Ανοίγουν τα αεροδρόμια


Τρία αεροσκάφη απογειώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας από το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ με προορισμούς τη Σανγκάη, το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία KLM. Πρόκειται για δύο αεροσκάφη Μπόινγκ 747, που μετέφεραν 275 επιβάτες και εμπορεύματα και ένα Αίρμπας 330 με 243 επιβάτες, τόνισε η εκπρόσωπος της εταιρίας.
Αλλά και η γαλλική αεροπορική εταιρία Air France ανακοίνωσε πως θα επαναλάβει από την Τρίτη τις ματαιωθείσες πτήσεις, καθώς οι ευρωπαϊκές αρχές αποφάσισαν να …

… χαλαρώσουν τα μέτρα ασφαλείας πτήσεων, που εφαρμόσθηκαν μετά την έκλυση τέφρας από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία.
Από την πλευρά της η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε την εν μέρει επανάληψη των πτήσεών της με «οπτική διακυβέρνηση» των αεροσκαφών της, επωφελούμενη από μία ειδική διαδικασία που εφαρμόζεται στη Γερμανία, παρά το επίσημο κλείσιμο του κρατικού εναέριου χώρου της.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ιταλίας ανακοίνωσε πως πρόκειται να ανοίξει το σύνολο του εναέριου χώρου της από τις 09.00 το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδος.
Τέλος, η Ρουμανία άνοιξε πλήρως τον δικό της εναέριο χώρο από τις 21.00, τοπική και ώρα Ελλάδος, καθώς «με βάση τις έως τώρα πληροφορίες εκτιμούμε πως το νέφος δεν πρόκειται να επηρεάσει πλέον την Ρουμανία», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Μαρίν Αντόν.
Αντίθετα, οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ανακοίνωσαν πως τα αεροδρόμια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά έως τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *