Επιστολή ΠΙΣ προς Εισαγγελέα

Επιστολή προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), την Τετάρτη, 23 Ιουλίου, με την οποία ζητά “η Δικαιοσύνη να προβεί σε…
όλες τις ενέργειες, τόσο για την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας όσο και την αποτροπή από τα ΜΜΕ ενεργειών που ζημιώνουν ανεπανόρθωτα την υγεία, την περίθαλψη, την τιμή του ιατρικού σώματος, και κλονίζουν τη σχέση εμπιστοσύνης ιατρού – ασθενή”. Αφορμή για την επιστολη ήταν αφενός τα κρούσματα διαφθοράς στο χώρο της Υγείας, το τελευταίο διάστημα, όσο και δημοσιεύματα που θίγουν την ιατρική κοινότητα -όπως του δημοσιογράφου, Τάκη Μίχα στον ιστότοπο protagon.gr- στον οποίο γίνεται ονομαστική αναφορά στην επιστολή προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, μίλησε στο SofokleousIn, για τα επόμενα βήματα της ιατρικής κοινότητας πάνω στο λεπτό αλλά κρίσιμο αυτό ζήτημα αλλά και για την αντιμετώπιση που θεωρεί δέουσα εκ μέρους του τύπου, σε παρόμοια περιστατικά.

Sof.: Η κίνησή σας να ζητήσετε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προβεί στις ενέργειες που χρειάζονται για την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας ήταν πολύ εύστοχη. Εσείς, από τη μεριά σας, σκοπεύετε να λάβετε κάποια μέτρα που θα προλάβουν παρόμοια περιστατικά;

Μ. Βλαστ.: Σκοπεύω να ζητήσω από το Διοικητικό Συμβούλιο, να ασχοληθεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ) έντονα με το φαινόμενο της διαφθοράς, μέσα από την ενημέρωση του κοινού, με καταχωρήσεις στον τύπο και στο διαδίκτυο, καθώς και με ραδιοφωνική εκστρατεία, προκειμένου να αποφεύγει τις οποιεσδήποτε κινήσεις χρηματισμού στο δημόσιο σύστημα διότι είναι συνυπεύθυνο για τη συνεχιζόμενη διαφθορά.

Επίσης, σχεδιάζουμε τη δημιουργία Γραφείου Καταγγελιών για τους πολίτες με ειδική Τηλεφωνική Γραμμή, ώστε εμπιστευτικά να αναφέρουν περιστατικά και στη συνέχεια ο Π.Ι.Σ να ενεργεί σε συνεργασία με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Sof.: Τι θα θέλατε να πείτε σε εκείνους τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που θίγουν με τα δημοσιεύματά τους και τις γενικευμένες κρίσεις τους συλλήβδην το σύνολο των γιατρών;

Μ. Βλαστ.: Ο Π.Ι.Σ θέλει να ζητήσει από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να είναι προσεκτικοί στα δημοσιεύματά τους, να μη θίγουν την τιμή και την υπόληψη του ιατρικού κόσμου. Τα ΜΜΕ, σε συνέργεια με τον Π.Ι.Σ και τους κρατικούς φορείς να ενημερώσουμε επαρκώς τους πολίτες, ώστε να αποτραπεί το φαινόμενο της διαφθοράς που θίγει την αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη αλλά και το σύνολο της κοινωνίας μας.

Συνημμένη μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή του ΠΙΣ προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *