Αγάπη ή καλό σεξ;

Χωρίς έρωτα, τρυφερότητα και αλληλοκατανόηση ο δεσμός δεν “πάει”, όμως σύμφωνα με έρευνα ένας στους έξι άντρες και μία στις δέκα γυναίκες κρίνουν τη σχέση τους ανάλογα με το….
αν ικανοποιούνται στο σεξ και είναι έτοιμοι να παρατήσουν τον σύντροφό τους αν δεν μπορεί τους ευχαριστήσει στο κρεβάτι…

Παράλληλα ένας στους τέσσερις άνδρες και μία στις πέντε γυναίκες θεωρούν ότι το πιο σημαντικό στη σχέση είναι να μπορεί ο άλλος ή η άλλη τους να τους κάνει να τελειώσουν.

Τα στοιχεία είναι από γκάλοπ του bondara.co.uk. στο οποίο πήραν μέρος 3800 άντρες και γυναίκες.

Αν και το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο από τη σχέση του, το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 17% για τους άντρες και στο 6% για τις γυναίκες, όταν κλήθηκαν να αξιολογήσουν την καλή ποιότητα του σεξ στη σχέση τους.

Οταν ρωτήθηκαν τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να φτάσουν σε οργασμό, η κούραση ήταν η πρώτη αιτία με ποσοστά 20% στους άνδρες και 23% στις γυναίκες, Η έλλειψη αυτοπεποίθησης ήταν η δεύτερη αιτία στις γυναίκες και ακολουθεί η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας.

Για το 15% των αντρών, η αποτυχία οφείλεται στο ότι η γκόμενά τους ήταν μεθυσμένη και ως μια άλλη αιτία αναφέρουν το άγχος από τη δουλειά.

Η σεξολόγος Joanna Coker, λέει: «Αν και όταν επιτυγχάνεται ο οργασμός είναι το ωραιότερο πράγμα στο σεξ, μπορείς να το ευχαριστηθείς ακόμα και όταν δεν φτάσεις στην κορύφωση. Προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι συνέχεια, γιατί τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Το να φτάσεις σε οργασμό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως έδειξε και η έρευνα. Πρέπει να προσέχεις την υγεία σου, να μην πίνεις υπερβολικά και να μην κουράζεσαι.

Επίσης οι παρεξηγήσεις και οι καυγάδες μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Είναι δύσκολο να φτάσεις σε οργασμό όταν έχεις τσακωθεί ή είσαι θυμωμένος με τον άλλον. Εάν έχετε δυσκολίες συζητήστε με τον/την σύντροφό σας και προσπαθήστε να λύσετε τα ζητήματα που σας απασχολούν, ώστε να ηρεμήσετε και να απολαύσετε το σεξ».

Αλλα στοιχεία της έρευνας, όσον αφορά τις γυναίκες είναι ότι το 47% αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα προκαταρκτικά και κυρίως στο στοματικό σεξ (38%), ενώ το 35% χρησιμοποιεί sex toys.

Για τους άνδρες το στοματικό σεξ είναι απαραίτητο σε ποσοστό 54%, ενώ το 43% αφιερώνει χρόνο στα προκαταρκτικά, το 42% χρησιμοποιεί sex toys και το 38% αλλάζει συνεχώς στάσεις.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *