ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ…ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΟ…ΑΚΟΟΛ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ???

«Παράλογο» χαρακτηρίζει η γαλλική αστυνομία ένα νέο μέτρο που προβλέπει απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ ενώ εργάζονται. Τα μέλη της CRS, της ομάδας διαχείρισης πλήθους και καταστολής εξεγέρσεων, μπορούσαν μέχρι τώρα να πιουν ένα ποτήρι μπίρα ή κρασί με το φαγητό τους.
Η κυκλοφορία όμως φωτογραφιών που έδειχναν αστυνομικούς να πίνουν μπίρες στη διάρκεια κινητοποίησης φοιτητών τον…..
περασμένο Οκτώβριο αποτέλεσε την αφορμή για την καθολική απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ εν ώρα εργασίας.
Η CRS έχει δεχτεί επανειλημμένως κριτική στο παρελθόν για τη βίαιη καταστολή διαδηλώσεων, ακόμη και μαθητών. Δεδομένου ότι ρόλος της είναι να επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων, αρκετές φορές οι αστυνομικοί τρώνε το μεσημεριανό τους στο δρόμο. Ένας εσωτερικός κανονισμός του 1989 τους επέτρεπε να συνοδεύουν το φαγητό τους με ένα αλκοολούχο ποτό.
Ένας νέος κανονισμός όμως ήρθε να ανατρέψει τη συνήθεια, και να απαγορεύσει το αλκοόλ, κάτι που ισχύει και για τη βρετανική αστυνομία, για την οποία απαγορεύεται αυστηρά να αγγίξουν αλκοόλ ενώ δουλεύουν.
Το μεγαλύτερο συνδικάτο αστυνομικών της Γαλλίας, SGP-FO δήλωσε στην lefigaro.fr πως πρόκειται για ένα μέτρο «παντελώς παράλογο», υποστηρίζοντας πως δεν προηγήθηκε διαβούλευση με το συνδικάτο. «Απλώς επειδή έχουμε το δικαίωμα να πιούμε μια μπίρα ή ένα ποτήρι κρασί δεν σημαίνει ότι είμαστε μεθυσμένοι», τονίζει το συνδικάτο.
Το συνδικάτο απέστειλε επιστολή στη διοίκηση, εκφράζοντας τις διαφωνίες του με το «υπερβολικό» μέτρο, προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις αν δεν αποσυρθεί η απαγόρευση.

http://patrinaki.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *