Αδυνάτισε τρώγοντας (το σωστό φαγητό τη σωστή ώρα)

Κάψε μόνο λίπος όταν γυμνάζεσαι!

Αδυνάτισε Τρώγοντας

Θέλεις να κάψεις περισσότερο λίπος; Πέρνα από την κουζίνα και φάε τις σωστές τροφές πριν πας στο γυμναστήριο.

Καταναλώνοντας ένα γεύμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, χωρίς φρουκτόζη, 2 ώρες πριν το γυμναστήριο,…
αναγκάζεις το σώμα να χρησιμοποιήσει λίπος (αντί για υδατάνθρακες) ως καύσιμο, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση European Journal of Applied Physiology.

«Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (αυτές που αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα) αυξάνουν την ινσουλίνη, πράγμα που εμποδίζει την καύση λίπους. Ομοίως, η φρουκτόζη αυξάνει τα επίπεδα του γαλακτικού οξέος, έχοντας το ίδιο αποτέλεσμα» εξηγεί ο Jim White, Ph.D., εκπρόσωπος Τύπου της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτητικής των ΗΠΑ.

Για να μεγιστοποιήσεις την καύση λίπους, προτίμησε άπαχη πρωτεΐνη, φασόλια, δημητριακά ολικής αλέσεως και ξηρούς καρπούς.

Νίκησε τις Λιγούρες (εύκολα!)

Την επόμενη φορά που θα σου έρθει η όρεξη για ένα κρουασάν ή ένα πιάτο τηγανητές πατάτες πείσε τον εαυτό σου να τις φάει μετά την άσκηση και ίσως να σου περάσει τελείως η επιθυμία.

Σε νέα μελέτη από το Πολυτεχνείο της Καλιφόρνιας διαπιστώθηκε ότι η ωριαία προπόνηση σταματά τη δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου που συνήθως ενεργοποιείται στη θέα λιπαρών τροφών.

«Η άσκηση μειώνει τη ροή αίματος στη φαιά ουσία, ειδικά στη μετωπιαία περιοχή, κάτι που βοηθά στον έλεγχο των ποσοτήτων που καταναλώνεις» εξηγεί ο ερευνητής Todd Hagobian, Ph.D. Αν σκεφτείς και τις θερμίδες που καις με την άσκηση, τότε ο στόχος σου για απώλεια βάρους φαίνεται πιο εφικτός.

xorisoria.org

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *