Ντόρα: Κόψτε δαπάνες όχι συντάξεις

«Κόψτε δαπάνες και όχι συντάξεις», είναι το μήνυμα που έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη στους πολιτικούς αρχηγούς εκφράζοντας την απόλυτη διαφωνία της με τις νέες οριζόντιες περικοπές.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στους υπουργούς και τους κατηγόρησε ευθέως πως για προεκλογικούς λόγους προτίμησαν να κόψουν συντάξεις και όχι να….
μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες τους.

«Φαίνεται ότι κόβονται επικουρικές συντάξεις και ενδεχομένως απειλούνται και οι κύριες διότι οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν δέχθηκαν να μειώσουν κατά 430 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες των υπουργείων τους. Αυτό είναι πρωτοφανές. Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να δεχθώ ότι επειδή έχουν εκλογές και ο ενδεχομένως ο κάθε υπουργός, ο κάθε υφυπουργός αυτής της κυβέρνησης αρνείται να περικόψει δαπάνες του υπουργείου του με αποτέλεσμα να το πληρώνουν οι συνταξιούχοι. Είναι απαράδεκτο», είπε η κα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ 105,8 ενώ ανάλογες δηλώσεις έκανε και μετά από συνάντησή της με τον υπουργό άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στη Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύουν ότι τα συγκεκριμένα άδικα μέτρα που απ’ ότι φαίνεται προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είχαν προσέλθει στη διαπραγμάτευση με ισοδύναμες αντιπροτάσεις.

Η κα Μπακογιάννη και σήμερα επανέλαβε ότι πλέον άλλα περιθώρια λιτότητας δεν υπάρχουν και πως επιβάλλεται να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές που θα προσελκύσουν επενδύσεις, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα πάρει η οικονομία τις ‘ανάσες’ ανάπτυξης που χρειάζεται.

«Αυτό που ετοιμάζουμε είναι η ατζέντα 2020 η οποία πρέπει να περιέχει κεφάλαια για επενδύσεις για τη χώρα, τη στήριξη των διαρθρωτικών αλλαγών πάνω στις οποίες θα βασιστούν αυτές οι επενδύσεις, χρειάζεται απελευθέρωση συγκεκριμένων κονδυλίων», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν η Δημοκρατική Συμμαχία θα ψηφίσει ή όχι τη νέα δανειακή σύμβαση ζήτησε να απαντήσει όταν θα ξέρει ακριβώς το περιεχόμενο του νέου μνημονίου και έκανε ξανά έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς να κόψουν δαπάνες και όχι συντάξεις.

Τέλος σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν ταχύτερα καθώς αυτή η κυβέρνηση των 50 κυβερνητικών μελών δεν έχει δώσει, όπως ανέφερε, επιτυχή δείγματα γραφής.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *