Το κυκλοφορούν δέμα: Δύο Ευρώ ή μία δραχμή; Τι άραγε ψηφίζουμε;

Το ισχυρό Ευρώ όπως το γνωρίζαμε τέλειωσε, μάλλον οριστικά και αμετάκλητα…. ‘Ήταν βλέπετε το πρώτο νόμισμα στην ιστορία της ανθρωπότητας που δεν αντιστοιχούσε σε κράτος, αλλά σε τράπεζα: την ΕΚΤ… Είμαστε δηλαδή στην εποχή των μεγάλων τραπεζών…
Κυκλοφορούν βεβαίως την τελευταία εβδομάδα, πριν τις συμβολικές και όχι μόνο εκλογές, δέματα και πακέτα με ή χωρίς περιεχόμενο εκρηκτικό, με ή χωρίς οργάνωση, με ή χωρίς ιδεολογία. Απαντούν όμως στο φόβο των βολεμένων: Ή μαζί μας ή με…….
(τις) βόμβες. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Αυτή όμως είναι η συμβολική τους προσπάθεια, μαζί βεβαίως με τον ορυμαγδό των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Εξουδετέρωσης (ΜΜΕ). Η πραγματική όμως πολιτική παίζεται με κέντρο το έλλειμμα, το χρέος, το ευρώ και τα δημόσια αγαθά και δικαιώματα.
Οι διαδικασίες της ελεγχόμενης πτώχευσης – πριν την ανεξέλεγκτη; – έχουν αρχίσει. Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά ένας άνθρωπος που δεν είναι «οικονομολόγος». Διαβάστε αν έχετε όρεξη και ενδιαφέρον το άρθρο του Δημήτρη Καζάκη στο προχθεσινό «Ποντίκι» και θα καταλάβετε: Πόλεμος στην πλάτη της Ελλάδας.

Φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει μαζί με την τρόϊκα «εθνικές» εκλογές – με ή χωρίς συνταγματικό πραξικόπημα αναβάλλοντας τις δεύτερες καλλικράτειες στις 14/11/10 – με τριπλό στόχο (εκτός και αν συμβεί να νικήσει ο φόβος αύριο την ψυχή και «θριαμβεύσουν» οι κεχρισμένοι του Pasok…, μη γένοιτο…):
α) Να γίνουν οι εκλογές με λίστα, ώστε να πάρει 151 ή περισσότερους «μπετοναρισμένους» βουλευτές το Pasok, εκμεταλλευόμενο το τριπλό συνδυασμό: φόβο, φθορά ΝΔ, κλοπή των 50 βουλευτών του πρώτου κόμματος. Έτσι θα υπάρχει μια δήθεν «νομιμοποίηση» για όλα τα πολύ σκληρά επερχόμενα δεινά ενάντια στο λαό, τα συλλογικά αγαθά και δικαιώματα, τη δημόσια περιουσία και τη μικρή ιδιοκτησία, ενάντια στην ίδια τη χώρα…
β) Να κάνουν συνένοχους σε μια μικρή συγκυβέρνηση τους πέριξ του Pasok (από κεντροαριστερά τη ΔΗΑΡΙ των Κύρκου-Κουβέλη – Πράσινους συστημικούς οικολόγους που αποτελούν συχνά και συγκοινωνούντα δοχεία ή από την κεντροδεξιά τους Ντορικούς που δοκιμάζονται σε μεγάλες πόλεις μέχρι και τους καρατζεροφικούς που είναι οι μνημονιακοί πατριώτες του .. κεφαλαίου…).
γ) Σε περίπτωση αποτυχίας των προηγουμένων σεναρίων να πάμε σε μεγάλη «οικουμενική» συγκυβέρνηση ξεπατώνοντας το σύστημα την εφεδρεία του συστήματος, δηλαδή τον σχεδόν δήθεν «αντιμνημονιακό» Σαμαρά που έχει δηλώσει ευθύς εξαρχής στους τοκογλύφους ότι θα το χρέος με τα πανωτόκια του θα πληρωθεί στο ακέραιο…
Και εμείς τι κάνουμε;

Εάν υπήρχε στοιχειώδες ενωμένο μέτωπο απάντησης στην πολυμέτωπη επίθεση θα μπορούσαμε να είχαμε οργανωμένη απονομιμοποίηση του Καλλικράτη στις 13 Περιφέρειες (οργανωμένο άκυρο π.χ.) και εναλλακτική απάντηση απέναντι στο προηγούμενο σχέδιο, όπως έχει γίνει π.χ. σε πολλές χώρες της λατινικής Αμερικής (π.χ. Ισημερνός-Εκουαδόρ ή έστω Αργεντινή).
Τώρα που αυτό απλά κυοφορείται ψηφίζουμε όχι μόνο «αντιμνημονιακά», αλλά κυρίως εκείνες τις δυνάμεις που δεν νομιμοποιούν το χρέος, θέλουν απεμπλοκή από τα παιχνίδια της Ευρωζώνης (μονό ή διπλό Ευρώ) και έχουν τη βούληση για ρήξη και με την ΕΕ των τραπεζών, την ντόπια φιλική της elite και των μεγάλων εταιρειών…
Ιδού η Ρόδος, ιδού και η (συμβολική) ψήφος.

Υστερόγραφο: Στους μεγάλους δήμους δεν πέφτουμε ούτε θύματα σε πρόσωπα που κατεβαίνουν με ελεγχόμενους δημάρχους της κατοχής, αλλά επιλέγουμε σχήματα που εγγυώνται την αντίσταση στη ληστρική επίθεση που ετοιμάζουν οι καλλικράτειοι δήμοι, ειδικά όταν τα σχήματα θα είναι «φιλοκατοχικά».

Καλό βόλι!!!

http://manitaritoubounou.wordpress.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ,ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΤΙ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ,(ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ MAΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ Η ΑΝ ΘΑ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ).ΑΝ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΝΟΡΜΑΛ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ 13 ΚΑΝΤΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟΣΧΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΕΔΑΦΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ,Η ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΘΡΑΚΗ ΔΡΑΜΑ ΣΕΡΡΕΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΑΥΤΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΙΚΡΗΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,Η ΑΠΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΠΡΕΦΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΛΕΙ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΑΛΛΥΤΕΡΟΣ Η Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Η ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,Η ΨΗΦΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ (ΟΠΟΙΟΙ ΝΑΝΑΙ)ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

    ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ,ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ Ο ΜΠΙΣΤΗΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΑΛΗΤΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΠΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΑΣΟΚ).

    ΠΑΙΔΙΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑ;Σ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ,ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ,ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ
    ΨΗΦΙΣΤΕ Η ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑ .
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΧΕΣΜΕΝΟΙ!!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ…Η ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ Η ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΕΤΣΙ ΠΕΣΤΑ !!!ΟΥΤΕΚΙ ΕΓΩ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ
    Η ΕΓΩ Η ΤΑ ΤΑΝΚΣ!!!!!!!ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΧΡΕΟΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ……….
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ..
    ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ "ΦΑΓΑΝ ΜΑΖΙ"…ΞΥΠΝΗΣΤΕ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΒΡΕΟΥΣΤ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΑΠΡΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟ! ΔΕ ΣΑΣ ΓΟΣΤΑΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ
    Σ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ
    ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΝΤ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ …ΒΓΑΛΕΙ????
    ΣΑΜΑΡΑΣ???ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ?????
    ΜΑΘΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ!!!!! ΟΙ ΑΛΛΟΙ????ΤΙ???
    ΒΡΕ ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ
    ΔΕ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ….ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ …ΚΛΕΦΤΕΣ……

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΠΟΙΟΣ Θ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ??????
    Η ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΤΗΝ ,…ΦΕΡΕΙ???Η ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟΠΛΟΥΤΑ ΖΩΑ?????ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΜΑ…..ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ….ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΒΡΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ……ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΤΙ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ??????????????

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ
    ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ…ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ…ΤΟΥΡΚΟΥΣ..ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ…..ΚΙΝΕΖΟΥΣ…..
    ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ??????ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΓΕΡΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΤΗΝΗ
    ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ!!!!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *