Ευέλπιδες, “Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε”

Η ώρα της αποφοίτησης των Ευελπίδων αλλά και όλων των τελειόφοιτων σπουδαστών των Στρατιωτικών σχολών έφθασε…
Αποχαιρετώντας τη σπουδαστική/δοκιμαστική περίοδο και καλωσορίζοντας την έναρξη του επαγγελματικού τους βίου και την ανάληψη καθηκόντων, οι απόφοιτοι της Σχολής Ευελπίδων έχουν στους ώμους τους μια μεγάλη ευθύνη: την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητος της πατρίδας αλλά και του έθνους.
Αναρωτιέστε για αυτές τις δύο λέξεις αν είναι απαρχαιωμένες; υποτιμημένες; λοιδορούμενες; ποινικοποιημένες; διωκόμενες ανηλεώς από τους ιθύνοντες των σχεδιασμών της Νέας Τάξης των Πραγμάτων και των εκτελεστών των σχεδίων τους, τα ντόπια πιόνια τους που ο λαός εκλέγει, παρασυρμένος από ξεδιάντροπες υποσχέσεις και θρασύτατη παροχολογία, αλλά πάνω και πέρα από αυτά από την ίδια του την αμάθεια, προβατοποίηση, μακροχρόνια έκθεσή του σε απόλυτη και ανηλεή χειραγώγηση από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
Ευέλπιδες προχωράτε πέρα από την τρομερή προπαγάνδα στην οποία σας υπέβαλαν, και τους γονείς σας και τους προγόνους σας ακόμη, μια προπαγάνδα που ως στόχο έχει να κάνει τον άνθρωπο να μην σκέφτεται αυτοβούλως και ανεξάρτητα, στηριζόμενος στις δικές του πεποιθήσεις και συναισθήματα, με σκοπό να κατακρεουργήσουν κάθε πυρήνα κοινωνικής συνοχής, να εξαφανίσουν κάθε ανώτερο συναίσθημα, όπως ο αλτρουισμός, η φιλοπατρία, να θρυμματίσουν το έθνος και τα στοιχεία που το απαρτίζουν, για να το αντικαταστήσουν με μια κυψέλη πολυφυλετισμού, όπου θάλλει (ακμάζει) η αναρχία, η αταξία, η αποκτήνωση, η εγκληματικότητα, η παρεκτροπή.
Ευέλπιδες Παίδες Ελλήνων, το έθνος κινδυνεύει, και δεν κινδυνεύει τόσο από τους εξωτερικούς εχθρούς (αυτοί ανέκαθεν, από την εποχή των Περσών, παραμόνευαν να εφορμήσουν σαν γύπες στις πολύτιμες σάρκες της Ελλάδας), κινδυνεύει κυρίως από τους εσωτερικούς, πολλές φορές καλά κρυμμένους αντιπάλους. Και αυτοί είναι πολλοί και διάφοροι αλλά εξίσου επικίνδυνοι: είναι ο φιλοτομαρισμός, η αδιαφορία, η απαξίωση των ηθικών αρχών, η φιλαυτία, το συμφέρον, η φιλαργυρία, η μωροφιλοδοξία, η διαφθορά, ο νεποτισμός, το να βλέπεις ένα λειτούργημα, όπως είναι το στρατιωτικό αξίωμα, σαν ένα οιοδήποτε επάγγελμα, να το ευτελίζεις σε καθαρό βιοπορισμό όπου είναι φυσικό ότι θα αρχίσεις να το λοιδορείς όταν δεν σου αποφέρει τα κέρδη που προσδοκούσες ή θα διαμαρτύρεσαι όταν σου περικόπτουν το μισθό ή τη σύνταξή σου και να αδιαφορείς όταν οι πολιτικοί επιτρέπουν την εισαγωγή αλλογενών, αυριανών εφιαλτών, στις στρατιωτικές σχολές και η στρατιωτική ηγεσία κωφεύει.
Και είναι και άλλοι εχθροί ακόμη, όπως το να μη σε νοιάζει τίποτα πέρα από το πως θα ανέλθεις, θα πάρεις αξιώματα και “παράσημα”, να συνδιαλλαχθείς με την πολιτική εξουσία, να προδώσεις τους καθηγητές και τα βιβλία σου, αυτούς που προσπάθησαν να σε διδάξουν στρατιωτικό ήθος, φιλοπατρία, θάρρος και γενναιότητα.
Ιδιότητες άγνωστες σχεδόν στην πλειονότητα της κουρασμένης, πρόωρα γερασμένης και βαθύτατα απελπισμένης ελληνικής κοινωνίας της μεταπολιτευτικής εποχής, της πτώσης του Τείχους αλλά και κάθε “τείχους”, ατομικού ή συλλογικού, αξιών που οι νέοι της καφετέριας και του απλανούς βλέμματος, βυθισμένοι στη θολοκουλτούρα που κυριάρχησε στον τόπο μας με τόση μαεστρία για να καταρρίψει τα πάντα, ούτε καν μπορούν ν’ αντιληφθούν.
Μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης, για την οποία ποιος ευθύνεται δεν θα μάθετε ή θα σας πουν ποτέ, θα προσπαθήσουν να σας λυγίσουν ώστε να μην αντιληφθείτε την κοινωνική, ηθική, πολιτιστική, εθνική κρίση.
Θα σας μιλήσουν για «ανάληψη ευθυνών», αλλά κουβέντα για την απραξία των στην ισοπέδωση της Εθνικής Άμυνας και στον αφανισμό του Έθνους, εκείνοι οι οποίοι με την απραξία, την ενδοτικότητά των για αστέρια και παράσημα συντελούν σιωπώντας σε αυτά.
Θα ακούσετε σειρήνες να σας λένε ότι προσπαθούν, διεκδικούν για εσάς, βολεμένοι σε υπουργικά γραφεία, άκαπνοι, εκπορευόμενοι μέσα από προσωπικές φιλοδοξίες στερούμενοι εθνικής συνείδησης.
Εσύ, όμως, πρέπει να επιμείνεις! Mην αφήνεις τους εχθρούς να παρεισφρύουν, μην τους αφήνεις να σε χειραγωγούν και να σε κάνουν στο τέλος ίδιο με αυτούς!
Η ευθύνη είναι δική σου, η επιλογή είναι δική σου!
Τα ιδανικά και οι αξίες είναι οι πολυτιμότερες “αποσκευές” σου, που θα σου επιτρέψουν να αντιμετωπίσεις τα πάντα και να υψωθείς πάνω από την ευτέλεια, τη χυδαιότητα, τον ξεπεσμό της ανθρώπινης φύσης!
Ίτε λοιπόν, Ὦ παῖδες Ἑλλήνων ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ’, ἐλευθεροῦτε δὲ παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τέ πατρῴων ἕδη, θήκας τε προγόνων: νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών», το Έθνος σας καλεί.
Με αγάπη, Σπ. Σταματόπουλος Σχης (ΠΖ) ε.α.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *