Τελευταία ημέρα καταβολής της πρώτης δόσης των ημιυπαίθρων

Mέχρι σήμερα η τελευταία ημέρα προθεσμίας για όσους δεν έχουν καταβάλει την πρώτη δόση του προστίμου για τους ημιυπαίθριους και τους άλλους χώρους και οι οποίοι είχαν καταθέσει αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 για ένταξη στη ρύθμιση τακτοποίησής τους.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έστειλε εγγραφο με γραπτές διευκρινίσεις προς τις Γενικές Διευθύνσεις Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Επικράτειας, που αφορούν, στο οποίο αναφέρεται ότι δίνεται παράταση έως 10 Ιουνίου στις…..
περιπτώσεις εκείνες που οι Πολεοδομίες δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο φακέλων και να υπολογίσουν το αναλογούν πρόστιμο (για δηλωθέντες ημιυπαίθριους) , με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην έχουν λάβει το αναγκαίο έγγραφο για την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου στις 28 Απριλίου 2011 (οπότε και λήγει η προθεσμία , βάση του νόμου για την καταβολή της δόσης).

Όπως διευκρινίζεται η εξαίρεση αυτή μόνο την κατηγορία αυτή των πολιτών που δεν έχουν λάβει από τις Πολεοδομίες το απαραίτητο έγγραφο για την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου και δεν αφορά τους πολίτες οι οποίοι το έχουν κανονικά λάβει.

Παράλληλα, το υπουργείο καλεί τις Πολεοδομίες που αντιμετωπίζουν θέμα τήρησης των προθεσμιών για την ολοκλήρωση των φακέλων οφείλουν εντός 15 ημερών να ολοκληρώσουν την έκδοση των σχετικών ειδοποιητηρίων προκείμενου να καταβληθούν τα πρόστιμα.

Reporter.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *