ΕΚΤ: Η περίοδος χάριτος για την Ελλάδα τέλειωσε – Τι μήνυμα μετέφερε ο Παπαδήμος στον Παπανδρέου;

Μια ιδιαίτερα δυσοίωνη εικόνα μετέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήµος ο οποίος είχε µεταβεί στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη ως απεσταλµένος του Γιώργου Παπανδρέου προκειµένου να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις της ηγεσίας της τράπεζας απέναντι στην Ελλάδα.
Φυσικά ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ έχει πολλάκις αναφερθεί στην ανάγκη πιστής τήρησης του διαγράμματος των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, με αποκορύφωμα τη Δευτέρα, κατά τη…
διάρκεια του Eurogroup, που έθεσε σχεδόν «βέτο» στην ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, προειδοποιώντας για μη υπολογίσιμες αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγµή στην ΕΚΤ είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεχάσει τις όποιες λύσεις αναδιάρθρωσης, και να προχωρήσει άμεσα στα μέτρα που ήδη έπρεπε να είχε πάρει. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Παπαδήμο, η ΕΚΤ περιμένει σχεδόν κάτι «θεαματικό» από τη χώρα μας ώστε να πείσει ότι παραµένει σταθερή στην απόφασή της να υλοποιήσει τις δεσµεύσεις της. Αυτό μάλιστα μετέφερε και ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης στον πρωθυπουργό και στον υπουργό οικονομικών κατά τη χθεσινή έκτακτη συνάντηση τους.

www.bankingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *