Βαρουφάκης: Χαρίζω τη μηχανή μου σε όποιον βρει να έχω πει για δραχμή

Την αγαπημένη του μηχανή αποφάσισε να χαρίσει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε όποιον μπορέσει να βρει ένα κείμενο ή μια ομιλία του όπου να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα
πρέπει να εγκαταλείψει το μετρό και να επιστρέψει στη δραχμή.

«Τα τελευταία χρόνια πολλοί λένε ότι έχω υποστηρίξει να πάμε στη δραχμή» είπε χαμογελώντας ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας προκαλώντας όποιον έχει τέτοια στοιχεία να τα παρουσιάσει και να πάρει τη μηχανή ως έπαθλο.

Μιλώντας για την ελληνική οικονομία, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως ενώ σε μικροοικονομικό επίπεδο τα νέα είναι ευχάριστα και υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που τα καταφέρνουν, εντούτοις οι κεντρικές επιλογές της Ευρώπης -τις οποίες τηρεί ευλαβικά η ελληνική κυβέρνηση- για τη διαχείριση της κρίσης είναι καταστροφικές.

Σχολιάζοντας το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα ο κ. Βαρουφάκης είπε πως ήταν εξαιρετικά καλή κίνηση και είπε πως ακόμη και τίποτα να μη βγει από την επίσκεψη είναι σημαντική σημειολογικά. Ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε πως η Κίνα θέλει να επενδύσει στην Ευρώπη και ιδίως στην περιφέρειά της λόγω του φόβου που έχει απέναντι στα αμερικανικά ομόλογα.

«Οι Κινέζοι γνωρίζουν τα δομικά προβλήματα της Ευρωζώνης. Θέλουν να βοηθήσουν αλλά δεν πρόκειται να το κάνουν αν δεν υπάρξει οριστική διευθέτηση της κρίσης σε δομικό επίπεδο από την πλευρά των Βρυξελλών», ανέφερε ο καθηγητής.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *