Γίνεται;

Όλα δείχνουν… Μπαρτσελόνα. Το επιβλητικό σκορ του πρώτου αγώνα (3-0), η αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων, η πληρότητα της μιας απέναντι στις σημαντικές απουσίες της άλλης… Όμως ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει μια πρόκριση επί Γερμανών, πόσω μάλλον της Μπάγερν, προτού αυτή επισφραγιστεί.

Η παράδοση λέει πως στα χρονικά του Champions League καμία ομάδα δεν έχει επιστρέψει από το 3-0 στον πρώτο αγώνα. Ό,τι πλησιέστερο σε αυτό ήταν το 4-0 της Λα Κορούνια απέναντι στη Μίλαν το 2004, μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα στην Ιταλία. Από την άλλη, δε, πέντε φορές γερμανικές ομάδες έχουν κατορθώσει στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης να ανατρέψουν το 3-0: η Βέρντερ απέναντι στη Λιόν τη σεζόν 1999/00 (4-0) και Δυναμό Βερολίνου το 1988/89 (5-0), η Λεβερκούζεν απέναντι στην Εσπανιόλ το 1987/88 (3-0, 3-2 στα πέναλτι), η Γιένα απέναντι στη Ρόμα το 1980/81 (4-0) και η Σάλκε απέναντι στην Κοπεγχάγη το 1958/59 (5-2, 3-1 σε τρίτο παιχνίδι). Η Μπάγερν θέλει να γίνει το έκτο… περιστατικό.
Οι Βαυαροί πέρα από το βαρύ περιστατικό έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά ακόμη προβλήματα. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αμφισβητείται έντονα, η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν αρκεί και πολλοί θεωρούν απαράδεκτη τη συντριβή για δεύτερη σερί σεζόν στα ημιτελικά. Ο ίδιος δηλώνει πως έχει συμβόλαιο και θα παραμείνει, αλλά τα σενάρια δίνουν και παίρνουν ήδη. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι απουσίες παραμένουν πολλές και σημαντικές. Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ρόμπεν, Ριμπερί, Αλάμπα, Μπαντστούμπερ, Στάρκε και αμφίβολος ο Ρόντε.
Στον αντίποδα, όλα είναι… ωραία. Η Μπαρτσελόνα άγγιξε τον τίτλο μετά τη νίκη επί της Σοσιεδάδ το Σάββατο και το στραβοπάτημα της Ρεάλ απέναντι στη Βαλένθια, αφού χρειάζεται τρεις βαθμούς στους αγώνες με Ατλέτικο (εκτός) και Λα Κορούνια (εντός) για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Το όνειρο του τρεμπλ είναι ολοζώντανο, καθώς οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται ήδη στον τελικό Κυπέλλου (θα αντιμετωπίσουν στις 30 Μαΐου στο «Καμπ Νου» την Μπιλμπάο) και με το ενάμιση πόδι στον τελικό του Champions League. Όχι όμως ακόμη στο… Βερολίνο, όπως φροντίζει να υπενθυμίζει στους παίκτες του σε κάθε ευκαιρία ο Λουίς Ενρίκε, που προτίθεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει απολύτως καμία απουσία.
Για την Μπαρτσελόνα αυτή είναι η 15η παρουσία στα ημιτελικά, όπου έχει έξι προκρίσεις και οκτώ αποκλεισμούς. Τελευταία φορά που βρέθηκε στην τετράδα ήταν το 2013, όταν αποκλείστηκε από την Μπάγερν με συνολικό σκορ 7-0. Απέναντι στους Βαυαρούς έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες (12-15 τα γκολ). Οι πρωταθλητές Γερμανίας, που έχουν περάσει δέκα φορές επιτυχώς και άλλες έξι έχουν αποκλειστεί στα ημιτελικά, είχαν φτάσει και πέρσι στην τετράδα προτού αποκλειστούν με συνολικό σκορ 5-0 από τη Ρεάλ. Οι Βαυαροί, που έχουν εννιά προκρίσεις και επτά αποκλεισμούς σε νοκ άουτ ματς απέναντι σε ισπανικές ομάδες, έχουν στην έδρα τους 15 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η «Μπάρτσα», που έχει προκριθεί στις 37 από τις 39 περιπτώσεις που έχει νικήσει στο πρώτο παιχνίδι διπλών αγώνων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετρά 9 νίκες, 10 ισοπαλίες και 6 ήττες στη Γερμανία.
Πιθανές συνθέσεις:
Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενατιά, Μπόατενγκ, Ραφίνια, Μπερνάτ, Αλόνσο, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Τιάγκο, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.
Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Άλβες, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία).

Πηγη sportfm  

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *