Πολιτική αξιοπρέπεια ή αξιοπρεπής πολιτική­ ­?

Κάποτε ήταν λέξεις με σημασία , σήμερα παραμένουν απλές λέξεις αύριο μπορούν να φύγουν και από το λεξιλόγιο.
Ποιο είναι, όμως, το θετικό περιεχόμενο της Υπέρβασης;
Είναι η Αξιοπρέπεια σε προσωπικό επίπεδο, η Δικαιοσύνη σε κοινωνικό επίπεδο και η Ελευθερία σε εθνικό επίπεδο.
Πολιτική αξιοπρέπεια ή αξιοπρεπής πολιτική­ ­?
Αυτό όμως, αποτελεί ομολογία του χυδαιότερου κυνισμού… Η έλλειψη αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας στην πολιτική, οδηγεί στην αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης των ….
πολιτών και στην υπονόμευση της ίδιας της Δημοκρατίας.
Κάποιος θυσίασε αξιώματα, θώκους και ηγετικές προοπτικές μέσα στο παλαιοκομματικό κατεστημένο, γιατί διέβλεψε εγκαίρως ότι δεν μπορούσε να το υπηρετήσει χωρίς να χάσει την αξιοπιστία του. Κι όσοι τον ακολούθησαν προτίμησαν το δύσκολο δρόμο της σύγκρουσης με το κατεστημένο και τα διαπλεκόμενα παρακλάδια του, παρά τον «εύκολο δρόμο» της υποταγής σε αυτά. Ο ίδιος άνθρωπος αυτή την στιγμή πρέπει να βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, σίγουρα όχι αυτήν που επικαλείται, τέτοια ώστε να πρέπει να απαρνηθεί την βασική αρχή της αξιοπρέπειας ενός πολιτικού.
Πρέπει όμως να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.
Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ανάμεσα στην Πολιτική και την Αξιοπιστία.
Η μόνη ρεαλιστική πολιτική σε μια σύγχρονη δημοκρατία είναι αυτή που σέβεται τη νοημοσύνη των πολιτών και περιφρουρεί την αξιοπιστία των πολιτικών.
Με την κομματική πειθαρχία που επεβλήθη τινάχθηκαν όλα στον αέρα. Ακόμα ένας δυνάστης του συστήματος έχασε την ευκαιρία να καταλάβει τον λανθασμένο δρόμο που ακολουθεί. Έχασε την ευκαιρία να ακούσει την φωνή του νοήμονος λαού μέσω της αξιοπιστίας των βουλευτών του.
Όταν τον ψήφισαν για πρόεδρο πιστέψανε ότι είναι ένας περήφανος Έλληνας και πατριώτης. Είχε όραμα και ελπίδα. Δυστυχώς όμως καθημερινώς καταρρακώνεται η προσωπικότητα και η περηφάνια του από τους Ευρωπαίους “φίλους του” και μαζί του ξευτελίζεται ένας ολόκληρος λαός.

Αγορά που δεν στηρίζεται στη κοινωνική δικαιοσύνη είναι αδιέξοδη και ναρκοθετημένη. Δεν πρέπει να θυσιάσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη στο βωμό καμιάς ανάπτυξης.
Μια δημοκρατία δεν μπορεί να αντέξει, όταν τα 2/3 του λάου θυσιάζονται για να πλουτίσει το άλλο τρίτο. Αυτό δεν είναι «λογική αγοράς». Αυτό είναι απλώς αγοραία λογική. Δεν είναι Φιλελευθερισμός. Είναι ασυδοσία. Κι είναι κρίσιμο να αντιληφθούμε ότι φιλελευθερισμός δεν σημαίνει ασυδοσία

Δικαιοσύνη δεν σημαίνει εξίσωση στη μιζέρια, αλλά ισότητα ευκαιριών για όλους, κίνητρα για τους ικανούς και αίσθημα ασφάλειας για τους αδύναμους. Αυτή άλλωστε, είναι η «συνταγή» που ακολούθησαν όλα τα σύγχρονα κράτη που έκαναν μια στοιχειώδη προκοπή. Όπου υπήρξε μακροχρόνια πραγματική ανάπτυξη συνοδεύτηκε κι από ευημερία.
Κι όπου υπήρξε ευημερία, ενισχύθηκε – δεν υπονομεύθηκε – η Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Είναι μεγάλο λάθος να υποστηρίζεται ότι ο εκσυγχρονισμός προϋποθέτει την εγκατάλειψη όλων των εθνικών μετώπων. Ότι πρέπει να «εκσυγχρονιστούμε», έστω και με κόστος την εθνική συρρίκνωση. Την αποδοχή «τετελεσμένων», την συνθηκολόγηση των γειτόνων μας με τις απαράδεκτες απαιτήσεις του, την ενθάρρυνση αντιπάλων που συνεχώς αποθρασύνονται σε βάρος μας.
Δυστυχώς όμως πέρασαν το παρακάτω δόγμα και το απεδέχθη και ο ανώτατος άρχοντας.
. Την Τρίτη το βράδυ, ενώπιον του η Πρόεδρος της Βουλής, κ. Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη, συνοδευόμενη από τους πέντε Αντιπροέδρους, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας καθώς και ότι στην διάρκεια της θητείας του η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι έτοιμη να προβεί, χάριν της …ειρήνης και της …ευημερίας, σε μείωση των εθνικών μας συνόρων και στον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας. Στην αντιφώνηση του ο κ. Παπούλιας, αντί να ζητήσει εξηγήσεις από την Πρόεδρο της Βουλής για τα περί «μείωσης των συνόρων και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας» είπε: «Ευχαριστώ θερμά για τη μεγάλη τιμή, την οποία αποδέχομαι με αίσθημα ευθύνης».
Δελτιο ειδησεων 15.2.2005
Αλλά ο εκσυγχρονισμός δεν προϋποθέτει τη συρρίκνωση όπως η ανάπτυξη δεν προϋποθέτει την αδικία όπως η πολιτική δεν στηρίζεται στον κυνισμό και την εξαπάτηση. Ο εκσυγχρονισμός της χώρας είναι απολύτως συμβατός με την εθνική επιβίωση όπως η ανάπτυξη είναι απολύτως συμβατή με την κοινωνική δικαιοσύνη, όπως η πολιτική είναι απολύτως συμβατή με την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία.
Σήμερα όλοι τα έχουν μαζί σου, έπεσες στη παγίδα του Παπανδρέου, τον έβγαλες από το κάδρο, ανέλαβες βάρος που δεν σε ανήκει , εκτός αν τα βρήκατε μεταξύ σας.
Και η έννοια υπέρβαση κατάντησε να θεωρείται διαγωνισμός με σας και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος από τους δυο σχηματισμούς θα καταστρέψει ποιο γρήγορα τον κοινωνικό ιστό, θα φτωχοποιήσει τη χώρα και στο τέλος θα την ξεπουλήσει.
Διότι είναι αδύνατο να πιστεύετε – όποιοι και αν τα δέχεστε – ότι τα μέτρα αυτά που υπογράψετε μπορούν να μετριάσουν την ύφεση και να ξεκινήσουν κάποια πρώτα σκιρτήματα ανάκαμψης και αυτά μπορούν να γίνουν μόνο με τροποποιήσεις στο μίγμα πολιτικής.

Όταν σαν οικονομολόγοι γνωρίζετε ότι επί πέντε χρόνια ύφεση πάνω από 7% για να σωθεί η χώρα δεν χρειάζεται σκιρτήματα- καρδιάς – ανάκαμψης αλλά άμεσα δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί καθαρά και με όλους τους τρόπους, λένε και σήμερα, < θα υπογράψετε τα πάντα > και μάλιστα όπως και στον προϋπολογισμό υπήρχε λευκή σελίδα έτσι και εδώ υπογράψατε κουκίδες που θα γίνουν αριθμοί και θα αντιστοιχούν σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση ψυχών.
Δεν ενδιαφέρει κανένα από την τρόικα για τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνεται. Όλα θα πέφτουν στο κενό. Όσοι μελέτησαν το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τους εφαρμοστικούς νόμους γνωρίζουν ότι υπογράψατε τα πάντα και σήμερα απαιτούν την εφαρμογή τους.
Δεν είναι όμως σωστό για ένα πρόεδρο κόμματος να ανακοινώνει στον Ελληνικό λαό ότι αποφύγαμε τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων χωρίς να προσδιορίζεται το ποσόν της μείωσης και τελικά να καρατομούνται οι επικουρικές και οι κύριες συντάξεις για τρίτη φορά. Να λένε ότι σώσαμε με διαπραγμάτευση τον 13ον και 14ον μισθό όταν οι εργαζόμενοι έχουν χάσει με την μείωση του κατώτατου μισθού άλλους 2 με 3 μισθούς και ο Σόιμπλερ να ανακοινώνει και άλλη μείωση μισθών.
Τι θα πείτε σήμερα που ανακοινωθήκαν τα μέτρα για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών που παρασύρουν προς τα πάνω άλλους 17 φόρους? Την οριζόντια περικοπή των συντάξεων ? Ακόμα και για τον ειδικό λογαριασμό που ούτε καν τον συζητούσατε , τώρα τον υπογράψετε?
Σύμφωνα με αυτά που γράφονται , με την αποδοχή του “ειδικού λογαριασμού”, η Ελλάδα θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με την απειλή εσωτερικής στάσης πληρωμών. Θα πρέπει να λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα καθώς θα έχει υποχρεωθεί να καλύπτει μόνη της τα ελλείμματα της. Αυτό στην κυριολεξία είναι το μαρτύριο της σταγόνας. Ότι χειρότερο υπάρχει.
Με τον “ειδικό λογαριασμό”, οι πιστωτές θα είναι απόλυτα ασφαλείς. Η ΕΕ και το ΔΝΤ θα εκταμιεύουν κατά προτεραιότητα τα χρήματα που θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή των εξωτερικών υποχρεώσεων της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει ότι το δημόσιο θα διοχετεύει άμεσα σε αυτόν τα έσοδά του και οι Έλληνες ας πάνε να πνιγούν.
Αλήθεια, υπάρχει καμιά διαφορά από το αποικιοκρατικό μονοπώλιο που επεβλήθη στην εποχή του Τρικούπη?
Δώσατε υποτίθεται σε όλα τα παραπάνω το μεγαλύτερο βάρος της διαπραγμάτευσης σας. Το αποτέλεσμα είναι μηδενικό.
Δεν μας νοιάζει τι λέει ο Παπαδήμιος, που με ύφος δέκα καρδιναλίων, βγήκε και ανήγγειλε σαν άλλως Μωυσή τις 7 πληγές του Φαραώ.

Δεν θα έχουμε καύσιμα ,μήπως σήμερα έχουμε με την τιμή που πήγαν?
Δεν θα έχετε φάρμακα, μήπως και σήμερα με την αύξηση της συμμετοχής στη τιμή , το κλείσιμο των Νοσοκομείων την μείωση του Νοσοκομειακού προσωπικού θα υπάρχει υγεία ?
…….τα παιδιά σας δεν θα έχουν γάλα γιατί θα ψοφήσουν οι αγελάδες τα γίδια και τα πρόβατα ……

Δική σας είναι η θεωρία του σπιράλ που έχει πραγματικό αποτέλεσμα την μείωση περαιτέρω των μισθών και των συντάξεων, διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία, κατεβάζει το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων, αυξάνει τους αστέγους, προωθεί την πορνεία, έχει την εγκληματικότητα εκτός ελέγχου έτσι ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί κανένας πια και να αλλοτριωθεί το γωνιακό οικόπεδο ΕΛΛΑΣ .
Δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε έναν αρχηγό να σκύβει το κεφάλι στους δανειστές μας.
Κάνε και μια δεύτερη σκέψη. Γιατί να γίνουμε αιχμάλωτοι των Γερμανών; Που οδηγείς την Ελλάδα; Γιατί Έλληνες για να κυβερνήσεις δεν θα υπάρχουν!
Οι μεγάλοι ηγέτες λένε και ΟΧΙ. Έχουν ετοιμάσει και δεύτερο και τρίτο πλάνο και δεν πηγαίνουν αμαχητί να παραδοθούν στη Γαλογερμανική Αυτοκρατορία της Ευρώπης.
Γιατί αυτή δεν είναι η Ευρώπη των λαών και των πολιτισμών, είναι η Ευρώπη των αγορών του Κεφαλαίου των ευρω – γραφειοκρατών.
Γι’ αυτό και σήμερα παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ τα λόγια του στρατηγού Ντε Γκώλ. ο οποίος οραματιζόταν «την Ευρώπη των πατρίδων» και κατήγγειλε «την Ευρώπη των απάτριδων»…
Αν απορρίψουμε σήμερα τη μεγάλη Ευρωπαϊκή κληρονομιά του Ντε Γκώλ και του Αντενάουερ που έθεσαν τα θεμέλια της σημερινή Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, τι απομένει άραγε από το Ευρωπαϊκό όραμα; Η Ευρώπη των αλλεπάλληλων πακέτων, της «δημιουργικής λογιστικής», των καυγάδων, της μονίμου λιτότητας και της εξαθλίωσης των λαών.
Και στο κάτω, κάτω της γραφής ούτε η γιαγιά σου, ούτε ο παππούς του, σας έδωσαν την Ελλάδα σαν προικοσύμφωνο.

1+1+1….πολίτης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *