Η Βουλή συνεχίζει τις σκανδαλώδεις δαπάνες


Μάλλον θα απρέπει να αλλάξουμε χώρα. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν οι “εθνοπατέρες” τις ίδιες ανεύθυνες σπατάλες. Θα αναρωτηθεί κανείς:Να μην πάρουν και τα απαραίτητα να κάνουν τη δουλειά τους; Μα φυσικά δεν ισχυρίζεται κανείς κάτι τέτοιο. Αυτό απέχει πολύ από τις σκανδαλώδεις προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού, παραπανίσια έξοδα για τεχνικό εξοπλισμό και …. άλλα πολλά.Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση στην εφημερίδα της κυβέρνησης ότι ακόμη 16 άτομα “χρειάστηκε” να προσληφθούν στη Βουλή, σήμερα η Real News αποκαλύπτει ότι οι βουλευτές ομόφωνα ψήφισαν κονδύλι ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για να εξοπλιστούν τεχνολογικά.
Τον περασμένο Νοέμβριο, δηλαδή με την αρχή της μεγάλης κρίσης, οι …

… βουλευτές – και οι ευρωβουλευτές – ενέκριναν ομόφωνα να λάβουν από 2.500 ως 5.500 ευρώ έκαστος για τεχνολογικό εξοπλισμό των γραφείων τους. Μα καλά! Τι στο διάβολο αγοράζουν;Πόσα ηλεκτρονικά χρειάζονται τελικά; Αφού ένας υπολογιστής της προκοπής δεν κάνει παραπάνω από 500 ευρώ, άντε σύνολο 1000. Μέχρι τα 3 και 5 χιλιάριακα, πάει πολύ. Τι να πούμε κι εμείς που από τη σύνταξη ή το μισθό δεχόμαστε περικοπές που φτάνουν και το 15 % των αποδοχών μας:
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ με την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο, όλοι οι βουλευτές παίρνουν από ένα υπολογιστή χρεωμένο στη Βουλή. Ωστόσο οι βουλευτές ψήφισαν να πάρουν επιδότητση για επιτραπέζιο υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, εκτυπωτή – φορητό ή σταθερό -, φαξ, τηλεφωνικό κέντρο και δορυφορικό δέκτη- κανείς δεν θέλησε να βάλει το χέρι στην τσέπη.
Δεν πάνε να … κουρευτούνε, λεώ εγώ. Τα έξοδα τα αναλαμβάνουμε ευχαρίστως!
KAPISTRI

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *