Πότε προλαβαίνει να κάνει εκλογές

Πολλές φορές, η πραγματικότητα είναι ασύγκριτα πιο απλή, σε σχέση με τα σενάρια και τις υποθέσεις εργασίας που καλλιεργούνται, επειδή έχουμε πλέον εθιστεί στις συνωμοσίες, το παρασκήνιο, τις κουρτίνες που… σίγουρα κάτι κρύβουν από πίσω.
Με αφορμή το προφανές πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, οι φήμες τείνουν να αντικαταστήσουν την πολιτική πραγματικότητα. Πότε θα κάνει ανασχηματισμό, πότε θα….
κάνει εκλογές, πότε θα επανιδρύσει το ΠΑΣΟΚ, πότε θα επιλέξει να διαμορφώσει τις συνθήκες για το ΠΑΣΟΚ… χωρίς τον ίδιο.

Η απουσία «επίσημης» και καταγεγραμμένης ενημέρωσης, όλες τις προηγούμενες ημέρες, οδήγησε τις παραπάνω φήμες στο να προσλάβουν διαστάσεις περίπου… αστικού μύθου. Λίγο ακόμη και θα είχαμε πειστεί ότι πρέπει να αναζητήσουμε το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουμε.

Αν δούμε τα πράγματα με σχετική νηφαλιότητα, θα κατανοήσουμε ότι η κοινή λογική συγκρούεται με τους σεναριογράφους. Ως το τέλος της εβδομάδας, η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέο πακέτο, κοινωνικά και πολιτικά επώδυνων μέτρων. Και η περίοδος του Πάσχα που έπεται, θα λειτουργήσει υποβοηθητικά, ώστε ο προβληματισμός και η… εθνική μελαγχολία, να διαδοθούν από στόμα σε στόμα, επιβαρύνοντας περαιτέρω το κλίμα.

Με δεδομένο ότι η ψήφιση των σχετικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, κάθε σκέψη για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, κινείται στη σφαίρα της… προχωρημένης φαντασίας. Το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι ακριβώς εκείνη την περίοδο, η δυσφορία των πολιτών, και της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, θα βρίσκεται σε στάδιο κορύφωσης, επομένως… απαγορευτικό για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Στην πραγματικότητα, ο Γιώργος Παπανδρέου χρειάζεται χρόνο μπροστά του, για να «μαζέψει» το ΠΑΣΟΚ, αυξάνοντας τη συσπείρωση της κομματικής βάσης του, ώστε να είναι σε θέση να δώσει τη μάχη των εκλογών. Και παράλληλα, θα πρέπει να έχει ξεθωριάσει η ανάμνηση της επιβολής των νέων μέτρων, ώστε η μηνιαία επιβάρυνση του οικονομικού προϋπολογισμού να έχει καταστεί… συνήθεια.

Από τη στιγμή λοιπόν που θα ανακοινωθούν τα μέτρα, το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει μια καθημερινή μάχη, με τον εαυτό του και τον χρόνο. Προσδοκώντας ότι τον Σεπτέμβριο, μετά δηλαδή και από τα «μπάνια του λαού», το έδαφος θα είναι περισσότερο πρόσφορο. Και σίγουρα, περισσότερο πρόσφορο από τον Ιούνιο.

http://www.statesmen.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

16 Comments

  1. Ο ΔΗΜΙΟΣ

    ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ ΛΑΜΠΗ.ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΛΥΠΑΣΕ.ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 300 ου ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΣ ΤΣΑΜΠΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΑ.ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ο κ. Πισσαρίδης(απο την εφημερίδα το Βημα) ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με όσα λέγοντας ή ακόμα προτείνονται για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους: «Ποιόν θα ωφελήσει; Σίγουρα δεν θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία, δεν ωφελήσει την Ευρώπη και κυρίως δεν θα ωφελήσει τις τράπεζες. Οι τράπεζες είναι αυτές που θα πληγούν ιδιαίτερα».
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
    ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΡΑ !
    Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
    ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!
    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΑΝ ΕΚΛΕΒΑΝ ΑΛΛΟΣ 300.000. 000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ 178.000.000 ΑΝΑΦΕΡΩΜΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.
    ΠΑΓΚΑΛΕ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ!
    ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΓΑΤΕ!
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ !!!!!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ 12:59 ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΕ ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΤΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ,
    ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ……

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΡΕ ΣΕΙΣ…ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΝΟΗΜΑΤΑ
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΞΑΝΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ (ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΜΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΔΕΛΑΔΗ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 50% ΑΜΕΡΙΚΗ 25% ΤΟΥΡΚΙΑ 25%ΕΛΛΑΔΑ)ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Η' ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ…

    Reply
  5. Ανώνυμος

    MHN GRINIAZETE ELLHNES APLA O GAP EINAI PRODOTHS, AS PSIFIZATE KAI MHN KANATE APOXH GIA NA MHN BGAZAME EMEIS TON PRODOTH. TWRA KAI MAS BOLEYEI SE DOULEIES O PRODOTHS KAI POULAME KAI THN ELLADA, ME ENA SBARO 2 TRIGWNIA!!

    O PRASINOFROUROS O GNHSIOS

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΜΗ ΓΚΡΗΝΙΑΖΕΤΕ,ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ,
    ΑΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΠΑΣΟΚ,ΝΑ ΨΙΦΗΖΑΤΕ, ΚΑΙ ΟΧΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ,ΑΠΟΧΗ.

    Ο ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Σ' ό,τι αφορά το τι πιστεύουμε ότι θα γίνει στο άμεσο μέλλον με την Ελλάδα, ένα έχουμε να πούμε. Είμαστε τυχεροί. Πολύ τυχεροί, αν σκεφτεί κάποιος την ισχύ των εχθρών που έχουμε απέναντί μας και θέλουν να μας αφανίσουν ως λαό και ως κράτος. Η τύχη μας είναι πως δεν είμαστε μόνοι μας. Δύσκολα έως τραγικά θα ήταν τα πράγματα, αν η Ελλάδα ήταν ένα μεμονωμένο φαινόμενο μέσα σ' έναν κόσμο που ευημερούσε. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μας διέλυαν τα αφεντικά των βενιζελικών …Τα αφεντικά της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, της Goldman Sachs ή της Deutsche Bank.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Χρειαζεται κι αλλο χρονο να κορυφωθει το ΣΑΠΙΣΜΑ του ΚΑΙ
    Ο ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ …
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΤΟΙ [ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ] ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ…

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Κάποιοι βοηθούν το ΓΑΠ να κερδίσει χρόνο παίζοντας το χαρτάκι των εκλογών….
    Και γιατί ρε λαμόγια να χρειάζεται ο λαός τις εκλογές σας;
    Επειδή με το σύστημα που όλοι προσκυνάτε ξέρετε ότι κάποιο απο΄το σύστημά σας θα κυβερνήσει και θα συνεχίσει;
    Επειδή ξέρετε ότι με τους εκλογικούς σας νόμους δεν κινδυνέυετε από την αποχή όποια και αν είναι;
    όχι ρε κπουφάλες δεν χρειάζομαι τις ψ΄ςυτικες εκλογές σας για να σωθώ τον Μαίο τον Ιούνιο Σπτέμβριο ή όποτε γουστάρετε!!!
    Οι έλληνες και η πατρίδα πρέπει να σωθούν ΧΤΕΣ!!!
    Παλαϊκο ακομάτιστο μέτωπο. Επανάσταση ΤΩΡΑ!!!

    Reply
  10. Ανώνυμος

    νιαου ειπε….Οι «καραγκιόζηδες», ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ να πληρώσουν τα λάθη τους.Κλέφτεεεεες!!!!!Να απαλλαγούμε από τον παπα-Εβραίου και την Κομπανία του Εδώ και Τώρα

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ,

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ.

    ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΤΗ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

    ΛΑΜΠΗΣ Π.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Έχουμε ΟΥΡΑΝΙΟ, ΧΡΥΣΟ, ΑΣΗΜΙ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ένα σωρό αλλά πολύτιμα ορυκτά, δεκάκις εκατομμύρια ευρώ, και βρήκαν το κόλπο με τον γαπ να πτωχεύσει η χώρα και να τα πάρουν τζάμπα. Ας οργανωθούν επιτέλους τα πατριωτικά blog και να ζητήσουμε αυτά που μας ανήκουν γιατί είμαστε λίγο πριν το τέλος του γκρεμού. Πάμε για πορείες αλλιώς τελειώσαμε. Θα θησαυρίζουν με τον πλούτο μας και εμείς θα είμαστε δούλοι, αν δεν μας αφανίσουν τελείως ΞΥΠΝΗΣΤΕ Ο ΓΑΠ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *