ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ Ο ΛΕΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ


Την περασμένη Δευτέρα 12 Απριλίου και ώρα 11:00μ.μ. παραλίγο η περιοχή μας να ζήσει μία μεγάλη τραγωδία. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες που ελέγχονται, ελικόπτερο «Απάτσι» της Αεροπορίας Στρατού που πραγματοποιούσε άσκηση και πετούσε πάνω από τις κατοικημένες περιοχές της Πάχης και του Ήρεμου Κύματος και παραπλήσια από τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας, δέχθηκε στόχευση με λέιζερ, από υπάλληλο που εκείνη την ώρα εργαζόταν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΣΦΑ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός αφού ακολούθησε πανικός στο πλήρωμα του «Απάτσι», το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αιφνιδιάστηκε από την ενέργεια του υπαλλήλου της ΔΕΣΦΑ και με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να αποσοβήσει την πτώση του ελικοπτέρου.

Συναγερμός σήμανε αυτόματα και στο ελικοδρόμιο της Πάχης, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως αμέσως σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα «Σινούκ» και….
.

δύο ελικόπτερα «Απάτσι» ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση. Όπως φαίνεται, στο παραπέντε αποφεύχθηκε ο όλεθρος καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα συνέβαινε, αν το συγκεκριμένο ελικόπτερο έπεφτε επάνω στον αγωγό ή στην εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Πολλά τα ερωτήματα

Το συμβάν της περασμένης Δευτέρας φέρνει στην επιφάνεια κάποια μεγάλα ζητήματα που προκύπτουν και έχουν να κάνουν κυρίως με την ασφάλεια της περιοχής σε περίπτωση ατυχήματος. Ταυτόχρονα προκύπτουν και αρκετά ερωτήματα τα οποία επιβάλλεται να απαντηθούν από τους φορείς που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί το εν λόγω συμβάν αποσιωπήθηκε; Σε ποια φάση βρίσκεται η διενέργεια εξέτασης της υπόθεσης; Διατάχθηκε άραγε ένορκη διοικητική εξέταση από συναρμόδια υπουργεία; Τι έχουν να πουν για το συμβάν οι υπουργοί Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, Άμυνας Ευαγ. Βενιζέλος και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, αλλά και οι διοικήσεις της Αεροπορίας και της ΔΕΣΦΑ; Άραγε μήπως πάνω σε ασκήσεις έχουν αποσιωπηθεί και άλλα τέτοια συμβάντα στην περιοχή μας;

Η ΔΕΣΦΑ ανήκει στην Σαλαμίνα όμως η Μεγαρίδα κινδυνεύει!

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, ο όλεθρος για την περιοχή στην περίπτωση που το ελικόπτερο έπεφτε στο νησί δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί. Η Μεγαρίδα κινδυνεύει λοιπόν, παρ’ ότι η Ρεβυθούσα ανήκει διοικητικά στην Σαλαμίνα. Κάτι που πρέπει να γίνει κατανοητό από τα αρμόδια υπουργεία, ώστε τα Μέγαρα να επανακτήσουν και πάλι όσα έχασαν πρόσφατα.

Είναι αδιανόητο όλη η κίνηση προς την νήσο Ρεβυθούσα να γίνεται μέσα από την Μεγαρική γη και ο δήμος Μεγάρων να μην εισπράττει πλέον δημοτικά τέλη.

Είναι αδιανόητο να έχει περάσει από τον κάμπο των Μεγάρων ο αγωγός φυσικού αερίου και ακόμη να περιμένουμε τα αντισταθμιστικά που είχε υποσχεθεί ο π. υπουργός Δ. Σιούφας επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αλήθεια οι… «φτωχοί συγγενείς» της Δυτικής Αττικής οι Μεγαρίτες (γιατί έτσι μας βλέπουν) για ποιους λόγους αγνοούνται; Γιατί μας θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι εκάστοτε κρατούντες ενώ κινδυνεύουμε; Ως πότε θα βλέπουν τα Μέγαρα ως το…αφοδευτήριο της Αττικής, αποφασίζοντας για το μέλλον αυτής της πόλης ερήμην των πολιτών της;

Αμείλικτα ερωτήματα για τα οποία περιμένουμε απαντήσεις, ζητώντας ταυτόχρονα από τους βουλευτές της περιφέρειας Αττικής να εξετάσουν το θέμα σχετικά με την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων, αλλά και να επαναφέρουν προς συζήτηση την υπόθεση των αντισταθμιστικών τα οποία είχε υποσχεθεί ο τότε υπουργός Ανάπτυξης.

Να απομακρυνθεί το ελικοδρόμιο

Το συμβάν που έλαβε χώρα την Δευτέρα 12 Απριλίου 2010, εκτός απ’ όλα όσα προαναφέραμε, κάνει αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε την απομάκρυνση του ελικοδρομίου της Πάχης. Είναι κάτι που αποτελεί πλέον αναγκαιότητα και κοινή απαίτηση του συνόλου των πολιτών των Μεγάρων. Και αυτό, αφού δεν είναι λίγες οι τηλεφωνικές καταγγελίες που έχουμε δεχθεί στην εφημερίδα μας οι οποίες έχουν σχέση με το χαμηλό ύψος των ελικοπτέρων τα οποία σε ασκήσεις πετούν πάνω από την πόλη, τους οικισμούς αλλά και από τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας.

Απευθυνόμαστε λοιπόν για ακόμη μία φορά στην δημοτική αρχή και ζητάμε να φέρει το θέμα της απομάκρυνσης του ελικοδρομίου για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί για αυτή την πόλη και για το μέλλον των πολιτών της πρέπει να αποφασίζουμε και να κάνουμε κουμάντο εμείς.

Ζητείται θάρρος λοιπόν, αλλά και μία πολιτική ηθικού θάρρους. Για τους πολίτες που αγωνιούν, για όλους εμάς που έχουμε βιώσει όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν και απέφεραν δυσάρεστα αποτελέσματα υποθηκεύοντας το μέλλον της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Για τις επόμενες γενιές ρε γαμώτο!

http://spyth.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *