Στήνουν σενάριο «εξεγερμένων» και στη Ρωσία;

Ακόμη και ο πλέον ανυποψίαστος περί τα πολιτικά, σίγουρα θα απορήσει με τον τρόπο που παρουσιάζονται οι ειδήσεις που αφορούν τη Ρωσία κατά το τελευταίο διάστημα. Ακούμε στις ειδήσεις: «Πέντε χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Μόσχα κατά του Πούτιν». Την επομένη: «Διαδήλωσαν στους δρόμους 600 πολίτες φωνάζοντας συνθήματα κατά του Πούτιν, ενώ υπήρχαν και αρκετοί που…..
φώναζαν συνθήματα υπέρ».
Σε μια χώρα με πληθυσμό 140 εκατ. κατοίκων οι 5.000 (κατά την Αστυνομία δύο χιλ. αλλά ας μείνουμε στους πέντε χιλ.) διαδηλωτές του κομμουνιστικού κόμματος της Ρωσίας, είναι ένα απειροελάχιστο επεισόδιο, που ζήτημα να δικαιούται ενός μικρού μονόστηλου σε εφημερίδα. Για δε τους 600, ούτε που θα γινόταν λόγος.
Και όμως, αποτέλεσε μέρος των κεντρικών τηλεοπτικών δελτίων, σε περίοπτη θέση. Μάλιστα δε, σε συγκεκριμένους σταθμούς επαναλαμβανόταν συνεχώς η «είδηση». Τι άραγε να συμβαίνει, ώστε να πληροφορούμαστε για ήσσονος σημασίας περιστατικά στη Ρωσία, που βλάπτουν την εικόνα του κ. Βλ. Πούτιν, ενώ δεν συνέβαινε το ίδιο μέχρι και πριν από λίγο χρόνο;
Την απάντηση σ’ αυτό θα μας την δώσουν τα όσα συνέβησαν κατά το τελευταίο διάστημα, που δείχνουν ότι «κατασκευάζεται» μια όξυνση στις σχέσεις Δύσης-Ρωσίας, που έχει τους λόγους της. Ο δε κυριότερος είναι ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Δύση αντάλλαξαν μηνύματα, ότι έχει ο καθένας τα δικά του σχέδια για τη Συρία.
Η Ρωσία βλέπει τη Συρία ως τη μοναδική χώρα μέσω της οποίας μπορεί να έχει παρουσία στη Μέση Ανατολή. Να πούμε ότι το 2017 λήγει η συμφωνία με την Ουκρανία σχετικά με το λιμάνι της Κριμαίας, που είναι το νοτιότερο τμήμα της κάποτε Σοβιετικής Ένωσης.
Στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας βρίσκεται η μεγαλύτερη Ναυτική βάση της Ρωσίας, για την έξοδό της προς τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί η σύμβαση με την Ουκρανία (που θέλει η Δύση να την εντάξει στο ΝΑΤΟ), η Ρωσία ουσιαστικά θα μετατραπεί σε μία ηπειρωτική χώρα. Το Καλίνινγκραντ δεν μπορεί να εξελιχθεί σε μια μεγάλη αντίστοιχη Ναυτική βάση, ενώ και οι ακτές της Σιβηρίας στην Άπω Ανατολή έχουν δύσκολη πρόσβαση για ανεφοδιασμό. Τα δε λιμάνια της Βαλτικής είναι κλειστά για ένα εξάμηνο λόγω του ρωσικού χειμώνα.
Το σχέδιο όμως «σαλαμοποίησης» των κρατών προχωρεί. Και η Συρία δεν μπορεί να μη γνωρίσει κι αυτή, την μέσω «εξεγερμένων» αλλαγή της πορείας της προς τα εκεί που συμφέρει τους ισχυρούς της γης. Γι’ αυτό, και προκειμένου να μη αντιπαρατεθούν άμεσα νατοϊκές με ρωσικές δυνάμεις, ανέθεσαν στους Τούρκους τη «βρώμικη» δουλειά. Ήδη εχθές η Συρία ανακοίνωσε την εξόντωση δεκάδων «εξεγερμένων» που μπήκαν στο έδαφός της από την Τουρκία.
Δεν πρέπει επομένως να ενισχυθεί η δύναμη της Ρωσίας. Το γιατί, μας το λέγει απροκάλυπτα πρόσφατο δημοσίευμά της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», σύμφωνα με το οποίο «ο Πούτιν σκοπεύει μέχρι το 2024 τη δημιουργία Ρωσικής Αυτοκρατορίας που θα έχει υπό την επιρροή της τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης». Κατά το δημοσίευμα «ο Πούτιν έχει επιλέξει τη σύγκρουση με τις ΗΠΑ, ενώ συντηρεί εμμέσως και μια εθνικιστική τάση στο εσωτερικό της χώρας του».
Το άρθρο καταλήγει: «Η Ρωσία σκοπεύει να γίνει η χώρα που θα εξαρτάται από εκείνη ενεργειακά ολόκληρη η Ευρώπη, ενώ συμμετέχει σε μια τρελή κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων. Τα πραγματικά προβλήματα θα ξεκινήσουν μετά την εκλογή του Πούτιν το Μάρτιο του 2012» (Geopolitics)
Αυτό είναι το μυστικό. Με δυο επαναλαμβανόμενες προεδρίες των έξη ετών, η θητεία του Πούτιν θα φθάσει μέχρι το 2024. Πρέπει να τον εμποδίσουν, για να μη ιδρυθεί η Ρωσική Αυτοκρατορία, και υπάρχει πόλος αντίδρασης στα σχέδια των ισχυρών. Ο Πούτιν φυσικά, δεν έκρυψε ότι το αντιλαμβάνεται, γι’ αυτό και παραμονές των εκλογών καταφέρθηκε εναντίον ξενοκίνητων ΜΚΟ (σπουδαίο εργαλείο αυτές και μάλιστα χρηματοδοτούμενες από τα ίδια τα κράτη στα οποία λειτουργούν).
Τώρα δε, για να προλάβει τα χειρότερα, αλλά και να δείξει ότι δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν, ήδη συγκέντρωσε στη Μόσχα, Ειδικές Δυνάμεις του στρατού, που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να «εγγυηθούν την ασφάλεια». Παράλληλα δε, συνεχίζει να εξοπλίζει τη Συρία με πυραύλους, το δε ρωσικό αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, βρίσκεται έξω από τα χωρικά ύδατα της Συρίας, απέναντι στο αμερικανικό Τζορτζ Μπους.
Όσοι πίστευαν, ότι η «ειρήνη» που επικράτησε για δεκαετίες στην περιοχή θα συνεχιστεί, ας αλλάξουν γνώμη για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων.

Υ.Γ. Στον πόλεμο κατά της σημερινής κατάστασης της Ρωσίας, ενεπλάκη ο γνωστός Γκορμπατσόφ, αρχιτέκτονας της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης και μετέπειτα μοντέλο σε διαφήμιση αμερικανικής πίτσας.

Ο Μακεδών

http://www.voria.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *