ΖΩΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΥ (ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ)


Την Τρίτη 1 Ιουν. 2010 στις 16:30 θα αποκλεισθεί η διέλευση οχημάτων από τις οδούς Βάρης –Κορωπίου στο ύψος της Σχολής Ευελπιδων και η Λεωφόρος Λαυρίου στα Γλυκά Νερά από… κατοίκους των όμορων δήμων σε αντίδραση διαμαρτυρίας ενάντια στο ορισμό ζωνών χρήσης της ανατολικής πλευράς του Υμηττού, η οποία απαγορεύει κάθε μορφή δραστηριότητας στη «πράσινη ζώνη» στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι παραπάνω ζώνες έχουν επεκταθεί μέχρι των ορίων σχεδίων πόλεως των Δήμων Παιανίας-Κορωπίου-Βάρης αχρηστεύοντας οποιαδήποτε ιδιοκτησία καθιστώντας αυτή φτηνή λεία για κάθε μορφή συμφέροντα ακόμη και του «κράτους» που επιμένει να την φορολογεί επειδή βρίσκεται κοντά στην Αθήνα.
Το εκάστοτε «κράτος» όμως δεν έδειξε την ιδία ευαισθησία όταν επέτρεψε τον …

… αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων στις περιοχές Βούλας –Γλυφάδας (κρεμαστό λαγό)-Ηλιούπολης-Ελληνικού-Καρέας-Βύρωνας, όπως και στη τσιμεντοποίηση της Πεντέλης (τη κάψανε 5 φορές) και Νέας Μάκρης, όπως επίσης και περιοχές Πάρνηθας (Θρακομακεδόνες), ορισμένες από αυτές τις ενέταξε στο σχέδιο Πόλης.

Τώρα που τσιμεντοποίησαν τα πάντα μέχρι και τις κορυφές των παραπάνω περιοχών (είναι πολλά τα λεφτά!!!) θέσπισαν πράσινες τις αγροτικές περιοχές στις ανατολικές καταπτώσεις του Υμηττού για να δικαιολογήσουν την «οικολογική» τους συνείδηση.
Αίσχος. Έρχονται σήμερα τα λαμόγια κυβερνητικά και μη που εξαιτίας της οικολογικής απόφασης της εξουσίας αγοράζουν στη ξεφτίλα εκτάσεις και αργότερα θα βρουν και μια «κυβέρνηση ή έναν υπουργό που θα τα παίρνει» να αλλάξουν τις ζώνες χρήσεις και να κάνουν ότι θέλουν.

Η αλητεία είναι διαχρονική από την εποχή του 1960, όταν ανοίχθηκε ο παραλιακός δρόμος προς το Σούνιο απαγόρευαν την οίκηση από την μεριά της θάλασσας, την βαπτίσαν κιόλας θαλάσσια ζώνη με αποτέλεσμα να αγοραστούν τσάμπα οι παραθαλάσσιες εκτάσεις και σήμερα να έχει γεμίσει με βίλες απαγορεύοντας τη πρόσβαση προς τις παραλίες.
staratalogia.blogspot

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *