Θέλει… ξεΜΑΤΙΑΣμα!

Με δύο γκολ του Ματίας Ιγκλέσιας, που έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ο Ατρόμητος έφυγε με το διπλό (1-2) από την έδρα του Παναθηναϊκού και κράτησε για….

πάρτη του την 3η θέση της βαθμολογίας. Το Τριφύλλι είχε προηγηθεί με τον Μπεργκ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σουηδό να τραυματίζεται από τον Τριανταφυλλόπουλο πάνω στον πανηγυρισμό και να αποχωρεί!

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-1-3-2. Στο τέρμα ο Κοτσόλης, οι Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ και Νάνο στην άμυνα, ο Μέντες κόφτης, δεξιά ο Πράνιτς, αριστερά ο Ζέκα, σε ρόλο δεκαριού ο Αμπέντ και επιθετικό δίδυμο οι Μπεργκ-Καρέλης.

Απ’ την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-4-2. Στην εστία ο Τζενάμο, οι Νάστος, Λαζαρίδης, Φυτανίδης και Γιαννούλης στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Ιγκλέσιας και Δημούτσος, δεξιά ο Ούμπιντες, αριστερά ο Μπρίτο και στην επίθεση οι Καραμάνος-Παπαδόπουλος.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε φάσεις για τις δυο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να έχει μεν την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει τους Περιστεριώτες, οι οποίοι είχαν δύο καλά μακρινά σουτ από τον Ούμπιντες και τον Μπρίτο που πέρασαν ελάχιστα άουτ από την εστία του Κοτσόλη.

Ο Μπεργκ προειδοποίησε στο 38′ με γυριστό σουτ που έφυγε λίγο άουτ και στο 42ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, όταν πήρε τη μπάλα στο κενό χώρο από κεφαλιά πάσα του Καρέλη και προλαβαίνοντας στην έξοδο τον Τζενάμο έκανε τη λόμπα γράφοντας το 1-0.

Το κακό για τους πράσινους είναι πως στον πανηγυρισμό ο Τριανταφυλλόπουλος έπεσε άτσαλα πάνω του με συνέπεια ο Σουηδός να τραυματιστεί και να δώσει τη θέση του στον Κλωναρίδη πριν βγει το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Πίτου Γκαρσία πήρε τη θέση του Δημούτσου στην ενδεκάδα του Ατρομήτου, με τον Κλωναρίδη να χάνει απίστευτη ευκαιρία από τα δύο μέτρα σουτάροντας πάνω από την εστία του Τζενάμο, ύστερα από πάσα του Αμπέιντ.

Στο 54′ ήταν η σειρά του Ατρόμητο να χάσει τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν ο Καραμάνος έκλεψε τη μπάλα σε γύρισμα του Σίλντενφελντ προς τον Κοτσόλη, με τον επιθετικό του Ατρομήτου να περνάει τον γκολκίπερ των πρασίνων, αλλά να αστοχεί προ κενής εστίας.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τριανταφυλλόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε, αλλά ο Τζενάμο έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε κρατώντας ζωντανό τον Ατρόμητο, που μέσα σε 5 λεπτά έκανε την μεγάλη ανατροπή, με πρωταγωνιστές του Ούμπιντες που σέρβιρε και τον Ιγκλέσιας που εκτελούσε με το πόδι (60′) και το κεφάλι (65′), φέρνοντας ψυχρολουσία στην Λεωφόρο.

Ο Αναστασίου πέρασε τον Ατζαγκούν και τον Μαρινάκη αντί των Αμπέιντ και Τριανταφυλλόπουλου, με τον Παναθηναϊκό ενδιάμεσα από τα γκολ του Ιγκλέσιας να χάνει τεράστια ευκαιρία, με τον Πράνιτς να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά αλλά ο Γιαννούλης απομάκρυνε προ του Κλωναρίδη που ήταν έτοιμος να σκοράρει!

Οι πράσινοι πίεσαν στο τέλος για να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται από το ματς, αλλά ελλείψει Μπεργκ και γενικότερα φορ περιοχής δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Τζενάμο κι έτσι ο Ατρόμητος έφυγε με το τρίποντο από την Λεωφόρο κρατώντας την 3η θέση και ξεφεύγοντας 4 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (69′ Μαρινάκης), Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπεϊντ (66′ Ατζαγκούν), Καρέλης, Μπεργκ (44′ λ.τρ Κλωναρίδης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τζενάμο, Νάστος, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας (83′ Μπάλλας), Δημούτσος (46′ Γκαρσία), Ουμπιντες, Μπρίτο (72′ Φάμπιο), Καραμάνος, Παπαδόπουλος.

sport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *