Δεν σκοπεύει να γίνει κομματάρχης

Η δημόσια εξομολόγηση του Κώστα Σημίτη για τον «οδικό χάρτη» που κατά τη δική του γνώμη θα πρέπει να ακολουθήσει η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, και κατά συνέπεια η χώρα, αναφορικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό της εξόδου από τη σημερινή κρίση, αποτελεί τις τελευταίες ημέρες… talk of the town.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε πάντα τον τρόπο του να ακούγεται, ακόμη και όταν…
σιωπούσε. Έχει καταφέρει άλλωστε να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, μια διακομματική αναγνώριση της αξιοπιστίας του, αναφορικά με την οικονομία, έστω και αν οι περισσότεροι που τον παραδέχονται, δεν τον ψήφισαν ποτέ, και πολλοί άλλοι… το έχουν μετανιώσει που το έκαναν.

Η παρέμβαση Σημίτη, πέραν του όποιου πολιτικού παρασκηνίου μπορεί να αποδώσει κανείς στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στα όρια της… εσωκομματικής «συνωμοσίας», έχει πολύ ξεκάθαρη στόχευση: Να καταδείξει ότι υπάρχουν ακόμη φωνές, στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου, που μπορούν να διαβάσουν ψύχραιμα τις εξελίξεις, και να συνθέσουν μια ρεαλιστική διαδρομή όχι προς την έξοδο κινδύνου, αλλά προς το μέλλον.

Φυσικά, στην παραπάνω στόχευση ενυπάρχει η ανθρώπινη επιδίωξη της αυτοεπιβεβαίωσης, και της σύγκρισης του «τότε» με το «τώρα». Μια σύγκριση δηλαδή του Κώστα Σημίτη με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και με τον Κώστα Καραμανλή, ώστε ο πολιτικός που διαδέχτηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου σε πείσμα του «παπανδρεϊσμού», να κερδίσει πρόσθετους πόντους αναγνώρισης της θητείας και της προσφοράς του.

Εκείνο που σίγουρα δεν θέλει να κάνει ο Κώστας Σημίτης, είναι να διεκδικήσει ρόλο κομματάρχη. Κάτι που ενδεχομένως θα ήθελαν πολλοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ, και σίγουρα εκείνοι που αναζητούν μια «εναλλακτική λύση», απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι, υπό μια έννοια, ο Κώστας Σημίτης δεν υπήρξε κομματάρχης, ούτε καν στα χρόνια της απόλυτης παντοδυναμίας του στο ΠΑΣΟΚ. Το είχε… εκχωρήσει στον Θόδωρο Τσουκάτο.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,
    ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ.ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ.ΚΡΙΜΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ Κ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *