Τα καΐκια της … κρίσης δεν βγήκαν για ψαριά

Για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες στο Ηράκλειο, η ψαραγορά θα παραμείνει σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή κλειστή. Όπως απο…

κάλυψε χθες το prismanews.gr, μπορεί η Μεγάλη Πέμπτη και η Μεγάλη Παρασκευή να είναι ημέρες αυστηρής νηστείας και … παραδοσιακά να καταναλώνεται ψάρι, ωστόσο, την ίδια στιγμή, είναι η κίνηση στην ψαραγορά του Ηρακλείου είναι απογοητευτική.

Τα καΐκια δεν βγάζουν τα έξοδά τους και δεν βγήκαν για … ψαριά και όπως δηλώνει στο prismanews.gr ο Αντώνης Καννέλος, φέτος η γαρίδα ήταν λίγη στη θάλασσα, τα καΐκια σήμερα δε βγήκαν αφού δε συμφέρει, δε βγάζουν ούτε τα έξοδα τους. Εμείς εδώ έχουμε μόνο φρέσκο ψάρι. Πως λοιπόν να ανοίξουμε; Γιατί να ανοίξουν όλα τα μαγαζιά όταν δεν υπάρχει φρέσκο ψάρι; Όπως μας εξήγησαν οι άνθρωποι της ψαραγοράς που στηρίζουν τους πάγκους τους στα φρέσκα ψάρια των καϊκιών, στο Ηράκλειο υπάρχουν δύο ανεμότρατες και άλλες δύο στον Άγιο Νικόλαο.

Όλες προμηθεύουν την αγορά του Ηρακλείου ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα το κόστος έχει ανέβει πολύ και την ίδια στιγμή η κίνηση στην αγορά έχει πέσει και η τιμή του ψαριού δεν καλύπτει τις ανάγκες. Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, όπως όλα δείχνουν η ψαραγορά του Ηρακλείου θα είναι κλειστή.Ο κόσμος δεν είχε χρήματα, δεν πήρε δώρο, πως θα δαπανήσει; επισημαίνει ο κ.Καννέλος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *