Σχεδόν όχι στο μνημόνιο από τη Βάσω

Την πρόθεσή της να καταψηφίσει το νέο μνημόνιο υπονόησε με σαφέστατο τρόπο η Βάσω Παπανδρέου, αποδομώντας παράλληλα πλήρως την προειδοποίηση του Υπουργού Οικονομικών ότι η καταψήφιση οδηγεί σε ασύντακτη χρεοκοπία.
«Δεν δέχομαι», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, «μια πολιτική που επεβλήθη και ήταν λάθος να τη συνεχίσουμε γιατί το λάθος θα…..
είναι μεγαλύτερο» σχολιάζοντας μάλιστα δηκτικά ότι «οι Ευρωπαίοι καλά κάνουν και αγοράζουν χρόνο για να διασώσουν τις τράπεζές τους και να δημιουργήσουν τείχος ώστε να μην υπάρξει μετάδοση της κρίσης χρέους και στις υπόλοιπες χώρες».

Η κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το νέο μνημόνιο ως την τελευταία δυνατότητα της χώρας μας να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ. «Φοβάμαι όμως», είπε, « ότι δεχόμενοι θα οδηγηθούμε στην έξοδο κι αυτό θα γίνει όταν συμφέρει τους Ευρωπαίους. Κι αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε».

Προς αυτή την κατεύθυνση εξήγησε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί τώρα να μας βγάλει από το ευρώ και ότι αυτό που μπορεί να κάνει είναι να μας πιέσει για να πούμε ότι φεύγουμε από μόνοι μας. «Αν πούμε ότι δεν πληρώνουμε το ομόλογο στις 20 του Μάρτη θα τρέξουν να βρουν λύση γιατί σε διαφορετική περίπτωση την επόμενη μέρα δεν θα μπορούν να δανειστούν και οι άλλες χώρες που έχουν πρόβλημα και συνεπακόλουθα μετά δεν θα μπορεί να δανειστεί ούτε η Γερμανία».

Η κα Παπανδρέου δεν παρέλειψε πάντως να αποδώσει ευθύνες και στα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα, « την περίοδο 2004-2009 η ΝΔ διέλυσε τη χώρα και τα επόμενα δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ την αποτελείωσε», ήταν τα λόγια της, ενώ άφησε αιχμές και κατά της οικονομικής ελίτ της Ελλάδας με την επισήμανση ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει να μεταθέτει τα βάρη στην άλλη πλευρά γιατί αν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε σε αποδιάρθρωση της χώρας».

http://briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *