Οι ράμπες του τρόμου και της ντροπής


Απαιτείται η δημόσια διαπόμπευση των υπευθύνων

H ντροπή της ψευδοπροσβασιμότητας, δηλαδή η κατασκευή άθλιων μηχανισμών δήθεν πρόσβασης των ανθρώπων με αναπηρία προς επιβεβαίωσιν του … αισθήματος ευθύνης αυτών που τις κατασκευάζουν, έχει επισημανθεί και καταγγελθεί τόσο από την συγκεκριμένη σελίδα όσο και από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, αναρίθμητες φορές την… τελευταία δεκαετία. Δυστυχώς, όμως, όπως τα πειστήρια μέσα στα χρόνια αποδεικνύουν, το αυτί των πάσης φύσεως ψευδοευαίσθητων ταγών σε τούτη την χώρα στο ελάχιστο δεν ιδρώνει…
Ενα ακόμα κωμικοτραγικό πειστήριο του πως αντιλαμβάνονται τις προδιαγραφές πρόσβασης των ανθρώπων με αναπηρία οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης δημοσιοποιούμε σήμερα από την σελίδα. Ενα από τα χιλιάδες ανά την χώρα αντίστοιχα. Μας το προσέφερε η διακεκριμένη κύπρια χορογράφος Ελενα Χριστοδουλίδου, συναντήθηκε μαζί του (και το φωτογράφισε) κατά την διάρκεια πρόσφατου περιπάτου της στην κοσμική παραλία Γλυφάδας. Οι του δήμου Γλυφάδας, λοιπόν, στο περιθώριο προφανώς των λοιπών κοσμοπολίτικων ασχολιών και παρεμβάσεών τους στο παραλιακό μέτωπο της πόλης τους, αποφάσισαν να προσφέρουν στους δημότες ή επισκέπτες με αναπηρία την πρωτόγνωρη εμπειρία πρόσβασης στην θάλασσα με όρους fun park ή τσίρκου ή παιχνιδούπολης του τρόμου (διαλέγετε και παίρνετε). Είναι 100% βέβαιον ότι ουδείς άνθρωπος με αναπηρία ουδέποτε εισήλθε στην θάλασσα μέσω της απίστευτης κατασκευής των “ευαίσθητων” του δήμου, πλην όμως πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορεί παρά να κάνουν χάζι την κατασκευή κατά την διάρκεια των περιπάτων τους (ανάμεσά τους και η ευγενώς προσφερθείσα φωτογράφος μας).

Πλησιάζουν δημοτικές εκλογές και σιγά σιγά από την σελίδα θα αρχίσουν να “αυξάνονται και πληθύνονται” οι φωτογραφίες της ντροπής με κατασκευές που προσβάλλουν το δικαίωμα ανεμπόδιστης πρόσβασης των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Το μήνυμα της σελίδας είναι σαφές : Προτιμότερη η παντελής απουσία υποδομών πρόσβασης, από τις απίστευτες κακοτεχνίες/ψευδοπροσβάσιμες κατασκευές που ευθέως παραπέμπουν σε προσπάθεια σπέκουλας/εκμετάλλευσης του υπαρκτού περί δικαίου αισθήματος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Κακοί οι άρχοντες που αδιαφορούν, κάκιστοι όμως αυτοί που προσπαθούν να εξαπατήσουν ότι τάχα ενδιαφέρονται.

Στην διάθεσή μας έχουμε αρκετές φωτογραφίες/πιστοποιητικά ντροπής, απευθύνουμε έκκληση στους αναγνώστες της σελίδας να μας εφοδιάσουν με ακόμα περισσότερες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Η νεοελληνική “ντροπή της ψευδοπροσβασιμότητας” πρέπει κάποια στιγμή σύντομα να τερματιστεί, άλλος δρόμος από την δημόσια διαπόμπευση των αυτουργών δεν μοιάζει δυστυχώς να υπάρχει.

enet

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    DEN XERO TI FTEY ALA STI ZOY MOU DEN EXO DI PIO VLAXOUS ANTHROPOUS APO AFTOUS TIS GLIFADAS
    TOSO POLI FELOI SE POLI MONO STIN GLIFADA IPARXOUN STI ELADA ELEOS PIA MA ISTE TOSO FELOI

    ANIKSTE TO PNEVMA SAS ZOA

    DILADI TA KATIKIDIA TIS GLIFADAS TA FRONTIZETE STI PARALIA SAN PEDIA SAS TO EXO DI , TOUS SINATROPOU SAS GIA TI;;;;;;;;;

    MIPOS GIATI SAS XALANE TIN AISTHITIKI GIRO SAS KE DEN INE TREDY ;;;;;;

    TOSOS KOPMLEX STI GLIFADA RE PEDI MOU

    OUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSTTTTTTTTTTTTT

    APOLITISTOI

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *