Ραγδαία εξάπλωση των καλάσνικοφ

Αλματώδης είναι η αύξηση του αριθμού των καλάσνικοφ που «κυκλοφορούν» στη χώρα μας, όπως παραδέχθηκε άλλωστε προχθές στη Βουλή ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά προς τους βουλευτές, στη Διαρκή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: «Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην….
οποία πραγματοποιούνται επιθέσεις καθημερινά με καλάσνικοφ», ενώ έκανε λόγο για εξελιγμένες επιθέσεις κατά των αστυνομικών και περίεργη συνεύρεση ατόμων του αναρχικού χώρου με φασίζουσες ακροδεξιές νοοτροπίες με στόχο το Κοινοβούλιο. Η χρήση του ρωσικού πολεμικού όπλου (σ.σ. καλασνικοφ) παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στην χώρα μας, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις με το εν λόγω όπλο για εγκληματικές πράξεις να βρίσκονται –δυστυχώς – στην καθημερινότητά μας. Ενδεικτικό είναι ότι πλέον θεωρείται σύνηθες το γεγονός σε μια εγκληματική ενέργεια να χρησιμοποιείται καλάσνικοφ.
Επιπρόσθετα εκείνο όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ανάμεσα στους βουλευτές ήταν η αποκάλυψη που έκανε ο Αρχηγός της Αστυνομίας για την μετάλλαξη της βόμβας… μολότοφ, από εμπρηστική βόμβα σε… εκρηκτική. Και αυτό, όπως είπε, είναι ελληνική εφεύρεση: «Η κλασική μολότοφ από εμπρηστική γίνεται εκρηκτική χρησιμοποιώντας βεγγαλικά με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Στο μπουκάλι προσθέτουν και ρινίσματα σιδήρου ή παχύρρευστα υγρά για να κολλήσουν στις στολές των αστυνομικών και να προκαλέσουν ισχυρότερη ζημιά», αποκάλυψε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι από τα πρόσφατα επεισόδια οι νέου τύπου εκρηκτικές βόμβες μολότοφ, έστειλαν 126 αστυνομικούς στα νοσοκομεία και 26 αστυνομικοί βρίσκονται ακόμα εκτός υπηρεσίας…

Ανάλογη αίσθηση πάντως προκάλεσε νωρίτερα η αναφορά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, ο οποίος είπε ότι «η ισχύουσα νομοθεσία για τις κάμερες παρακολούθησης συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων δεν εφαρμόζεται, επειδή δεν έχουν εκδοθεί τα προεδρικά διατάγματα για την ενεργοποίησή τους». Δήλωσε μάλιστα ότι οι κάμερες που υπάρχουν δεν είναι κατάλληλες για τον σκοπό αυτό, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα ανάλυσης και εστίασης της εικόνας.

«Οι συγκεκριμένες κάμερες επί της ουσίας είναι αχρησιμοποίητες, δεν αξιοποιούνται σχεδόν καθόλου» επεσήμανε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σημειώνοντας ότι «απαιτείται μεθοδικός και προσεκτικός σχεδιασμός της καταδίωξης και της σύλληψης των δραστών, γιατί οι προχειρότητες οδηγούν σε ματαίωση των συλλήψεων, με αποτέλεσμα, κι όταν αυτές γίνονται, να οδηγούνται ελλείψει στοιχείων σε αθωώσεις στα δικαστήρια».


http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *