Ο «λαός»! ΠΟΙΟΣ «λαός»;

Ο ορισμός του «λαϊκισμού» είναι να ακούγονται φράσεις όπως «ο σοφός λαός», «η σοφία του λαού», «η δύναμη του λαού», «ο λαός θα δώσει τη λύση» κλπ, κλπ.

Είθισται τον τελευταίο καιρό ν’ αναφερόμαστε στην ανεπάρκεια ή την κακοήθεια του πολιτικού προσωπικού και να του χρεώνουμε την καταστροφή ευελπιστώντας ταυτόχρονα η δύναμη του λαού, που αργά ή γρήγορα θα δώσει τη «λύση»!

Αυτό θα ήταν το ευκταίο υπό προϋποθέσεις βεβαίως. Ο «λαός», παρά τη διάθεση ωραιοποίησης από κάποιους, δυστυχώς βρίσκεται στο επίπεδο του πολιτικού προσωπικού. «Λαός» είναι τα κομματόσκυλα που ακόμα και τούτη την ώρα υπηρετούν πιστά κόμματα-εκτροφεία σκανδάλων και διαφθοράς.

«Λαός» είναι οι κλακαδόροι του Ζαππείου που ωρύονται μπιζάροντας Αντωνάκια, Βαγγελάκια και Γιωργάκια την ώρα που οι οικογένειες των Ελλήνων ζουν σε συνθήκες αναπτυσσόμενων και όχι αναπτυγμένων χωρών.

«Λαός» είναι η μάζα που ως αλήθεια αποδέχεται κάποιο «Πρετεντέρειο» ή «Πορτοσάλτειο» κήρυγμα.

«Λαός» είναι οι χουλιγκάνοι που μαχαιρώνονται στ’ όνομα του προέδρου.

«Λαός» είναι όλοι εκείνοι που διαμόρφωσαν αισθητική διαφήμισης γνωστού καταστήματος παιγνιδιών, που ανεβοκατεβαίνουν τις λεωφόρους μαρσάροντας με τα σκυλάδικα στη διαπασών του πειραγμένου οχήματός του.

«Λαός» είναι οι Μυκονιάτες ξέσαλοι που αποτιμούν την προσωπική τιμή τους με την τιμή της φιάλης στη συναυλία-αρπαχτή του σουξεδιάρη τραγουδιστή.

«Λαός» είναι οι τηλεθεατές των τηλε-παιγνιδιών που μοιράζουν πενηντόευρα, των ριάλιτι που η «Σούλα»ξεκατινιάζεται με τον «Μπάμπη», των ειδήσεων που έχουν ρεπορτάζ από την προδημοσίευση του βιβλίου της συζύγου ή της γκόμενας του Ολάντ!!!



Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *