Κουφοντίνας: “Πως και γιατί έγραψα το βιβλίο μου”

Τους λόγους για τους οποίους έγραψε το βιβλίο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», η κυκλοφορία του οποίου προκάλεσε -εκτός όλων των άλλων- και οξεία πολιτική αντιπαράθεση, εξηγεί…

ο συγγραφέας του, εκτελεστής της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας.

«Το είχα μέσα μου, πίεζε να βγει. Όσο πάλευα με τα κλασικά εργαλεία των ιστορικών να τιθασεύσω το έντυπο υλικό που άπλωνε σιγά σιγά και γέμιζε όλο το κελί, τόσο πιο πολύ πίεζε να βγει. Στα χειρόγραφα στα οποία ταξινομούσα αντικειμενικά, ιστορικά ρεύματα, στο περιθώριό τους σημείωνα μια φράση, μια εικόνα από τα παλιά που ανάβλυζε. Ο παλιός γνώριμος Αντώνης έλεγε το λογάκι του, έκλεινε συνωμοτικά το μάτι, διεκδικούσε το χώρο του» λέει ο επιχειρησιακός αρχηγός της 17 Νοέμβρη μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Μια ξάγρυπνη νύχτα παραμέρισα έντυπα και χειρόγραφα, άνοιξα μια γωνιά στο πλαστικό τραπέζι, άνοιξα τη δίοδο να βγει ο συμπιεσμένος ατμός, ξημέρωσε, μεσημέριασε, ξαναβράδιασε και εγώ συνέχισα να γράφω», προσθέτει με… λυρικό ύφος ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οπως εξηγεί έγραφε όλο το καλοκαίρι του 2012. Σταμάτησε το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου λόγω του σοκ, που όπως ισχυρίζεται έπαθε, λόγω του ότι βγήκε από το κελί του και πήγε στη διπλανή αίθουσα του δικαστηρίου για τη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα». Αρχισε ξανά ένα χρόνο περίπου αργότερα, στις 17 Νοέμβρη (διαλέγει πάντα συμβολικές ημερομηνίες) του 2013.

Μάλιστα, μέσα από τη συγκεκριμένη συνέντευξή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποκαλύπτει ότι μάλλον θα υπάρξει και… σίκουελ, καθώς το βιβλίο αυτό που εκδόθηκε δεν ήταν αυτό που αρχικά είχε σχεδιάσει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *