Η ΕΕ “παγώνει” το “όραμα” Πετσάλνικου για Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο!

Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος …σε νέες περιπέτειες.Μετά την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στο ΓΕΣ η συνέχιση λειτουργίας του στρατοπέδου στο Άργος Ορεστικό ,τώρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του “παγώνουν” το άλλο “έργο” που είχε στο μυαλό του,το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο!

Από «τα σύννεφα» φάνηκε να πέφτει ο Επίτροπος Potočnik στην….
απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Μ. Τρεμόπουλο, για το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Όρος Γράμμος, που προωθείται από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο. Όπως αναφέρει, «η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί για το εν λόγω έργο» και θα ζητήσει από την κυβέρνηση τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της ΕΕ.

Επίσης, σημειώνεται σαφώς ότι πρέπει να γίνεται «βέλτιστη χρήση των πορισμάτων που προέκυψαν στο πλαίσιο προηγούμενων έργων LIFE» καθώς η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που εκπονήθηκε για τη διαχείριση του Γράμμου έγινε στο πλαίσιο του Κοινοτικού προγράμματος LIFE 96NAT/GR/3222.

Ο Επίτροπος καταλήγει λέγοντας ότι η Επιτροπή θα έλθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να λάβει πληροφορίες σχετικά με τη συμμόρφωση του έργου προς την εφαρμοστέα νομοθεσία της ΕΕ για τη φύση.

«Τώρα πρέπει να δοθούν σαφείς διευκρινήσεις από τη Βουλή», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η επιλογή, σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία, να δοθεί 1,5 εκ. ευρώ από το ταμείο της Βουλής για να ολοκληρωθεί ένα οικοδομικό έργο μέσα σε σπάνια οικοσυστήματα, που ανήκουν στο δίκτυο NATURA 2000 και για τη διαχείρισή τους έχει εκπονηθεί Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, είναι προκλητική και θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα. Ο Γράμμος θα έπρεπε ήδη να έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο και να εκτελούνται προγράμματα προστασίας και οικοτουρισμού».

http://www.onalert.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *