Η απάτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Γράφει ο «αναγνώστης»

Αγαπητέ μου, Έλληνα, αν κατάφερες και ξέφυγες από τον κομματικό δυνάστη, πρόσεχε, διότι πιο κάτω ρίχνει τα…

δύχτια του ο «τσομπάνης» της ομάδας, ο πρόεδρος της Α.Ε (ανώνυμης εταιρίας) με τα κόκκινα τα κίτρινα ή τα πράσινα δολώματα. Ποιος είναι αυτός; Αυτός είναι ο αρχηγός της ομάδας που είσαι οπαδός, ο οποίος σου πουλάει παραμύθια, διότι το ποδόσφαιρο από τη στιγμή που έγινε επαγγελματικό, τέλειωσε εκεί, δεν υπάρχει πλέον ποδόσφαιρο, υπάρχει μόνο τζόγος και αποδόσεις.

Αν, λοιπόν, αγαπητέ μου έλληνα, κατάφερες να δραπετεύσεις κι από το οπαδαλίκι των ομάδων και λες ότι είσαι αγνός φίλαθλος που αγαπάς το ποδόσφαιρο, πρόσεχε, διότι ο καφετζής των φιλάθλων με τον κυρ Νίκο που διαφημίζει την sportingbet, είναι πιο φίλαθλοι από εσένα, αλλά ο πρώτος όταν πήρε το κύπελλο η Ελλάδα το 2004 είπε: και το γαλαξιακό να πάρει η Ελλάδα, δεν θα τους παραδεχτώ ποτέ, και ο δεύτερος είναι βαμμένος κόκκινος, δηλαδή οπαδός. Έχουμε, λοιπόν, έναν φίλαθλο και έναν οπαδό, δηλαδή την τέλεια συνεργασία για να πιαστούν τα ελληνόπουλα στην παγίδα του συστήματος ή του κατεστημένου. Και εύλογα θα ρωτήσει κάποιος: ωραία το κακό που είναι; Και απαντώ: είτε φίλαθλος είτε οπαδός, ποδόσφαιρο δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο bookmakers, managerς, στοιχήματα, τζόγος, και δούλοι των εταιριών και των managers, όπως είναι ο ρονάλντο και ο messi. Άρα, εσύ ή εγώ (καλύτερα να ομιλώ για μένα για να μην προσβάλλω τον αναγνώστη), άρα εγώ που λέω ότι είμαι φίλαθλος, δεν ξέρω τι λέω, παραλληλώ, δίοτι η φιλία για την άθληση είναι ουτοπία, δεν υπάρχει, ο τζόγος κάνει κουμάντο και οι managers που τα παίρνουνε χοντρα. Πως; Διαμέσου των παικτών που τους έχουνε στο χέρι και τους εκβιάζουνε.

Αφού, λοιπόν, οι managers, τους τραβήξουν όλους με τα βίντεο και τους έχουνε στο χέρι, εν συνεχεία τους λένε: άντε τώρα να παίξετε μπάλα και σύντομα θα τα πούμε (παραθέτω το βίντεο http://www.dailymotion.com/video/x17qcmi_football-match-fixing-claims_sport#from=embediframe ). Πλέον ο ποδοσφαιριστής, δεν ανήκει στον εαυτό του, ανήκει στον μάνατζερ και είναι περιουσιακό στοιχείο του manager. Όταν, λοιπόν, ο manager, θέλει να τα βγάλει χοντρά, τον φωνάζει και του λέει, στην κίτρινη τόσα, στην κόκκινη τόσα, στο χαμένο πέναλτι άλλα τόσα. Όλα ωραία και καλά, και για τον μάνατζερ και για τον παίκτη. Όμως κάποια στιγμή ο παίκτης δεν αντέχει άλλο να εκβιάζεται και αρχίζει να επαναστατεί. Τότε σ’ αυτό το σημείο μιλάνε τα βίντεο, για παραδειγματισμό του οποιουδήποτε παίκτη θελήσει να επαναστατήσει ενάντια στο κατεστημένο των managers. Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση του Καναβάροhttp://www.youtube.com/watch?v=KfETDptvyMM#t=152.

Όμως θα πει κάποιος: μπορεί να μην είναι έτσι, διότι οι παίκτες που πιάσανε ήταν στην β’ κατηγορία της Αγγλίας. Όχι, είναι έτσι! Τι περιμένεις να σου πουν, ότι είναι στην premier league, για βλάκες τους έχεις, εκατομμύρια παίζονται, και η premierleague είναι το ακριβότερο τηλεοπτικό προιόν στον κόσμο και έχει και χορηγό τράπεζα του διεθνούς κεφαλαίου! Τι περιμένεις, να απαξιώσουν το προιόν τους; Το ίδιο είπανε και το 2009 (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=91375) ότι δηλαδή τον τσίμπησε σφίγγα και γι’ αυτό βρέθηκε ντοπέ (http://www.sport-fm.gr/article/198675) . Παραμύθια, όλοι μες στο κόλπο είναι. Όλοι; Δυστυχώς, όχι, αγαπητέ μου Έλληνα, όχι όλοι, διότι εγώ κι εσύ που παίζουμε και λέμε ότι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, είμαστε εκτός του κόλπου, είμαστε εκτός της «πουστιάς», αλλά εντός της χασούρας. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, και από την αγάπη για το ποδόσφαιρο που δεν υπάρχει, ας αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον, ως αδέρφια που αυτή την περίοδο έχουμε τα ίδια προβλήματα. Ας ξυπνήσουμε και ας αγωνιστούμε για την πατρίδα μας, όχι για την «φανέλα» της ομάδας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *