Οι πολιτικοί και η πολιτική δεν καλλιεργούν ούτε πρότυπα, ούτε ήθη, ούτε αξίες στην Ελλάδα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *