Μύκητας ανεβάζει την τιμή του οπίου στο Αφγανιστάν…


Μια σοβαρή ασθένεια που αποδίδεται σε μύκητα ο οποίος έχει προσβάλει μεγάλο μέρος των καλλιεργειών οπίου στο Αφγανιστάν, έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής και την εκτίναξη τις τιμής αυτού του ναρκωτικού σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της υπηρεσίας πρόληψης και αντιμετώπισης για τα ναρκωτικά του ΟΗΕ(UNODC) Αντόνιο Μαρια Κόστα, η φετινή παραγωγή θα είναι μειωμένη κατά ένα τέταρτο συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μύκητας έχει προσβάλει σχεδόν το μισό των καλλιεργειών στο Αφγανιστάν, όπου το 92% της παγκόσμιας παραγωγής οπίου παράγεται εκεί. Επίσης όπως έγινε γνωστό οι….
.

τιμές του οπίου στην περιοχή ανέβηκαν κατά 50%.

Αναλυτές εκτιμούν ότι εξαιτίας του μύκητα και της μειωμένης παραγωγής θα επηρεαστούν άμεσα τα κέρδη των Ταλιμπάν, οι οποίοι είναι και οι κυριότεροι παραγωγοί οπίου, στις περιοχές της Χελμάντ και Κανταχάρ.

Αρκετοί αγρότες στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το BBC, πιστεύουν ότι οι νατοϊκές δυνάμεις που δρουν στη χώρα ευθύνονται για το μύκητα, ωστόσο ο κ.Κόστα υποστηρίζει ότι πρόκειται για κάτι που ευθύνεται αποκλειστικά η φύση και πως παρόμοια ασθένεια στο φυτό της παπαρούνας είχε εμφανισθεί πριν από τέσσερα χρόνια.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΚΕΙ ΣΤΟ 92%??? ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ…..ΔΗΛΑΔΗ ??? ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ….Η… ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?

www.wwwaristofanis.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *