Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες!

Έχετε πάει ποτέ για ύπνο χωρίς να έχετε κάτι σπουδαίο να θυμηθείτε από τη διάρκεια της ημέρας;
Αν απαντήσατε ναι στο παραπάνω ερώτημα, τότε μάλλον πρέπει να ξεκινήσετε να ζείτε με στόχους. Αυτό σημαίνει απλά πως πρέπει να είστε γνώστης για το καθετί που συμβαίνει στη ζωή σας και οι ενέργειές σας να στοχεύουν σε κάτι. Είναι μια μικρή, αλλά ουσιαστική αλλαγή προοπτικής στη ζωή σας, που είναι ευκολότερο να επιτευχθεί απ’ όσο νομίζετε.

Ακολουθούν τρόποι για να αρχίσετε να ζείτε με περισσότερη πρόθεση στη ζωή σας…

Βρείτε μία καλή στάση για αναπνοές και κάντε την κάθε μέρα!

Απλά καθίστε κάπου. Αναπνεύστε για λίγα λεπτά. Εκπνεύστε μέσω της μύτης σας. Στη συνέχεια επαναλάβετε το ίδιο, αλλά εκπνεύστε από το στόμα σας. Μην σκέφτεστε κάτι συγκεκριμένο, απλά αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί οπουδήποτε θέλει να πάει. Αλλά να είστε συγκεντρωμένοι στις αναπνοές. Προσέξτε τις αισθήσεις σας, καθώς αναπνέετε, και συνεχίστε. Αναπνεύστε βαθιά. Εκπνεύστε.

Αγνοήστε το τηλέφωνό σας.

Πόσες φορές την ημέρα το τηλέφωνό σας απαιτεί άμεση προσοχή; Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις για μία ημέρα και απαντήστε σε όλα τα μηνύματα στο τέλος αυτής. Στην αρχή είναι δύσκολο, όμως σιγά – σιγά θα κατανοήσετε πως δεν σας λείπει και πως δεν σας είναι απαραίτητο- τουλάχιστον όχι τόσο, ώστε να το κοιτάζετε ανά λεπτό.

Θέστε περισσότερες ερωτήσεις στον εαυτό σας.

Ξεκινήστε τη μέρα σας ζητώντας από τον εαυτό σας να απαντήσει ακόμα και στις πιο απλές ερωτήσεις σχετικά με τα πράγματα και τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε. Γιατί υπάρχουν εφημερίδες; Πού οφείλετε η άνοστη γεύση στα τρόφιμα; Όσες περισσότερες ερωτήσεις κάνετε στον εαυτό σας, τόσο πιο περίεργος θα γίνετε από καιρό σε καιρό. Έτσι, όταν θα είστε αντιμέτωποι με μια ερώτηση που αφορά τη ζωή σας, θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να την απαντήσετε.

Να ανησυχείτε μόνο σε συγκεκριμένες ώρες.

Αφιερώστε 20 λεπτά προς το τέλος της ημέρας για τις ανησυχίες. Κάθε φορά που θα σας κατακλύζει μία ανησυχία για κάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, σταματήστε την. Σημειώστε τη σε ένα χαρτί. Προς το τέλος της ημέρας διαβάστε όλες τις ανησυχίες σας και προσπαθήστε να τις αντιμετωπίσετε. Αν ξεπεράσετε τα 20 λεπτά, τότε σταματήστε πάλι. Αφήστε τις ανησυχίες σας για την επόμενη μέρα.

Ψάξτε για τα μικρά πράγματα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες προσπαθήστε να ανακαλύψετε πράγματα που δεν έχετε παρατηρήσει μέσα στην ημέρα σας. Δίνοντας αξία ακόμα και στα πιο μικρά και ασήμαντα πράγματα που έρχονται στη ζωή σας, θα μπορέσετε να ζήσετε μία πιο ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή.

Καταγράψτε την ημέρα σας.

Δοκιμάστε να κρατήσετε ένα ημερήσιο ημερολόγιο για το υπόλοιπο του μήνα. Καταγράψετε την ημέρα σας σε μια γραμμή ή μια σελίδα. Προσπαθήστε όμως, να καταγράψετε περισσότερο τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας. Ο καλύτερος τρόπος για να παρατηρήσετε τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή σας – είναι να καταγράψετε την ημέρα σας και να την επανεξετάσετε.

Κάντε ένα πράγμα τη φορά.

Αν διαβάζετε, ενώ απαντάτε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ενώ τρώτε ένα σάντουιτς, σταματήστε το. Αφιερώστε χρόνο για το καθετί που κάνετε ξεχωριστά. Προσπαθώντας να κάνετε τα πάντα, μειώνεται η παραγωγικότητά σας και ζείτε μέσα στην ένταση και το άγχος. Κάντε ένα πράγμα τη φορά. Αφήστε τον εαυτό σας να απολαύσει το σάντουιτς και συνεχίστε αργότερα το διάβασμα.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *