Νέος σύμβουλος, νέοι έλεγχοι στις τράπεζες!

Στην πρόσληψη ξένου συμβούλου προχωρά μέσα στις επόμενες ώρες η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). Αντικείμενο του θα είναι να επαναξιολογήσει την πραγματική κατάσταση των επισφαλών δανείων στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και να δώσει συμβουλές τόσο στην ΤτΕ όσο και στις διοικήσεις των 4 συστημικών τραπεζών της χώρας για το πως μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

Στην πραγματικότητα, η ΤτΕ, δι’ αυτού του τρόπου, προχωρά σε ένα νέο, άτυπο, έλεγχο των κόκκινων δανείων, τον τρίτο κατά σειρά, μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο χρόνων. Αν όλα πάνε καλά, ο νέος σύμβουλος θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Σε κάθε περίπτωση, τη δουλειά δεν πρόκειται να πάρει ο προηγούμενος σύμβουλος, δηλαδή η αμερικανική εταιρία BlackRock. Κι αυτό γιατί, αυτό το διάστημα “τρέχει” τον έλεγχο που κάνει πανευρωπαϊκά, για τον ίδιο λόγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).  Το conflict είναι προφανές και γι’ αυτό η ΤτΕ αναζητά αλλού το νέο σύμβουλο της.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι θα είναι και πάλι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αν όλα πάνε καλά, το χρονοδιάγραμμα που θα του δοθεί, θα είναι τουλάχιστον σε βάθος 1,5 μήνα. Ο στόχος είναι να καταθέσει την πρόταση του προς το τέλος του Αυγούστου, με αρχές Σεπτεμβρίου.

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *