Το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ πέρασε, οι προτάσεις δημοψηφίσματος έρχονται

Με 51 ψήφους υπέρ, έναντι 46 κατά και ένα «παρών» από τον Νικήτα Κακλαμάνη πέρασε το απόγευμα της Τετάρτης το νομοσχέδιο για το 30% της ΔΕΗ. Απουσίαζαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος και Ηλίας Κασιδιάρης.

Ονομαστική ψηφοφορία έγινε και στα άρθρα 1, 2, 4, 9 και 10, για τα οποία το….
αποτέλεσμα ήταν και πάλι 51 ψήφοι υπέρ, 46 κατά και «παρών» από τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Βάσει των τοποθετήσεων στη συζήτηση που προηγήθηκε, υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές.

Αντικαταστάσεις της τελευταίας στιγμής

Κατά την ψηφοφορία υπήρξαν αντικαταστάσεις της τελευταίας στιγμής με χαρακτηριστική εκείνη της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου η οποία είχε αντικαταστήσει τον βουλευτή του κόμματος Θ.Μωραίτη, αλλά η ίδια απουσίαζε με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον ίδιο τον υπουργό Περιβάλλοντος και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ.Μανιάτη.

Επίσης, από το Α’ Θερινό είχε αντικατασταθεί ο βουλευτής Χατζή Οσμάν από τον Σίμο Κεδίκογλου, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ που αντικαταστάθηκαν από συναδέλφους τους ήταν οι Κ.Κόλιας, Ευ. Μπασιάκος, Μ.Σαλμάς, Χρ.Δήμας, Μ.Χαρακόπουλος και Έλ.Ράπτη.

Τροπολογία του ΠΑΣΟΚ

Εν τω μεταξύ, με τροπολογία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Π.Ρήγας, Ι.Κουτσούκος, Κ. Τριαντάφυλλος και Δ.Σαλτούρος) που έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Περιβάλλοντος, προβλέπεται ότι το τίμημα που θα επιτευχθεί μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση από την ΔΕΗ των μετοχών εκδόσεως της εταιρείας, των οποίων είναι δικαιούχος, δεν θα υπολείπεται της λογιστικής αξίας των εισφερομένων στοιχείων του κλάδου, όπως αυτή προσδιορίζεται με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Όπως αναφέρεται, εξάλλου, το ως άνω τίμημα θα διατεθεί για επενδυτικές ανάγκες της ΔΕΗ και κατά προτεραιότητα αυτές που σχετίζονται με την αντικατάσταση και την περιβαλλοντική αναβάθμιση των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων παλαιάς τεχνολογίας της ΔΕΗ στην δυτική Μακεδονία.

Newsroom ΔΟΛ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *