ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

M’ ένα δυναμικό μουσικό πρόγραμμα – που περιλαμβάνει πολλά από τα παλιά αγαπημένα του έργα αλλά και νέες συνθέσεις – επανέρχεται στο Ηρώδειο ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος διευθύνοντας ο ίδιος τα έργα του σ’ ένα μουσικό ταξίδι που φέρει τον συμβολικό τίτλο Εντεύθεν

Για τον συνθέτη ο τίτλος της συναυλίας δηλώνει τη συμβολική ενέργεια της έμπνευσης που ξεκινά “από εδώ” από την χώρα του πολύπτυχου πολιτισμού.

Συνταξιδιώτες του σε αυτό το συναυλιακό ταξίδι θα είναι: ο Γιώργος Νταλάρας, η σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, ο Vassilikos, η Μυρτώ Ναούμ, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Σοφία Μάνου και η Νεφέλη Μπερή .

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα μας θυμίσει τα διαχρονικά εκείνα τραγούδια και τις συνθέσεις του που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στο χρόνο. Απο το Καφενείον η Ελλάς και τα Μαλαματένια λόγια ως την Μητέρα Μεγαλόψυχη και το Ζαβαρακατρανέμια, το μουσικό αρχείο του συνθέτη διαθέτει μια πληθώρα από αγαπημένα ακούσματα που έχουν τη δύναμη να συγκινούν πάντα. Ωστόσο, ο Μαρκόπουλος ως συνθέτης του χτες αλλά και του σήμερα, διατηρεί την έμπνευση του ζωντανή και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Ηρώδειο τέσσερα νέα τραγούδια του, ενώ θα ακουστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο του “Κονσέρτο- Ραψωδία για Νέι (αρχαίος αυλός) και ορχήστρα».
Οι ξεχωριστοί ερμηνευτές – τεράστια ονόματα της παλιότερης γενιάς και ιδιαίτερα ταλέντα της νεώτερης – θα συναντηθούν αυτή τη μοναδική βραδιά για να αποδώσουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τα τραγούδια που έγραψε ο Γιάννης Μαρκόπουλος.
Το σύνολο των ερμηνευτών συμπληρώνουν: το Χορωδιακό σύνολο της ΔΕΗ σε προετοιμασία Κωστή Κωνσταντάρα και η Oρχήστρα Παλίντονος Αρμονία υπό την διεύθυνση του συνθέτη.
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων:
Διακεκριμένη θέση 40
Ζώνη Α 35
Ζώνη Β 30
Ζώνη Γ κανονικό 25, φοιτητικό 15
Άνω Διάζωμα κανονικό 15, φοιτητικό 10, ανέργων 5
ΑΜΕΑ 10

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *