Ο Γιώργος και τα “σενάρια συνωμοσίας”

Όσο ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τοποθετείται δημοσίως και δεν ξεκαθαρίζει χωρίς… αχνά γράμματα τις προθέσεις του για το μέλλον, τόσο οι συζητήσεις και τα «σενάρια συνωμοσίας» για το ΠΑΣΟΚ, θα πολλαπλασιάζονται. Απειλώντας ουσιαστικά να ακυρώσουν τις όποιες πρωτοβουλίες ανακοινώσει ο πρώην πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, την….
επόμενη εβδομάδα.

Στο πνεύμα αυτό, το τελευταίο «σενάριο» που κυκλοφορεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και στα δημοσιογραφικά γραφεία, αναφέρει ότι ο γιος του ιδρυτή του Κινήματος θα θέσει ένα δίλημμα πολιτικής επιβίωσης στα κορυφαία στελέχη. Επιλέγοντας τη λεγόμενη λύση της «δυαρχίας», ως ένα απαραίτητο, μεταβατικό στάδιο, για να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ με ψυχραιμία και νηφαλιότητα στην επιλογή μιας νέας και ισχυρής ηγεσίας.

Σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο αυτό, ο Γιώργος Παπανδρέου θα προτείνει να παραμείνει ο ίδιος στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα ή ακόμη και το Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου να επιλεγεί εκείνος ο οποίος θα ηγηθεί του Κινήματος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ως υποψήφιος πρωθυπουργός.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Γιώργος Παπανδρέου επιδιώκει να διεκδικήσει για τον εαυτό του τον ρόλο του εγγυητή της ενότητας του ΠΑΣΟΚ, επενδύοντας στο αυτονόητο: Ότι το Κίνημα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε απευθείας εκλογή νέου προέδρου από τη βάση, όπως προβλέπει το Καταστατικό, σε μια εξαιρετικά δυσμενή πολιτική και κοινωνική συγκυρία σαν τη σημερινή.

Εφόσον το παραπάνω σενάριο επιβεβαιωθεί, και η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου υιοθετηθεί από τα κορυφαία στελέχη και τους δελφίνους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η προσφυγή στη βάση για την εκλογή του νέου προέδρου, θα πρέπει να υπολογίζεται για το φθινόπωρο του 2012.


http://www.statesmen.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *