Από τα πάρτυ των Ζαππείων, στις αυτοκτονίες και τα δημόσια μαστιγώματα

Η τιμωριτική διάθεση για την επιχειρηματικότητα, από την κυβέρνηση των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου δεν έχει τελειωμό.
Θαρρείς πως βρίσκεσαι σε κάποιο σταλινικό καθεστώς, όπου η συλλογή των πιο δυσβάσταχτων φόρων που είδε ποτέ αυτή η χώρα, έχει γίνει η μόνη πολιτική που μπορεί να εφαρμοστεί από το τσούρμο πρόθυμων έναντι των δανειστών… των μόνιμων δανειστών από την επανάσταση του ’21 και μετά…
Αυτή η κυβέρνηση ανίκανη να δώσει μία ανάσα στην κοινωνία, συνεχίζει τα ίδια και πολύ χειρότερα των κυβερνήσεων Παπανδρέου, ξεχνώντας πως τα Ζάππεια και οι βαρύγδουπες δηλώσεις για άλλο μείγμα πολιτικής (που δεν σκοτώνει τον ασθενή..), ήταν αυτές που υφάρπαξαν την ψήφο εμπιστοσύνης (κάποιου ποσοστού) του Ελληνικού λαού.

Σήμερα οι φόροι, τα χαράτσια και κάθε μορφής διεστραμμένη επινόηση για τη συλλογή χρημάτων, είναι το μόνο μέλημα αυτών (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που τα προηγούμενα χρόνια, διολίσθησαν την πατρίδα μας, αργά αλλά σταθερά, σε υποτελή επαρχία της Ευρώπης.

Αυτοί οι ίδιοι σήμερα, αγνοώντας τα τραγικά τους λάθη, με τις ίδιες μικροκομματικές αντιλήψεις, θέλουν να μας σώσουν.
Αλλά επειδή μας κατέστρεψαν, προφανώς και δεν ξέρουν πως να μας σώσουν. Συνεχίζουν λοιπόν το καταστροφικό τους έργο, της σωτηρίας αυτή τη φορά, ποινικοποιώντας την αδυναμία καταβολής φόρωνκαι οδηγώντας σε εξαθλίωση τα μεσαία στρώματα.

Κάθε νέο μέτρο, κάθε νέα ρύθμιση, έρχεται να επιβραβεύσει την κυβερνητική ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα του προηγούμενου μέτρου. Τελευταίο παράδειγμα το μέτρο του αποκλεισμού από την αγορά για όσους δεν έχουν να πληρώσουν ΦΠΑ.


Όταν τα τιμολόγια υπηρεσιών πληρώνονται τουλάχιστον μετά από έξι μήνες… έχουμε κρίση σας το είπε κανείς; Ακόμη αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν θα διαπομπεύονται, μήπως να μαστιγώνονται κιόλας στις πλατείες;

Για σκεφτείτε το! Αλλάξτε και το θρήσκευμα που να το επιτρέπει. Έτσι κι αλλιώς με τόσα τζαμιά που αδειοδοτείτε, γιατί όχι.

Πόσοι ακόμη άνεργοι και άστεγοι, πόσα συσσίτια; Πόσες αυτοκτονίες; Πόσες μεταναστεύεις;
Που θα σταματήσετε;;

Αλλά και κρίση να μην είχαμε, όταν οι κυβερνώντες είναι παιδιά των κομματικών σωλήνων και άλλων ελιτίστικων κατηγοριών, τι σχέση μπορεί να έχουν με την πραγματική αγορά; Με τις ουρές και τους βασανισμούς σε εφορίες, ταμεία και νοσοκομεία; Τι μπορεί να ξέρουν από αγωνία να χάνεις τη δουλειά σου, το σπίτι σου, την αξιοπρέπειά σου.

Κάθε νέο μέτρο, κάθε νέο γονατογράφημα, έρχεται να υπενθυμίσει πως αυτοί οι απίστευτοι τύποι με τα σκάνδαλα των χρηματιστηρίων, των ομολόγων, είναι ακόμη εδώ… και μας σώζουν, όλοι μαζί τώρα, ενωμένοι.
Ταξιδεύουν με τα λίαρ τζετ των πρωθυπουργικών φίλων-επιχειρηματιών (κατά τον κ. Τσίπρα) και μας λένε κατάφατσα: είστε πληβείοι!

Και όποιος τολμήσει να πει πως αυτή η κυβέρνηση είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, ναι συμφωνούμε!
Την ψηφίσαμε όμως για τα Ζάππεια, και όχι για τις αυτοκτονίες και τα δημόσια μαστιγώματα!

Υ.Γ.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο παλαιοκομματικός ΣΥΡΙΖΑ κοιμάται και η Χρυσή Αυγή θεριεύει.

Ο Απόστολος Καλαματιανός
γράφει για τη στήλη “Ανησυχίες”
του www.news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *