Δημοκρατική ανυπακοή…..

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Αφού «καρπώθηκαν» κατά φαντασία τη συντριβή ως νίκη οι πολιτικοί Αρχηγοί και ερμήνευσαν με το κομματικό τους θολό πρίσμα κατά το δοκούν την «επιτυχία» πουσημείωσαν τώρα αποφάσισαν ότι …..
ψηφίζουμε αυτοδιοικητικά….

Αυτή είναι η Δημοκρατία τους…..Ορίζουν τα κριτήρια των Εκλογών, τα ερμηνεύουνλάθος γιατί ήταν σαφέστατο το μήνυμα του λαού και….. συνεχίζουν τη «δουλειά» τους…

Το ζήτημα είναι ότι αυτή η φαύλη τακτική που συνεχίζεται από τη Μεταπολίτευση πρέπει να σταματήσει τώρα….Μοιάζουν με τους πνιγμένους που πιάνονται από τα μαλλιά τους σε μια ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη πολιτική τους επιβίωση…Ζήτησαν όλοι θυσίες και αλλαγές από το λαό χωρίς να αλλάξουν οι ίδιοι…Κι αυτή η μη μεταστροφή αποκαλύπτει όχι μόνο το ποιόν τους αλλά και τους σκοπούς τους…

Δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωποι που μας οδήγησαν σε λάθος δρόμο να εμφανίζονται ως οι οδηγοί που θα μας περάσουν από τις συμπληγάδες μιας τεχνητής οικονομικής κρίσης…
Αυτή τη Κυριακή είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να στείλουμε άλλο ένα μήνυμα….Ειδικά τώρα που ο πήχης «έπεσε»….Γιατί δε το περιμένουν…Η ανυπακοή είναι ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε την μεταστροφή…

Ανυπακοή όμως που θα εκφραστεί δημοκρατικά μέσα από την εκλογική διαδικασία….Είναι σημαντικό να στηρίξουμε το Λευκό ψηφοδέλτιο….

Το λέμε τόσο καιρό ότι για αυτές τις Εκλογές είναι η καλύτερη μορφή διαμαρτυρίας, η απαξίωση όχι μόνο της πολιτικής που ακολουθείται αλλά και όλου του πολιτικού κόσμου και εκφράζεται δια της συμμετοχής…

Τώρα που ουσιαστικά έμειναν μόνο τα κόμματα εξουσίας, οι κύριοι υπεύθυνοι ,είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ…..Στο χέρι μας είναι να τους κρατάμε προβληματισμένους….Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται με μικρά βήματα….

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

25 Comments

  1. Ανώνυμος

    Γρηγόρη, συμφωνώ με αυτά που λές στο 8΄09 σχόλιο… Αυτός όμως που δεν ψήφισε, κάτι ήθελε να πει αλλά δεν το είπε γιατί περιμένει να του πέσει από τον ουρανό ένας 'Σωτήρας' για να αρθρώσει αυτά που αδυνατεί να πει ο ίδιος. ΓΙΑΤΙ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Αν και γυναίκα, έχω μια ψυχρή άποψη για το θέμα. Έχουμε μια κατάσταση να διορθώσουμε. Τα εργαλεία (κόμματα, πρόσωπα, διεφθαρμένο σύστημα) που μας παρέχουν είναι ελλατωματικά. Ή κάνουμε ότι καλύτερο με αυτά που έχουμε ή σταματάμε να κλαιγόμαστε. Πρέπει να γίνουμε ΄πονηροί ψηφοφόροι΄. Η Δημοκρατία είναι δικιά μας υπόθεση και κανενός άλλου. Αν συνεχίσουμε να της γυρίζουμε την πλάτη αλλοίμονό μας.

    Reply
  2. v for vendetta....

    Aς τα πάρουμε από την αρχή….Αυτό που εκτιμώ είναι ότι επειδή στη χώρα μας υπήρχε ένα μεγάλος αριθμός βολεμένων με την ευρύτερη έννοια που ηθελημένα ή αθέλητα στήριζαν αυτό το πολιτικό σύστημα το οποίο πλέον δε μπορεί να τους συντηρήσεικαι τους πετάει είναι αυτό που καθυστερεί μια μαζική κινητοποίηση…Από την άλλη υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος που ακούει μόνο ειδήσεις και αν και αντιλαμβάνεται τη κατάσταση διατηρεί μια στρεβλή εικόνα που επηρεάζει την κρυστάλινη ενημέρωση του…. Όσο καθυστερούμε το αποδέχομαι ότι τόσο πιο εκρηκτική θα είναι μετά η κατάσταση,το είπα και πρίν…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    N.K
    Για να γίνω πιο σαφής εννοώ ανθρώπους που υποστηρίζονται από μικρά κόμματα εκτός βουλής ή καθαρούς ανεξάρτητους των οποίων οι απόψεις θεωρητικά τουλάχιστον συμφωνούν με τις δικές μου και έρχονται σε αντιπαράθεση με τα κόμματα που κυβερνούν. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τα κόμματα εξουσίας, άρα μια πιο συγκεκριμένη άποψη σε σχέση με αυτήν της απόχής που μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως. Πιο πιθανόν έτσι τα μεγάλα κόμματα να λάβουν υπόψιν αυτά τα μηνύματα και να αλλάξουν τη στάση τους όταν δουν τις καρέκλες τους να τρίζουν.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    10 Νοεμβρίου 2010 7:40 μ.μ. Αυτή οι πιο συγκεκριμένη άποψη δεν υπάρχει προς το παρων.

    Ν.Κ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Γρηγόρη, πες μου σε παρακαλώ τι είναι αυτό που περιμένει ο Έλληνας ψηφοφόρος; Πόσος καιρός ακόμα πρέπει να περάσει για να 'ενημερωθεί'; Αν και καταλαβαίνω την σημασία της πληροφορίας και της ενημέρωσης δεν ήμουν στην επανάσταση του ΄21 να δω πως λειτούργησαν τότε τα πράγματα. Στην εποχή μας όμως η ενημέρωση έχει φτάσει ξεκάθαρα στα όρια της παραενημέρωσης. Αυτό είναι τελικά το πρόβλημα;

    Εγώ πιο πολύ αισθάνομαι ότι ό Έλληνας έχει απομακρυνθεί τόσο πολύ από τους μηχανισμούς της 'Δημοκρατίας' και το αποτέλεσμα είναι να έχει δημιουργηθεί ένα 'έκτρωμα Δημοκρατίας' το οποίο του υποβάλλει και τον έχει εγκλωβίσει τώρα σε τρόπους εκλογικής συμπεριφοράς 'για να βρει το δίκιο του'. Ποιος θα ενσαρκώσει και θα εκφράσει τις ανησυχίες του Έλληνα ψηφοφόρου σε πολιτικό επίπεδο αν ο ίδιος ο ψηφοφόρος δεν τις σκιαγραφήσει πρώτα από μόνος του; Είδες πως αντηλήφθηκαν οι πολιτικοί μας την απόχή του 40%. Το αυτί τους δεν ίδρωσε. Τι σημαίνει απέχω ή ψηφίζω λευκό; Για τον άλφα μπορεί να σημαίνει διαμαρτυρία για το βρώμικο σύστημα, για τον βήτα που μια ζωή ψήφιζε ένα κόμμα μπορεί να σημαίνει ότι τιμωρεί αυτό το κόμμα αυτή τη φορά αλλά την επόμενη θα το ψηφίσει πάλι. Για τον γάμα μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο. Πως μπορούν όλοι αυτοί να γίνουν μια γροθιά;
    Το πολιτικό μας σύστημα έχει καταρρεύσει αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αυτός όμως που έχει την ολοκληρωτική ευθύνη για να το οριοθετήσει από εδώ και στο εξής είναι ο ίδιος ο λαός και αυτός φοβάται να το κάνει. Περιμένει μέσα από λευκές επιταγές να τον καταλάβει ο καιροσκόπος πολιτικός. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει.
    Το πρόβλημα για μένα βρίσκεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Έλληνας δεν έχει καταλάβει τον σημαντικότατο ρόλο που παίζει ο ίδιος στην Δημοκρατία. Οι πολιτικοί μας περιγελούν με ξεροκόμματα και άδεια λόγια κουνώντας στα μούτρα μας την ΄δέθεν Δημοκρατία' μας γιατί εμείς τους έχουμε δώσει το δικαίωμα.
    Όταν μιλάω για πιο επιθετική στάση εννοώ συμμετοχή στις εκλογές με πιο συγκεκριμένη άποψη. Όχι με αποχές και λευκές επιταγές. Εδώ δικαιολογώ όσους λένε: εντάξει, καλά τα λες αλλά ποιον να ψηφίσω; Και εγώ δεν ήξερα τι να ψηφίσω αλλά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ. Αναλαμβάνω την ευθύνη μου ως ψηφοφόρος να 'φτιάξω' την κατάσταση και όχι να τρέξω να κρυφτώ. Όταν μιλάω για το κλαδί που ίσως να πρέπει να κοφτεί για να επιβιώσει το δέντρο αυτό εννοώ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Γρηγόρη δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Οι αποφάσεις και οι εξελίξεις τρέχουν με τέτοια ταχύτητα που τα μικρα βήματα και τα λιθαράκια δεν μπορούν να την ανακόψουν. Παίζουν με την ψυχολογία των ανθρώπων και θα έρθουν την άλλη Κυριακή Θα σου δώσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας και ο λαός θα περιμένει να δει τα αποτελέσματα γεμάτος αισιοδοξία γι αυτό το μικρό βήμα που κατάφερε να κάνει. Και ο χρόνος θα περνάει και το δέντρο θα αρωσταίνει όλο και περισσότερο όλο και πιο βαθιά και όταν πια φτάσει στη ρίζα, όσο κι αν το κλαδέψεις….τετέλεσται.
    Πιστεύω πως ο λαός είναι ενημερωμένος και πεισμένος απλά φοβάται και περιμένει να δει όλο και περισσότερους να αντιδρούν δυναμικά.
    Όσο για το συσχετισμό σου με την Αργεντινή ας μην γελιόμαστε….το αναίμακτα έχει τελειώσει εδώ και πολύ καιρό.
    Το θέμα πλέων είναι αν προλαβαίνουμε.

    Ν.Κ.

    Reply
  7. v for vendetta....

    Και κάτι που έγραψα στο προηγούμενο κείμενο και θα το θεωρούσα παράλειψη αν δε το πώ και τώρα…Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν και θα συμμετάσχουν σε αυτή τη προσπάθεια…..

    Reply
  8. v for vendetta....

    Σαφέστατα αλλά για να συμβεί αυτό απαιτείται ήρεμη και ψύχραιμη ενημέρωση…Για να σου φέρω ένα παράδειγμα..Πρίν την Επανάσταση του 21 απέτυχαν οι εξεγέρσεις γιατί περιλάμβαναν περισσότερη ορμή και λιγότερη ενημέρωση…Όταν όμως ξεκίνησε η Επανάσταση του 21 επειδή είχαν ενημερωθεί και πειστεί οι άνθρωποι να πάρουν τα όπλα εδραιώθηκε γρήγορα…Με αυτή τη λογική το λέω και σε προσωπικό επίπεδο το προσπαθώ….

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Και εγώ, φίλε Γρηγόρη για αντίσταση μιλάω αλλά πιο επιθετικής μορφής αντίσταση. Ο χρόνος που περνάει με τον ΓΑΠ στο κεφάλι μας δεν είναι υπέρ μας.

    Reply
  10. v for vendetta....

    Kαλησπέρα φίλη μου…Μπορείς να με λές Γρηγόρη…
    Στην Αργεντινή τους πήρε ενάμιση χρόνο να το καταλάβουν…Εδώ είμαστε στον έκτο μήνα…Ελπίζω και παρακαλώ το Θεό να μη φτάσουν εκεί που έφτασαν τα πράγματα στην Αργεντινή αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο αν το αφήνουμε να προχωράει χωρίς τη παραμικρή αντίσταση…Μετά η συσσώρευση θα φέρει μια εκρηκτική κατάσταση ανεξέλεγκτη…Ενώ αν αντιδρούμε από τώρα μπορούμε αναίμακτα να διεκδικήσουμε αλλαγή πλεύσης αναίμακτα….

    Reply
  11. Ανώνυμος

    vendetta, είμαι η 4΄45, μακάρι να βγείς σωστός. Όμως φοβάμαι ότι έτσι όπως το πάμε, οι μεγάλες αλλαγές που περιμένεις θα γίνουν στο τέλος για εμάς αλλά χωρίς εμάς.

    Reply
  12. v for vendetta....

    Kαλησπέρα φίλοι μου…..
    Όταν πρωτοξεκίνησε η κατάσταση αυτή έπεσαν τα μεγάλα μέσα….Δημοσιογράφοι πολιτικοί και συνδικαλιστές για να μας πείσουν για τη ορθότητα…Υψώθηκαν εκατοντάδες φωνές μέσα από το Διαδίκτυο για να κατανοήσουμε πρωτίστως αυτή τη κατάσταση….Όλοι μαζί μπορούμε…
    Κι αν το ερμηνεύσαν όπως ήθελαν πιστέψτε με τους κάναμε να ανησυχήσουν…Κι αυτό είναι μια ΝΙΚΗ…
    Ελάτε να την ολοκληρώσουμε…Το μεγαλύτερο όμως θέμα πέρα από αυτό είναι ότι το κλίμα μεταστρέφεται…Επικοινωνείται το μύνημα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ο λαός αλλάζει τη διάθεση του…
    Οπως είπα οι μεγάλες αλλάγες ξεκινούν από μικρά βήματα και το λέω ιδίως για τους 2 τεέυταίους σχολιαστές…Μην απογοητεύεστε αλλά και μη πιστεύετε ότι και κάτι θα αλλάξει μέσα σε μόνο μια μέρα…Ας βάλουμε όλοι το δικό μας λιθαράκι σε μια μεγάλη προσπάθεια…Και θα νιώσουμε όλοι δικαιωμένοι…

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Εγώ πάλι δεν συμφωνώ με αυτήν την παθητική στάση των Ελλήνων ψηφοφόρων. Απέχουμε ή ψηφίζουμε λευκό/άκυρο για να τους 'κάνουμε να καταλάβουν' όταν ξέρουμε ότι στο τέλος θα τα κάνουν όλα δικά τους. Θα τα ερμηνεύσουν όπως αυτοί θέλουν. Πότε θα μάθουμε να δουλεύουμε με αυτά που έχουμε και δεν θα συμπεριφερόμαστε σα μικρά παιδάκια; Αυτό ειναι και το κύριο λάθος μας ως λαός. Δεν είμαστε πραγματιστές. Ή συμμετέχουμε σε αυτήν την Δημοκρατία ή όχι. Δεν υπάρχει μέση οδός.

    Τώρα που φτάσαμε στο δεύτερο γύρο και βγάλαμε τα 2 μεγάλα κόμματα με την αποχή μας (αναμενόμενο γιατί αυτό κάνει η αποχή – ενισχύει τον δικομματισμό) έχουμε στριμώξει τους εαυτούς μας σε μια κατάσταση όπου το μόνο που μας απομένει είναι το λευκό ή να διαλέξουμε έναν από τους δύο με την έννοια ποιος είναι ο λιγότερο χειρότερος. Καλά να πάθουμε.

    Θα ήθελα τον Ελληνικό λαό πιο δυναμικό. Έχουμε αποδεχτεί τη σαπίλα της ψευτοδημοκρατίας μας και λέμε ότι απέχουμε ή ότι ψηφίζουμε λευκό ενώ θα έπρεπε (και είναι καθήκον μας και αποκλειστικό μας δικαίωμα) να την αλλάξουμε και να την διαμορφώσουμε εμείς στα δικά μας θέλω. Αυτό δεν γίνεται με τη σιωπή μας αλλά με τη συμμετοχή μας και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κόψουμε και μερικά κλαδιά για να ζήσει το δέντρο ας είναι και έτσι. Αυτή η θυσία είναι προυπόθεση για έναν ώριμο ψηφοφόρο που ξέρει ότι το δέντρο θα γίνει μετά πιο γερό από πριν. Για να παρέμβουμε στο βρώμικο σύστημα θετικά πρέπει να το βλέπουμε βάζοντας τους εαυτούς μας από πάνω και όχι από κάτω. Εμείς το κατευθύνουμε και όχι αυτό εμάς. Εμείς θα το διδάξουμε όχι αυτό εμάς. Αυτό το σύστημα δεν πρόκειται να 'μας καταλάβει' και όποιος ελπίζει σε τέτοια φούμαρα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Ας γίνουμε λοιπόν και λίγο 'πονηροί' γιατί αυτό το σύστημα όχι μόνο δεν καταλαβαίνει αλλά διψάει και ζει μέσα από τους αγωνιστές που έχουν το χέρι στην καρδιά. Αυτούς θέλει γιατί όχι μόνο δεν μπορούν να το αγγίξουν αλλά το ενισχύουν.

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Κάντε ότι θέλετε, αποχή, λευκό η άκυρο Θα σας απαξιώσουν και πάλι. Θα το ερμηνεύσουν όπως τους βολεύει.
    Ένα 40% θα ψηφίσει (αδιάφοροι, κομματόσκυλα, λαμόγια και τσιράκια τους, βολεμένοι, πλούσιοι μαλάκες, αλλοδαποί, προδότες, ανεγκέφαλοι, ρουσφετολόγοι)αυτό τους φτάνει για να συνεχίσουν το έργο τους, όπως αμερική you know…
    Έχουν ισοπεδώσει τα ΠΑΝΤΑ
    Έχουν γελοιοποιήσει τη Δικαιοσύνη και περιμένετε να έχετε Δημοκρατία.
    Πόσα να ανεχτούμε ακόμα επιτέλους.
    Ξέρετε πολύ καλά ποιός είναι ο τρόπος που δεν θα μπορέσουν να παρερμηνεύσουν.
    Τι περιμένουμε.
    Το μήνυμα ο λάος το έστειλε αλλά αυτοί δεν το λάβανε όπως και αυτοί εστειλαν το μήνυμα στο λαό και ο λαός δεν έλαβε ακόμα…..

    N.K.

    Reply
  15. Ανώνυμος

    Σωστός 2:56….και η δικαιοσύνη πρέπει να λογοδοτήσει. όλοι οι εισαγγελείς και οι δικαστές που κάνουν πλάτες στους πολιτικούς!!

    Reply
  16. Ανώνυμος

    O 2.56, ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ

    Reply
  17. Ανώνυμος

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΩ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ KANENAN ( MONO AΚΥΡΟ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ – ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ )

    1. Διότι «απάτη είναι η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων με σκοπό το ίδιον οικονομικό όφελος» και μέχρι σήμερα όλοι οι πολιτικοί λένε ψέματα για το δικό τους οικονομικό όφελος και μόνον. Απατεώνες πολιτικάντηδες φτου σας………………..!!!!!!!!!!!!!!!
    2. Διότι συνεχίζει να υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία , ενώ ξεδιάντροπα κυνηγιέται ασύστολα ο απλός πολίτης.
    3. Διότι το πολιτικό μας σύστημα έχει μετατραπεί σε ένα μόρφωμα εξουσίας όπου κομματικές συμμορίες με πολιτικούς γκάγκστερ λυμαίνονται τους φόρους μας.
    4. Διότι αυτή την στιγμή η χώρα ζει έναν ιδιότυπο εμφύλιο ταξικό πόλεμο.
    ΟΙ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    5. Διότι αποδεδειγμένα είναι ξενόδουλα άνανδρα υποχείρια ξένων συμφερόντων που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή και το Ελληνικό Έθνος στον μαρασμό και τον εξευτελισμό.
    6. Διότι με την ψήφο μου στην ουσία αποδέχομαι όλα τα παραπάνω και τα νομιμοποιώ.

    ΚΑΘΙΚΙΑ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ- ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
    ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΥΡΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ
    Η χώρα χρειάζεται άμεσα αλλαγή του συντάγματος με κατάργηση του κατάπτυστου νόμου Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών , κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας , αναδρομικό πόθεν εσχες για τις περιουσίες όλων όσων πέρασαν από την πολιτική ζωή της χώρας από το 1974 και μετά ( χωρίς παραγραφή για κανέναν ) , απλή αναλογική , και πρόεδρο Δημοκρατίας εκλεγμένο από τον Ελληνικό λαό με εξουσία στα χέρια του ως ρυθμιστή του πολιτεύματος.
    Και όποιος κλεφτοκοτάς, που θέλει να κάνει τον πολιτικό νομίζει πως δεν μπορεί να μας κυβερνήσει επειδή θα λογοδοτεί για τις πράξεις του στην Δικαιοσύνη όπως όλοι οι πολίτες, να κάτσει σπίτι του και να μην ασχοληθεί……..!!!!!!!!!!!!!!!!
    « ΟΜΑΔΑ AΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Δ» (διέδωσε το ) 3T 9864999

    Reply
  18. Ανώνυμος

    βλέπω…ορισμένα παπαγαλάκια της αποχής, τώρα μας λένε ότι ψηφίζουν πασόκ. λες και εμείς τους λέγαμε άλλα πριν τις εκλογές. τεσπα…ούτε στο όνειρο τους ο κόσμος που απείχε θα πάει να ψηφίσει πασόκ. το πολύ πολύ να απέχει ξανά. Φίλοι απέχοντες…κάντε σας παρακαλώ το κόπο και πάτε στα εκλογικά κέντρα τη κυριακή και ψηφίστε λευκό=τίποτα για να πάψουν να μιλάνε και οι μεν και οι δε, και να πάψουν όλοι να σας ερμηνεύουν όπως θέλουν. Ο ένας σας θεωρεί πασόκους ο άλλος ΝΔ και όλοι οι υπόλοιποι προδώτες. δεν είναι κατάσταση αυτή..

    Reply
  19. Ανώνυμος

    Ότι και να μας λένε οι πολιτικοί, όπως και να θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα ποσοστά αποχής υπέρ τους, όλοι μας γνωρίζουμε γιατί ο κόσμος απείχε. Το θέμα είναι να υπάρξει μια δυναμική αντίδραση από εδώ και πέρα. Γιατί σημασία δεν έχει τόσο με ποίον τρόπο διάλεξε ο λαός να δείξει τη δυσαρέσκεια του…αλλά πόσο έγκαιρα θα το καταλάβουν οι πολιτικοί. Δυστυχώς δείχνουν ότι δε θέλουν να το καταλάβουν και κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στη λαοθάλασσα αγανάκτησης που τους περικυκλώνει….και προσπαθούν με νύχια και δόντια και με όσο χρόνο πλέον τους έχει απομείνει να εφαρμόσουν τη καταστροφική πολιτική τους, εις βάρος του λαού, εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας…και υπέρ όλων αυτών των ξένων δυνάμεων που μας έχουν επιβάλει τη καταστροφή. Σημασία έχει..από εδώ και πέρα ο λαός να αντιδράσει και να δράσει δυναμικά…να στήσει δικαστήρια και να τελειώνουμε μια και καλή με όλους αυτούς. Δε κινδυνεύουμε πια από κανέναν….ότι είχαμε να χάσουμε το χάσαμε. Μόνο η αξιοπρέπεια μας έχει μείνει και αυτή θα πρέπει να υπερασπιστούμε….ανακτώντας ξανά την ελευθερία μας!! Το μήνυμα εστάλη από τις κάλπες τη προηγούμενη κυριακή , θα ξανασταλθεί την επόμενη….και από κεί και πέρα εύχομαι να αναλάβουμε δυναμική δράση πλέον. Οχι αποχή , ναι στο λευκό.

    Reply
  20. ΜΑΙΡΗ

    Συμφωνώ μαζί σου Γρηγόρη το λευκό είναι άμεση απάντηση που εκφράζει την δυσαρεσκειά μας και δεν μπορεί να παρερμηνευτεί.Ψηφίζουμε λευκό και τους μαυρίζουμε

    Reply
  21. Ανώνυμος

    325 ΔΗΜΑΡΧΟΙ Χ 3000 ΕΥΡΟ=975.000 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

    54 ΝΟΜΑΡΧΕΣ Χ 3000 ΕΥΡΟ=152.000 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΩΝ

    ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΙΣΧΝΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ;

    ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

    ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΟΥΤΕ ΗΠΑ ΟΥΤΕ ΡΩΣΙΑ ΟΥΤΕ ΕΕ ΕΙΜΑΣΤΕ

    54 ΚΛΙΚ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ 325 ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ!!!

    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

    Με σύνθημα λοιπόν «Ψηφίζω Λευκό για να τους Μαυρίσω» μετέχουμε στο Κίνημα του Λευκού στη προσπάθεια να στείλουμε το ορθό μήνυμα στο πολιτικό σκηνικό αλλά και να το ταρακουνήσουμε……

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *