ΦΟΥΡΛΗ,ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ… ,ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΡΑΔΕΣ ΣΟΥ…

Κύριοι ,μέσα σε λίγο καιρό καταφέρατε μια αξιοζήλευτη εταιρία που την φέρατε στην Ελλάδα, να την καταντήσετε το <μαγαζάκι του τρόμου>. Ένα ΙΚΕΑ το οποίο ήταν ευτυχία και χαρά να δουλεύει κάποιος εκεί, το καταντήσατε έναν 8ωρο εφιάλτη για κάθε εργαζόμενο.

Μετά από τα τόσες εκατοντάδες καταστήματα στο χώρο του επίπλου που έχουν κλείσει και ενώ ομολογείτε ότι η ΙΚΕΑ έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην κατηγορία του επίπλου,… και τρίβετε τα χέρια σας, έχετε το θράσος να…..
εκμεταλλευτείτε την κατάσταση της χώρας και να θέλετε να εφαρμόσετε με τον χειρότερο τρόπο τις απάνθρωπες ρυθμίσεις μέσω του μνημονίου που ψήφισαν για όλους εσάς τους βιομήχανους, οι 300 ανθέλληνες κοπρίτες, εις βάρος των εργαζομένων μειώνοντάς τους τους μισθούς.

H εταιρεία ΙΚΕΑ παρά την ύφεση, μπορεί να αυξάνει τόσο το μερίδιο αγοράς της και παράλληλα να πραγματοποιεί και κέρδη που είναι το όνειρο κάθε επιχειρηματία.

Η πτώση των κερδών οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις επενδύσεις της έναρξης νέων καταστημάτων που δεν έχουν ωριμάσει ακόμη παρά στην πτώση των συνολικών πωλήσεων καθώς το ΙΚΕΑ καθίσταται μονοπώλιο στο χώρο του στην Ελλάδα αφού όταν κλείνουν οι άλλες επιχειρήσεις η αγορά έρχεται στο ΙΚΕΑ.

Επιπλέον, η οικονομική κρίση ευνοεί την επιχείρηση και στο κομμάτι της κατανάλωσης αφού λόγω της μείωσης του εισοδήματος όλοι στρέφονται στη λύση των οικονομικών επίπλων και προϊόντων ΙΚΕΑ.

Σύμφωνα με το Θέμα 4ο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του ομίλου που πραγματοποιήθηκε στις 15/6/2012 εγκρίθηκε το ποσό των 422.236,55 ευρώ …άκουσον άκουσον…. ως αμοιβές του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου. Οι αμοιβές αυτές δεν περιλαμβάνουν τα έξοδα του Διοικητικού Συμβουλίου που καταγράφονται ως “έξοδα παράστασης” αλλά και άλλα έξοδα με τη μορφή παροχών, αυτοκινήτων, δανείων, πιστωτικών καρτών, δώρων, επιχορηγήσεων, κλπ.

Άρα: Κανένα Διοικητικό Συμβούλιο δεν δικαιολογείται να αμείβεται τόσο πλουσιοπάροχα όταν επικαλείται ένα δήθεν γεγονός ότι η επιχείρησή του δεν πάει καλά.

ΙΚΕΑ και offshore (επένδυση χρήματος ή ..κάτι άλλο…;)

Η ΙΚΕΑ έκανε εξαγωγή του ποσού των 6,2 περίπου εκατομμυρίων ευρώ για να αγοράσει μετοχές μιας υπεράκτιας (OffShore) εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με ονομαστική αξία μόνο 1 ευρώ στην τιμή των 10.000 ευρώ τη στιγμή μάλιστα που όλη η Ελλάδα βοά για τις μεθοδεύσεις μέσω Οφσόρ εταιρειών.

Τα χρήματα αυτά καταγράφονται ως παθητικό και ζημιές της IKEA και κέρδη στην WYLDES οι μέτοχοι της οποίας μπορούν να προβούν σε διανομή κερδών και να καρπωθούν άμεσα αυτά τα χρήματα με την ευνοϊκή Κυπριακή φορολογία του 10% επί των κερδών.

Πρόκειται λοιπόν, ενδεχομένως, για μια πολύ ύποπτη συναλλαγή των μετόχων του ΙΚΕΑ οι οποίοι “τραβούν” με αυτόν τον τρόπο ένα τεράστιο ποσό από την επιχείρηση τη στιγμή που πιέζουν με κάθε τρόπο για μειώσεις μισθών.

Κύριοι ντροπή σας , δεν έχετε τσίπα φιλότιμο. Αυτοί οι εργαζόμενοι οι οποίοι σας έκαναν δισεκατομμυριούχους τις καλές εποχές με την προσωπική τους εργασία και με το φιλότιμό τους , δίνοντας τους τότε ένα κομμάτι ψωμί, έρχεστε τώρα να τους το πάρετε και αυτό επειδή σας καλύπτει πλέον το νέο εργασιακό καθεστώς του μεσαίωνα. Σας έκαναν την δουλίτσα τότε και πλέον δεν σας είναι χρήσιμοι και τους ρίχνετε στον Καιάδα.

Θέλω να συγχαρώ πραγματικά τους συναδέλφους του ΙΚΕΑ Κηφισσού οι οποίοι βρήκαν το θάρρος να αγωνιστούν έχοντας απέναντί τους:

την απάνθρωπη και κτηνώδης απόφαση του δισεκατομμυριούχου Φουρλή, και των λοιπών του ομίλου
το μερικώς πουλημένο σωματείο των εργαζομένων, το οποίο σήμερα πλέον ξεσκεπάστηκε στα μάτια όλων μας, δουλεύοντας υπόγεια για το συμφέρον της εταιρίας. Ήδη σήμερα γλυτώσαμε τα χειρότερα, όταν τόλμησε να μιλήσει στους εργαζόμενους ο εξαφανισμένος-πουλημένος Πρόεδρος του σωματείου και πριν προλάβει να αρθρώσει λέξη τον γιούχαραν όλοι οι συνάδελφοι. Εδώ μου έρχεται στο μυαλό η γνωστή φράση <είναι πολλά τα λεφτά Άρη>….
τον Δντη του καταστήματος ΙΚΕΑ Κηφισού ο οποίος σαν μια νεότερη Σαλώμη, ήθελε ανεπιτυχώς να θυσιάσει τους εργαζομένους του στον βωμό της εταιρίας. Έπαιξε και έχασε όμως. Ο γλυκός και πράος λόγος του, κρύβει από πίσω ύπουλα μια σκοπιμότητα Με τον αντικειμενικά αποτυχημένο τρόπο που πήγε να χειριστεί την όλη κατάσταση, προσπαθώντας να μας κοροϊδέψει, άνοιξε ένα λάκκο και έπεσε μόνος του μέσα σ αυτόν. Πως γίνεται να ανακοινώνει σε κάποιους συναδέλφους ότι θα έχουν χρόνο να διαβάσουν την νέα σύμβαση και να την πάρουν και στο σπίτι τους πριν την υπογράψουν και μετά από λίγο να υποχρεώνει άλλους συναδέλφους να υπογράψουν την ίδια στιγμή υπό την απειλή του εκφοβισμού και της απόλυσης. Δεν χαίρεις πλέον καμία εκτίμηση από τους εργαζόμενους , ο κόσμος έχει πολύ θυμό μαζί σου και θα μας έχεις απέναντί σου από δω και στο εξής… αγαπημένη Σαλώμη.
κύριοι

Είναι άλλο πράγμα, από δισεκατομμυριούχος να γίνεις εκατομμυριούχος και άλλο πράγμα από τα 800€ να γίνεις επαίτης

Και πάλι καλό αγώνα συνάδελφοι και ΝΤΡΟΠΗ στον Φουρλή για την απόφασή του αυτή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *