ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ “Δημοκρατίας”:Δεν νοείται «Δημοκρατία» με βουλευτές δυο ταχυτήτων…!!!

Σχόλιο απο Αθανασόπουλο Περικλή

Εκτός από τον Α. Λοβέρδο που φέρει ακεραία την ευθύνη για τον ανθελληνικό νόμο 4046/2012 ο οποίος στην ουσία ισοπέδωσε τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων, οι υπόλοιποι 10 ανεξάρτητοι βουλευτές,  δεν….
χρωστούν σε κανέναν τίποτα και δεν έχουν αφεντικά στο κεφάλι τους, αυτό είναι βέβαιο γι αυτό καλά κάνουν και δεν εντάσσονται σε κανέναν κομματικό σχηματισμό.

 Όσο για τον όρο «συμμαχία Βαβέλ», ας ανατρέξει ο αρθρογράφος της «Δημοκρατίας» στα βιογραφικά αυτών  που μας κυβερνούν και αν έχει κότσια ας μας  αναφέρει τον ρόλο που έχει αναλάβει ο καθένας ξεκινώντας από τον αρχηγό της “Βαβέλ των συμφερόντων” κ. Α. Σαμαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Σχετικά με το άρθρο «Η συμμαχία της Βαβέλ», που δημοαιεύθηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» και αναφέρεται στην συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους 11 ανεξάρτητους Βουλευτές (διαγραμμένους από διάφορα κόμμα επί το πλείστον), θέλω να κάνω το εξής σχόλιο.

Όντως, μπορεί να θεωρηθεί παράδοξη η συγκρότηση ΚΟ από βουλευτές που έχουν αποκλίνουσες πολιτικές τοποθετήσεις. Το πρωτογενές παράδοξο όμως, ουσιαστικό σκάνδαλο στην πραγματικότητα, βρίσκεται αλλού και δεν τονίζεται στο άρθρο.

Βασική αρχή της δημοκρατίας είναι η ισοτιμία της ψήφου. Δηλαδή, ότι η ψήφος των πολιτών έχει την ίδια βαρύτητα. Συνεπώς και ο λόγος και η ψήφος των βουλευτών πρέπει να έχει την ίδια βαρύτητα. Ο κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει ίσα δικαιώματα μεταξύ βουλευτών που ανήκουν σε Κοινοβουλευτική Ομάδα και ανεξάρτητων βουλευτών. Είναι σημαντικό π.χ. να γνωρίζουν οι αναγνώστες της εφημερίδα σας, καθώς και όλοι οι πολίτες, ότι ένας βουλευτής μη ενταγμένος σε μια ΚΟ, πλην της περίπτωσης της ονομαστικής ψηφοφορίας (μειοψηφία των περιπτώσεων), δεν έχει λόγο στην τελική ψήφιση των νομοσχεδίων, εφόσον ούτε εκπροσωπείται από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ενός κόμματος, ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ως ανεξάρτητος! Όσο απίστευτο και να ακούγεται, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αυτό είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα της ανισότητας μεταξύ βουλευτών, συνεπώς και της παραβίασης της ουσιαστικής δημοκρατίας.

Με την ίδρυση της ΚΟ επιδιώκουμε, πέρα από τις δηλωμένες πολιτικές διαφωνίες μας, να αποκτήσει η λέξη «Δημοκρατία» πραγματικό νόημα σε κάθε πτυχή της κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Οδυσσέας Βουδούρης
Ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθήνας, μέλος του Συντονιστικού «Κοινωνία Πρώτα»

http://thoureios.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *