Σαύρα λαθρεπιβάτης, επιβίωσε σε αντίξοες συνθήκες!

Μια σκληροτράχηλη σαύρα που τρύπωσε στη βαλίτσα μιας τουρίστριας επέζησε από μια πτήση 3.000 μιλίων από το Πράσινο Ακρωτήριο μέχρι τη Μ. Βρετανία και στη συνέχεια από ένα πλύσιμο 30 λεπτών σε πλυντήριο.

Η σαύρα μήκους 15 εκατοστών, στην οποία δόθηκε το όνομα Larry, πιστεύεται ότι χώθηκε στη βαλίτσα της Sue Banwell-Moore, πριν την κλείσει μετά από ……….
δύο εβδομάδες διακοπών στα νησιά της δυτικής ακτής της Αφρικής. Ο Larry επέζησε τις έξι ώρες πτήσης στο χώρο αποσκευών ενός επιβατικού αεροπλάνου και έφτασε στο σπίτι της Banwell στο Σόμερσετ. Αλλά η ταλαιπωρία του δεν είχε τελειώσει ακόμα. Η Banwell έβαλε τα βρώμικα ρούχα στο πλυντήριο μαζί μα την σαύρα. Μόνο όταν πήγε να παλώσει τα ρούχα, μετά από πλύσιμο 30 λεπτών την ανακάλυψε να πνέει τα λοίσθια.

«Φώναξα γελώντας την κόρη μου», είπε η Banwell. «Νομίσαμε ότι ήταν νεκρή. Όταν όμως την σκέπασα με μια πετσέτα και την έβαλα δίπλα στο καλοριφέρ, άρχισε να κουνιέται και σύντομα ζωήρεψε.

Στη συνέχεια, η σαύρα μεταφέρθηκε στο πάρκο άγριων ζώων Tropiquaria, 45 χιλιόμετρα μακρύτερα. Ο Chris Moiser, διευθυντής του Tropiquaria, προσπάθησε να πιστοποιήσει το είδος της σαύρας. «Είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Στο Πράσινο Ακρωτήριο υπάρχουν πολλά είδη σαυρών και πρέπει να εξετάσουμε τις ανεπαίσθητες διαφορές στην μορφοποίηση του κεφαλιού, και κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο για ένα μικρό ερπετό που κινείται ταχύτατα».

www.alliotiko.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *