ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ;

Του Γιάννη Κανελλάκη


Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας. Με το πνεύμα αυτό διοργανώθηκε παγκόσμιο συνέδριο για το διαδίκτυο και τις υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα σε όλο τον πλανήτη , λόγω της προχωρημένης τεχνολογίας.
Στο συνέδριο που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» μίλησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, ο….
υφυπουργός κ. Οθωνας, ο υπεύθυνος της… δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης , καθηγητές πανεπιστημίου και πολλοί άλλοι.
Ο κ. Σφακιανάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε μεταξύ άλλων, το διαδίκτυο είναι παγκόσμιο δίκτυο διασύνδεσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και αποτελεί ένα από τα σύγχρονα θαύματα του κόσμου, καθώς είναι ένα από τα πλέον βασικά εργαλεία στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Το διαδίκτυο έφερε την επανάσταση στην επικοινωνία, μειώνοντας στο ελάχιστο το κόστος της, αυξάνοντας την ταχύτητά της. Πολύ σημαντικές είναι οι δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο, διαμόρφωση και επιμόρφωση.
Ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε επίσης, ότι ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα και το θύμα κανένα, διότι οι εγκληματικές πράξεις που μπορούν να εξιχνιασθούν από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μπαίνουν στο αρχείο από εισαγγελείς καθόσον δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο.

http://agioritikovima.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *