ΠΕΡΙ «ΠΡΑΣΙΝΗΣ» ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης που ως γνωστόν είναι βουλευτής και Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε ερώτηση από δημοσιογράφο σχετικά με το αίτημα δημοσιοποίησης του “πόθεν έσχες” του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε κάνει παρέμβαση στο διαγωνισμό για την προμήθεια χαρτιού για την εκτύπωση των βιβλίων των μαθητών διότι κάτι «μύριζε» στο διαγωνισμό.

Και δήλωσε ο κ. Καρχιμάκης ότι:

«Αποτελεί πάγια θέση μου η…..
δημοσιοποίηση και του “πόθεν” και του “έσχες” όλων των δημόσιων λειτουργών και φυσικά των δικαστικών.

Η καθαρότητα στην απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων όλων των δημόσιων λειτουργών είναι απαίτηση της κοινωνίας μας και είναι μια απαίτηση που έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη στους θεσμούς.

Αυτοί που αντιδρούν, τι ακριβώς θέλουν; Να μην υπάρχει “πόθεν έσχες”; Ή να υπάρχει και να είναι κρυφό; Θέλουν ή δεν θέλουν να δημοσιοποιείται το πόθεν έσχες όλων των δημόσιων λειτουργών; Ας πάρουν ξεκάθαρη θέση και επί της ουσίας.

Τα περί εκφοβισμού και εκβιασμού, δεν με αφορούν. Το αίτημα για διαφάνεια, δεν εμπεριέχει ούτε εκφοβισμό, ούτε εκβιασμό, ειδικά για όσους δεν έχουν να κρύψουν τίποτα».

Σειρά μου να ρωτήσω λοιπόν : Γιατί μόνον του συγκεκριμένου δικαστού και όχι όλων;

Διότι η ευθιξία σας κ. Καρχιμάκη αν δεν συνιστά, όπως ισχυρίζεστε εκφοβισμό αλλά διαφάνεια , προφανώς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι άλλες οι προθέσεις σας και σκοτεινές οι σκέψεις σας.

Εξάλλου δεν μας έχετε συνηθίσει σε διαφάνεια διότι και σεις μέσω του φίλου σας Ρέπα χρησιμοποιήσατε ένα νόμο που προφανώς εσείς έχετε ψηφίσει (οι βουλευτές μας εννοώ) και έχετε διορισθεί σε υψηλόβαθμη θέση του Δημοσίου σε περίπτωση που ο λαός στις εκλογές σας στείλει να ιδιωτεύσετε .

Και πάλι γιατί δεν ζητάτε και τα πόθεν έσχες των συντρόφων σας που εισήλθαν στη πολιτική με «σαγιονάρες», ζιβάγκο και LADA, και κυκλοφορούν με μεταξωτά κουστούμια, γραβάτες sic και LEXUS;

Δεν μας πείθετε για το αγνό των προθέσεών σας διότι έχετε χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία προ πολλού.

ΕΛΛΗΝΑΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *