Γέφυρα με το Ποτάμι από τον Γ. Μπουτάρη

Ο δημοφιλής δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρεί -όπως έλεγε χθες μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega- ότι έχει το ίδιο «κουσούρι» με τον Στ. Θεοδωράκη: «Πιστεύουμε ότι με την παρέμβασή μας στη δημόσια ζωή μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να μεταρρυθμιστούν κάποια πράγματα».
Και δεν έμεινε μόνο σε αυτήν την….
παρατήρηση. Για πρώτη φορά μετά τις ευρωεκλογές -μετά το πρώτο ραντεβού του Ποταμιού με την κάλπη- ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε (δεν μπορούσε με πιο καθαρό τρόπο…) για την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί ότι έχει προσχωρήσει στο νέο κόμμα.
Απλή λογική
«Αυτήν τη στιγμή η θέση του Θεοδωράκη με εκφράζει περισσότερο από όλους στο πολιτικό φάσμα», είπε χαρακτηριστικά στο Mega και εξήγησε το γιατί.
«Κοινή λογική προτείνει ο Θεοδωράκης. Δεν είναι ούτε με το ένα κόμμα, ούτε με το άλλο, ούτε με το τρίτο. Είναι ένα “έναυσμα” για να σταθούν, να συνέλθουν όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με την πολιτική και να δούνε ότι δεν προχωράει έτσι η κατάσταση. Εχουμε ξεφτιλιστεί τελείως, διεθνώς από τους καβγάδες που κάνουμε μεταξύ μας», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτιμώντας ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού καλεί επί της ουσίας τις πολιτικές παρατάξεις, από την “άκρα Νέα Δημοκρατία μέχρι την άκρα Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ”, να ακολουθήσουν την απλή λογική». «Το Ποτάμι είναι μία κίνηση που καλεί τον κόσμο να κάνει κάτι, δεν έχει γίνει κόμμα που γράφει μέλη», διευκρίνισε σχετικά με τη στάση του «κοντά στο Ποτάμι».
Η αλήθεια που καταγράφεται μετά το συνέδριο του Ποταμιού δείχνει ότι η «λίστα» με δημόσια πρόσωπα που «πλησιάζουν» το Ποτάμι μεγαλώνει σε καθημερινή βάση.
Μπορεί να μην προσχωρούν, αλλά συνομιλούν, ανταλλάσσουν απόψεις, προτείνουν, διαφωνούν ή συμφωνούν με τη «λογική» των εθελοντών και του επικεφαλής του Ποταμιού.
Οι γνωρίζοντες λένε ότι το Ποτάμι αποκτά και μια οιονεί Κοινοβουλευτική Ομάδα. Από τον Πέτρο Τατσόπουλο, τον Γρηγόρη Ψαριανό (τον… άρτι αφιχθέντα στο τιμ των ανεξάρτητων βουλευτών μετά τη χθεσινή διαγραφή του από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ), την Κατερίνα Μάρκου, που συμμετείχε στο συνέδριο του Ποταμιού και μόλις χθες επίσης αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ, κ.ά.
Οι πληροφορίες εν τω μεταξύ προβλέπουν ότι σύντομα θα «αναχωρήσουν» από τη Δημοκρατική Αριστερά προς το Ποτάμι και άλλα στελέχη, π.χ. από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Την ίδια ώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης κόβει κάθε περιθώριο διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με τη Δημοκρατική Αριστερά και όχι μόνο.
Χθες (με δύο μέρες καθυστέρηση) απάντησε με δική του επιστολή στον Φώτη Κουβέλη.
Ειλικρίνεια
«Σέβομαι την προσωπική σου ιστορία, θα μου επιτρέψεις όμως να είμαι ειλικρινής και όχι τυπικός στην απάντησή μου», προετοίμασε με τις πρώτες φράσεις του για το περιεχόμενο της επιστολής του προς τον «αγαπητό πρόεδρο». «Η χώρα δεν μπορεί να σωθεί από μια κάστα προνομιούχων που “σήμερα” επιχειρεί μέσα από μια “συντηρητική” κυβέρνηση, “αύριο” από μια “προοδευτική” και “μεθαύριο” από μια “εναλλακτική”.
Μια κάστα που μπορεί να χρησιμοποιεί “αριστερά” ή “δεξιά” συνθήματα, αλλά τελικά το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η διατήρηση των προνομίων της και η εξυπηρέτηση των “δικών της παιδιών”», υποστηρίζει απευθυνόμενος στον Φώτη Κουβέλη ο Στ. Θεοδωράκης, χρησιμοποιώντας αιχμηρά λόγια για να περιγράψει την κατά την άποψή του «εικόνα» του πολιτικού σκηνικού.
«Οπως πληροφορήθηκα, ανάλογη επιστολή έστειλες σε πρόσωπα που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Κάλεσες μάλιστα σε αυτόν τον διάλογο ακόμη και τους πολιτικούς που μετέχουν σήμερα στην κυβέρνηση. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς οι άνθρωποι που έχουν αντικειμενική πολιτική ευθύνη (και ορισμένοι από αυτούς και προσωπική ευθύνη) για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, θα είναι χρήσιμοι σε έναν διάλογο για τις λύσεις που απαιτούνται», επεσήμανε εννοώντας, εκτιμούν οι γνωρίζοντες, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο που έλαβαν επίσης επιστολές από τον κ. Κουβέλη.
Ο κ. Θεοδωράκης επιμένει ότι πιστεύει στις μικρές και μεγάλες συμμαχίες, αλλά με άλλους «πρωταγωνιστές» – όχι με «παλιά φθαρμένα υλικά» για την «ανασυγκρότηση της “Κεντροαριστεράς” ή της “Κεντροδεξιάς” που κάποιοι συζητούν»…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *